Be om eierskap til en bedriftsoppføring

Hvis en Google Min bedrift-oppføring allerede er bekreftet og du har autorisasjon til å administrere oppføringen, kan du be den nåværende eieren av oppføringen om eierskap. Hvis du prøver å be om eierskap til kjedeoppføringer det er gjort krav på, kan du også foreta bekreftelser som oppføringsadministrator.

Oppføringer for bedrifter med besøkslokale

Slik ber du den nåværende oppføringseieren om eierskap til en oppføring for en bedrift med besøkslokale:

1. Gå til business.google.com/add.
  2. Skriv inn navnet og adressen til bedriften din, og velg den blant søkeresultatene.
  3. Klikk på Fortsett. Du ser en melding om at en annen part har bekreftet oppføringen. Hvis ikke, kan du gjøre krav på og bekrefte oppføringen selv.
  4. Klikk på Be om tilgang, og fyll ut skjemaet.
  5. Klikk på Send inn. Den nåværende eieren av oppføringen mottar en e-post med beskjed om å ta kontakt med deg, og du mottar en bekreftelse per e-post.

Oppføringer for bedrifter med tjenesteområde

Slik ber du den nåværende oppføringseieren om eierskap til en oppføring for en bedrift med tjenesteområde:

1. Gå til business.google.com/add.
  2. Skriv inn bedriftsinformasjonen din.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Fullfør bekreftelsesprosessen. Bekreftelse via postkort tar noen dager.
  5. Når du er bekreftet, ser du en «Eierkonflikt»-dialogboks med informasjon om at beliggenheten er et duplikat.
  6. Klikk på Be om tilgang. Den nåværende eieren av oppføringen mottar en e-post med beskjed om å ta kontakt med deg, og du mottar en bekreftelse per e-post.

Massebekreftede kontoer

Hvis du har en massebekreftet konto, kan du følge veiledningen for bedrifter med besøkslokale ovenfor eller be om eierskap til eksisterende oppføringer på denne måten:

1. Last opp informasjonen om beliggenheten via regneark.
  2. Åpne den opplastede beliggenheten i Google Min bedrift.
  3. Du ser en «Eierkonflikt»-dialogboks med informasjon om at beliggenheten er et duplikat.
  4. Klikk på Be om tilgang. Den nåværende eieren av oppføringen mottar en e-post med beskjed om å ta kontakt med deg, og du mottar en bekreftelse per e-post.

Hva du kan gjøre etter at du har bedt om eierskap

Når du har bedt om eierskap, har den nåværende eieren av oppføringen én uke til å svare. Du kan kontrollere statusen for forespørselen din ved å logge på Google Min bedrift eller klikke på linken i e-postbekreftelsen du har mottatt.

Hvis forespørselen din blir godkjent

Hvis forespørselen din om eierskap blir godkjent, blir du varslet via e-post og kan administrere oppføringen i Google Min bedrift.

Hvis forespørselen din blir avvist

Hvis forespørselen din om eierskap blir avvist, blir du varslet via e-post. Du får også et varsel når du logger på Google Min bedrift. Du kan likevel foreslå en endring av oppføringen, og du kan i enkelte tilfeller anke avslaget på forespørselen.

Hvis du ikke hører noe

Hvis du ikke har fått noe svar etter én uke, kan du ha muligheten til å gjøre krav på oppføringen selv. Bare logg på Google Min bedrift, og se etter en Gjør krav på- eller Bekreft-knapp i oversikten. (Hvis du ikke ser noe alternativ for å gjøre krav på oppføringen, betyr det at den ikke kan overføres.)