Het eigendom van een bedrijfsprofiel aanvragen

Laat je verifiëren

Als een bedrijfsprofiel op Google al is geverifieerd en u gemachtigd bent om het profiel te beheren, kunt u het eigendom aanvragen bij de huidige profieleigenaar.

Als u in het bedrijfsprofiel geen link 'Dit bedrijf claimen' of 'Ben je eigenaar van dit bedrijf?' kunt vinden, bent u waarschijnlijk al eigenaar van het bedrijf. In dat geval ziet u in het profiel de badge 'Jij beheert dit bedrijfsprofiel'.

1. Gebruik een van deze methoden om het bedrijfsprofiel te vinden waarvan u het eigendom wilt aanvragen:
    • Ga naar business.google.com/add.
      • Geef de naam en het adres van het bedrijf op en selecteer dit in de zoekresultaten.
    • Zoek uw bedrijf op Google Zoeken of Google Maps.
      • Klik onder het bedrijfsprofiel op Dit bedrijf claimen.
  2. Klik op Doorgaan.
    • U ontvangt een bericht dat iemand anders het profiel heeft geverifieerd. Als u bent gemachtigd om het profiel te beheren, kunt u het eigendom aanvragen bij de huidige profieleigenaar.
  3. Klik op Toegang aanvragen.
  4. Vul het formulier in en klik op Verzenden.
Tip: De huidige profieleigenaar ontvangt een e-mail met het verzoek contact met u op te nemen en u ontvangt een bevestigingsmail.
Bedrijfsprofielen met een servicegebied

U vraagt als volgt het eigendom van een bedrijf met een servicegebied aan bij de huidige eigenaar van het bedrijfsprofiel:

1. Ga naar business.google.com/add.
  2. Geef uw bedrijfsinformatie op.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Voltooi het verificatieproces.
    • Verificatie per briefkaart duurt enkele dagen.Nadat u bent geverifieerd, wordt het dialoogvenster 'Conflict over eigenaar' weergegeven. Hierin staat dat de locatie een duplicaat is.
  5. Klik op Toegang aanvragen.
Tip: De huidige profieleigenaar ontvangt een e-mail met het verzoek contact met u op te nemen en u ontvangt een bevestigingsmail.
Bulksgewijs geverifieerde accounts

Als u een bulksgewijs geverifieerd account heeft, kunt u de bovenstaande instructies voor bedrijven met een fysieke winkel volgen of het eigendom van een bestaand Bedrijfsprofiel aanvragen:

1. Upload de profielgegevens via een spreadsheet.
  2. Open het geüploade profiel in Bedrijfsprofiel.
    • U ziet het dialoogvenster Conflict over eigenaar. Hierin staat dat het profiel een duplicaat is.
  3. Klik op Toegang aanvragen.
Tip: De huidige profieleigenaar ontvangt een e-mail met het verzoek contact met u op te nemen en u ontvangt een bevestigingsmail.

Wat te doen nadat u het eigendom heeft aangevraagd

Nadat u het eigendom heeft aangevraagd, heeft de huidige profieleigenaar 3 dagen de tijd om te reageren. Log in bij Bedrijfsprofiel of klik op de link in de bevestigingsmail om de status van uw verzoek te checken.

• Als uw verzoek wordt goedgekeurd: U krijgt een e-mail en kunt het Bedrijfsprofiel beheren.
  • Als uw verzoek wordt afgewezen: U ontvangt een e-mail en kunt nog steeds een bewerking voorstellen voor het profiel. U kunt ook bezwaar maken tegen de afwijzing.
  • Als u niets hoort: Als u na 3 dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u het profiel mogelijk zelf claimen. Dit doet u als volgt:
    1. Open de oorspronkelijke bevestigingsmail die u na uw verzoek tot eigendomsoverdracht heeft gekregen.
    2. Ga naar het verzoek en volg de instructies op het scherm om het verificatieproces te doorlopen. U kunt ook naar Bedrijfsprofiel gaan en op het dashboard op de knop Claimen of Verifiëren klikken.

Tip: De optie om een profiel te claimen, is niet altijd beschikbaar.

Over beperkingen voor nieuwe eigenaren en beheerders

Nieuwe eigenaren of beheerders van een bedrijfsprofiel moeten 7 dagen wachten voordat ze alle functies kunnen beheren. Tijdens deze periode van 7 dagen krijgen ze een foutmelding als ze:
  • Een profiel verwijderen of een verwijdering ongedaan maken.
  • Andere eigenaren of beheerders verwijderen uit een profiel.
  • Het hoofdeigendom overdragen aan zichzelf of een andere gebruiker.

Als nieuwe eigenaren of beheerders in de eerste 7 dagen hun account verwijderen, worden ze ook uit het profiel verwijderd. Als ze van gedachten veranderen, moeten ze opnieuw worden toegevoegd.

Tip: Een bestaande eigenaar of beheerder krijgt een foutmelding als die probeert het hoofdeigendom van het profiel over te dragen aan een nieuwe eigenaar of beheerder die nog in de eerste 7 dagen zit.