Yhden tai useamman yritysprofiilin poistaminen tililtä

Jos et halua enää ylläpitää jonkin yrityksen tietoja, voit poistaa sen siltä Google-tililtä, jolla ylläpidät Yritysprofiiliasi.

Tämän jälkeen et voi ylläpitää yrityksen tietoja suoraan Google Haun tai Mapsin kautta, mutta yritys voi näkyä edelleen Googlessa.

Tärkeää:

• Jos poistat Yritysprofiilin, se poistetaan pysyvästi ja poisto vaikuttaa profiilin kaikkiin omistajiin ja ylläpitäjiin. Jos haluat ylläpitää profiilia taas myöhemmin, se on todennettava uudelleen.
  • Vain omistajat ja ensisijaiset omistajat voivat poistaa profiilin.
  • Jos et enää halua ylläpitää profiilia, voit poistaa itsesi profiilista.

Yksittäisen yritysprofiilin poistaminen

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Klikkaa kolmen pisteen valikkoa ja sitten Yritysprofiilin asetukset.
  3. Valitse Poista Yritysprofiili ja sitten Poista profiilin sisältö ja ylläpitäjät.
    • Vinkki: Voit merkitä yrityksesi pysyvästi suljetuksi ja ladata datasi, jotta voit käyttää sitä toisessa palvelussa.
  4. Valitse Jatka ja sitten Poista ja sitten Valmis.

Useiden yritysprofiilien poistaminen

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon tietokoneella.
    • Varmista, että olet kirjautuneena sille tilille, jolla olet luonut Yritysprofiilin.
  2. Valitse etusivulta vähintään yksi profiili, jonka haluat poistaa.
  3. Klikkaa oikealta Toiminnot ja sitten Poista yritykset ja sitten Poista.

Yrityksen poistaminen Mapsista

Voit pyytää yrityksen poistamista Mapsista, jos

Voit pyytää yrityksen poistamista, vaikket ole sen ylläpitäjä.

1. Siirry Google Mapsiin tietokoneella.
    • Käytä kirjautumiseen samaa tiliä, jolla olet luonut Yritysprofiilin.
  2. Klikkaa kartalta yritystä, jonka haluat poistaa.
  3. Klikkaa vasemmalta Ehdota muokkausta.
  4. Klikkaa Sulje tai poista.
  5. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Kun olet lähettänyt pyynnön, se menee tarkastettavaksi. Saatat saada tarkastustiimiltämme sähköpostin, jossa on lisäkysymyksiä. Jos pyyntö hyväksytään, yritys poistetaan Mapsista.

Lue, miten voit merkitä yrityksen pysyvästi suljetuksi poistamatta sitä.

Yrityksen osoitteen päivittäminen

Tärkeää: Jos yrityksesi muuttaa, älä luo uutta yritysprofiilia.

Päivitä sen sijaan yrityksesi osoite, jotta asiakkaat löytävät uuteen paikkaan. Sinua saatetaan pyytää todentamaan yrityksen osoite uudelleen.

Kun olet päivittänyt osoitteen, voit lisätä avajaispäivän ja kertoa uudesta osoitteesta postauksessa.

Jos haluat päivittää osoitteen mutta et omista Yritysprofiilia, voit pyytää omistajuutta nykyiseltä omistajalta.

Voit myös ilmoittaa Google Mapsissa olevista virheellisistä osoitteista.

Uusia omistajia ja ylläpitäjiä koskevat rajoitukset

Yritysprofiilin uuden omistajan tai ylläpitäjän on odotettava seitsemän päivää, ennen kuin hän voi käyttää profiilin kaikkia ominaisuuksia. Näiden seitsemän päivän aikana uusi omistaja tai ylläpitäjä saa virheilmoituksen, jos hän yrittää
  • poistaa profiilin tai kumota sen poistamisen
  • poistaa profiilista muita omistajia tai ylläpitäjiä
  • siirtää ensisijaisen omistajuuden itselleen tai kolmannelle käyttäjälle.

Jos uusi omistaja tai ylläpitäjä poistaa tilinsä seitsemän ensimmäisen päivän kuluessa, hänet poistetaan profiilista. Jos hän muuttaa mieltään, hänet on lisättävä profiiliin uudelleen.

Vinkki: Jos nykyinen omistaja tai ylläpitäjä yrittää siirtää profiilin ensisijaisen omistajuuden uudelle omistajalle tai ylläpitäjälle, jonka seitsemän ensimmäistä päivää eivät ole vielä täynnä, hän saa virheilmoituksen.

Muita lähteitä