Yritysprofiilin omistajuuden pyytäminen

Aloita

Jos yritysprofiili Googlessa on jo vahvistettu ja sinulla on valtuudet hallinnoida profiilia, voit pyytää omistajuutta profiilin nykyiseltä omistajalta. Jos yrität käyttää sellaista usean sijainnin profiilia, joka on jo jonkun omistuksessa, voit myös vahvistaa itsesi toimipaikan ylläpitäjäksi.

Jos yritysprofiilissasi ei näy "Ilmoittaudu yrityksen omistajaksi" ‑linkkiä tai vastaavaa, sinut on todennäköisesti jo rekisteröity yrityksen omistajaksi. Katso, onko profiiliisi lisätty Ylläpidät tätä yritysprofiilia ‑merkintä.

1. Voit etsiä yritysprofiilin, jonka omistajuutta haluat pyytää, kahdella eri tavalla:
    • Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
      • Lisää yrityksesi nimi ja osoite ja valitse hakutuloksista yrityksesi.
    • Etsi yrityksesi Google Hausta tai Google Mapsista.
      • Klikkaa yritysprofiilista Ilmoittaudu yrityksen omistajaksi.
  2. Klikkaa Jatka.
    • Saat viestin, jossa kerrotaan, että joku toinen on jo vahvistanut profiilin. Jos sinulla on valtuudet ylläpitää profiilia, voit pyytää omistajuutta profiilin nykyiseltä omistajalta.
  3. Valitse Pyydä omistajuutta ja täytä lomake.
  4. Täytä lomake ja valitse Lähetä.
Vinkki: Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.
Paikallisten palveluyritysten profiilit

Voit pyytää paikallisen palveluyrityksen omistajuutta Yritysprofiilin nykyiseltä omistajalta näin:

1. Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
  2. Anna yritystiedot.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Suorita vahvistusprosessi.
    • Postikortilla vahvistaminen kestää muutaman päivän. Vahvistuksen jälkeen näet Omistuskiista-valintaikkunan. Se tarkoittaa, että sijainti on kopio.
  5. Klikkaa Pyydä käyttöoikeutta.
Vinkki: Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.
Joukkovahvistetut tilit

Jos tilisi on joukkovahvistettu, voit noudattaa yllä olevia yhden toimipaikan yritystä koskevia ohjeita tai pyytää aiemmin luodun yritysprofiilin omistajuutta näin:

1. Lataa sijaintitiedot laskentataulukon avulla.
  2. Avaa päivitetty sijainti Google My Businessissa.
    • Näet Omistuskiista-valintaikkunan. Se tarkoittaa, että sijainti on kopio.
  3. Klikkaa Pyydä käyttöoikeutta.
Vinkki: Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.
Ketjuun kuuluvien yritystietojen omistajuuden pyytäminen toimipaikan ylläpitäjänä
Tärkeää: Toimipaikan ylläpitäjillä on lähes samat oikeudet kuin hallinnoijilla, mutta he eivät voi muokata kaikkia yritystietoja.

Joidenkin vahvistettujen usean toimipaikan yritystietojen nykyinen omistaja ei välttämättä voi siirtää omistajuutta toiselle henkilölle. Sen sijaan pyytäjä voi vahvistaa itsensä toimipaikan ylläpitäjäksi. Jos haluat tulla profiilin omistajaksi tai hallinnoijaksi, ota yhteyttä nykyiseen omistajaan.

Voit vahvistaa itsesi toimipaikan ylläpitäjäksi näin:
  1. Kirjaudu Google My Businessiin tietokoneella.
  2. Lisää yrityksesi nimi ja osoite. Valitse yritys sen jälkeen hakutuloksista.
  3. Valitse, miten haluat vahvistaa itsesi toimipaikan ylläpitäjäksi:
    • Puhelu
    • Tekstiviesti
    • Sähköposti
  4. Kirjoita koodi, jonka saat valitsemallasi vahvistustavalla.
Vinkki: Ollessaan kirjautuneena Google My Businessiin toimipaikan ylläpitäjä voi pyytää, että hänet lisätään vahvistetun profiilin ylläpitäjäksi tai omistajaksi. Yritystietojen omistaja voi hyväksyä tai hylätä pyynnön. Lue lisää siitä, mitä kullakin roolilla voi tehdä.

Omistajuuden pyytämisen jälkeen

Kun olet pyytänyt omistajuutta, profiilin nykyisellä omistajalla on kolme päivää aikaa vastata. Voit tarkistaa pyynnön tilan kirjautumalla Google My Businessiin tai klikkaamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.

• Jos pyyntösi hyväksytään: Saat sähköposti-ilmoituksen ja voit hallinnoida yritysprofiilia Google My Businessissa.
  • Jos pyyntösi hylätään: saat ilmoituksen sähköpostitse ja voit edelleen ehdottaa muokkausta profiiliin. Lisäksi voit ehkä valittaa hylätystä pyynnöstä.
  • Jos vastaus viipyy: Jos et saa vastausta kolmen päivän kuluessa, voit ehkä itse ilmoittautua profiilin omistajaksi. Voit tehdä sen seuraavasti:
    1. Avaa alkuperäinen vahvistussähköposti, jonka sait lähetettyäsi omistajuuspyynnön.
    2. Etsi pyyntösi ja tee todennus seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita. Voit myös kirjautua Google My Businessiin ja katsoa, näkyykö hallintapaneelissa Ilmoittaudu omistajaksi- tai Todenna-painiketta.

Vinkki: Mahdollisuus ilmoittautua profiilin omistajaksi ei ole aina käytettävissä.

Lisätietoa aiheesta