Yritystietojen omistajuuden pyytäminen

Aloita

Jos Google My Business ‑yritystiedot on jo vahvistettu ja sinulla on valtuudet ylläpitää niitä, voit pyytää omistajuutta tietojen nykyiseltä omistajalta. Jos yrität käyttää ketjuun kuuluvan yrityksen yritystietoja ja yritystiedoille on jo ilmoittautunut omistaja, voit vahvistaa itsesi toimipaikan ylläpitäjäksi.

Yhden toimipaikan yritystä koskevat tiedot

Voit pyytää yhden toimipaikan yrityksen omistajuutta tietojen nykyiseltä omistajalta näin:

1. Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
  2. Anna yrityksesi nimi ja osoite. Valitse yritys sen jälkeen hakutuloksista.
  3. Klikkaa Jatka. Saat viestin, jossa kerrotaan toisen henkilön vahvistaneen yritystiedot. Jos et saa tätä viestiä, voit ilmoittautua omistajaksi ja vahvistaa tiedot itse.
  4. Valitse Pyydä omistajuutta ja täytä lomake.
  5. Klikkaa Lähetä. Yritystietojen nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistusviestin.

Paikallista palveluyritystä koskevat tiedot

Voit pyytää paikallisen palveluyrityksen omistajuutta tietojen nykyiseltä omistajalta näin:

1. Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
  2. Anna yritystiedot.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Suorita vahvistusprosessi. Postikortilla vahvistaminen kestää muutaman päivän.
  5. Vahvistuksen jälkeen näet Omistuskiista-valintaikkunan, mikä tarkoittaa, että sijainti on kopio.
  6. Klikkaa Pyydä käyttöoikeutta. Yritystietojen nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistusviestin.

Joukkovahvistetut tilit

Jos tilisi on joukkovahvistettu, voit noudattaa yllä olevia yhden toimipaikan yritystä koskevia ohjeita tai pyytää aiemmin luotujen tietojen omistajuutta näin:

1. Lataa sijaintitiedot laskentataulukon avulla.
  2. Avaa ladattu sijainti Google My Businessissa.
  3. Näet Omistuskiista-valintaikkunan, mikä tarkoittaa, että sijainti on kopio.
  4. Klikkaa Pyydä käyttöoikeutta. Yritystietojen nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistusviestin.

Omistajuuden pyytämisen jälkeen

Kun olet pyytänyt omistajuutta, tietojen nykyisellä omistajalla on seitsemän päivää aikaa vastata. Voit tarkistaa pyyntösi tilan kirjautumalla Google My Businessiin tai klikkaamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.

Jos pyyntösi on hyväksytty

Jos omistajuuspyyntösi on hyväksytty, saat siitä sähköposti-ilmoituksen ja voit aloittaa tietojen hallinnoimisen Google My Businessissa.

Jos pyyntösi on hylätty

Jos omistajuuspyyntösi on hylätty, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse ja kirjauduttuasi Google My Businessiin. Voit edelleen pyytää tietojen muokkausta ja tietyissä tapauksissa myös valittaa pyynnön hylkäämisestä.

Jos mitään ei kuulu

Jos et saa vastausta seitsemän päivän kuluessa, voit ehkä ilmoittautua omistajaksi saman tien. Kirjaudu tätä varten Google My Businessiin ja katso, näkyykö hallintapaneelissa Ilmoittaudu omistajaksi- tai Vahvista-painiketta. (Jos mahdollisuutta ilmoittautua tietojen omistajaksi ei ole tarjottu, se tarkoittaa, että omistajuutta ei voida siirtää.)