Yritysprofiilin omistajuuden pyytäminen

Aloita

Jos Yritysprofiili Googlessa on jo vahvistettu ja sinulla on valtuudet ylläpitää sitä, voit pyytää omistajuutta profiilin nykyiseltä omistajalta. Jos yrität käyttää sellaisen ketjun Yritysprofiilia, joka on jo jonkun omistuksessa, voit myös vahvistaa itsesi toimipaikan ylläpitäjäksi.

Yhden toimipaikan yritysten profiilit

Voit pyytää yhden toimipaikan yrityksen omistajuutta profiilin nykyiseltä omistajalta näin:

1. Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
  2. Kirjoita yrityksesi nimi ja osoite. Valitse yritys sen jälkeen hakutuloksista.
  3. Klikkaa Jatka. Saat viestin, jossa kerrotaan toisen henkilön vahvistaneen profiilin.
    • Jos kukaan ei ole ilmoittautunut profiilin omistajaksi, voit ilmoittautua sen omistajaksi itse ja vahvistaa profiilin.
  4. Valitse Pyydä omistajuutta ja täytä lomake.
  5. Valitse Lähetä.

Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.

Paikallisten palveluyritysten profiilit

Voit pyytää paikallisen palveluyrityksen omistajuutta Yritysprofiilin nykyiseltä omistajalta näin:

1. Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
  2. Anna yritystiedot.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Suorita vahvistusprosessi.
  5. Postikortilla vahvistaminen kestää muutaman päivän.
  6. Vahvistuksen jälkeen näet Omistuskiista-valintaikkunan, mikä tarkoittaa, että sijainti on kopio.
  7. Klikkaa Pyydä käyttöoikeutta.

Yritysprofiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.

Joukkovahvistetut tilit

Jos tilisi on joukkovahvistettu, voit noudattaa yllä olevia yhden toimipaikan yritystä koskevia ohjeita tai pyytää aiemmin luodun Yritysprofiilin omistajuutta näin:

1. Lataa sijaintitiedot laskentataulukon avulla.
  2. Avaa ladattu sijainti Google My Businessissa.
  3. Näet Omistuskiista-valintaikkunan, mikä tarkoittaa, että sijainti on kopio.
  4. Klikkaa Pyydä käyttöoikeutta.

Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.

Ketjuun kuuluvien yritystietojen omistajuuden pyytäminen toimipaikan ylläpitäjänä

Joiden vahvistettujen, ketjuun kuuluvien yritystietojen tapauksessa nykyinen omistaja ei ehkä voi siirtää omistajuutta toiselle henkilölle. Sen sijaan pyytäjä voi vahvistaa itsensä toimipaikan ylläpitäjäksi.

Toimipaikan ylläpitäjillä on lähes samat oikeudet kuin hallinnoijilla, mutta he eivät voi muokata kaikkia yritystietoja.

Jos haluat olla profiilin omistaja tai hallinnoija, sinun on otettava yhteyttä sen nykyiseen omistajaan.
  1. Kirjaudu tietokoneella Google My Businessiin.
  2. Kirjoita yrityksesi nimi ja osoite. Valitse yritys sen jälkeen hakutuloksista.
  3. Valitse, miten haluat vahvistaa itsesi toimipaikan ylläpitäjäksi:
    • Puhelu
    • Tekstiviesti
    • Sähköposti
  4. Kirjoita koodi, jonka saat valitsemallasi vahvistustavalla.
Ollessaan kirjautuneena Google My Businessiin ketjuun kuuluvien yritystietojen toimipaikan ylläpitäjä voi pyytää, että hänet lisätään vahvistettujen yritystietojen ylläpitäjäksi tai omistajaksi. Yritystietojen omistaja voi hyväksyä tai hylätä pyynnön. Lisätietoja siitä, mitä kullakin roolilla voidaan tehdä

Omistajuuden pyytämisen jälkeen

Kun olet pyytänyt omistajuutta, profiilin nykyisellä omistajalla on 3–7 päivää aikaa vastata. Voit tarkistaa pyyntösi tilan kirjautumalla Google My Businessiin tai klikkaamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.

• Jos pyyntösi hyväksytään: saat ilmoituksen sähköpostitse ja voit hallinnoida Yritysprofiilia Google My Businessissa.
  • Jos pyyntösi hylätään: saat ilmoituksen sähköpostitse ja voit edelleen ehdottaa muokkausta profiiliin. Lisäksi voit ehkä valittaa hylätystä pyynnöstä.
  • Jos vastaus viipyy: jos et saa vastausta 3–7 päivän kuluessa, voit ehkä ilmoittautua profiilin omistajaksi. Kirjaudu Google My Businessiin ja katso, näkyykö hallintapaneelissa Ilmoittaudu omistajaksi- tai Vahvista-painiketta.
    • Jos mahdollisuutta ilmoittautua profiilin omistajaksi ei ole näkyvissä, se tarkoittaa, että profiilin omistajuutta ei voida siirtää.