Slik innhenter og bruker Google informasjon i bedriftsoppføringer

For å gi brukerne fullstendig og oppdatert informasjon om steder viser Google profiler (inkludert bedriftsprofiler) på Google Søk, på Google Maps samt på tredjepartsnettsteder og i tredjepartsapper via API-er, slik som dem du finner på Google Maps Platform. Google kan også bruke informasjon fra profiler til å generere statistikk og potensielle salg for bedriftskunder.

Informasjon i bedriftsprofilen din

Hvis kunder for eksempel søker etter restauranten din, kan de se informasjonen du har lagt til, for eksempel beliggenhet og åpningstider. De kan også se informasjon som er lagt til av andre, for eksempel en link til menyen din eller bilder lastet opp av kunder som har spist i restauranten din. Kunder får se en kombinasjon av informasjon fra deg og andre kilder. På bakgrunn av dette kan de treffe veloverveide beslutninger om beliggenheten din. Brukerne kan i tillegg finne personlig tilpassede anbefalinger og matcher basert på innstillingene de har valgt.

Slik innhenter Google bedriftsinformasjon

Informasjonen i profiler innhentes fra en rekke kilder, deriblant

• offentlig tilgjengelig informasjon, for eksempel gjennomsøkt nettinnhold (eksempelvis informasjon fra bedrifters offisielle nettsteder)
  • lisensierte data fra tredjeparter
  • brukere som bidrar med faktaopplysninger (f.eks. adresser og telefonnumre) og innhold (f.eks. bilder og anmeldelser), deriblant bedriftseiere som gjør krav på profiler via Google-bedriftsprofil
  • informasjon basert på Googles interaksjoner med lokale steder eller bedrifter

Hvis du mener at en profil inneholder unøyaktig informasjon eller bør fjernes, kan du foreslå en endring eller merke den for fjerning. Hvis du mener at en profil bør fjernes i henhold til europeisk lov og rett om databeskyttelse og personvern, kan du se her. Hvis du mener den bør fjernes av andre juridiske årsaker, ber vi deg sende inn en juridisk forespørsel. Du kan finne mer informasjon om hvordan Google behandler personopplysninger i forbindelse med profiler, i Googles personvernregler.

Informasjon i lokale søkeresultater

Google bruker bedriftsinformasjon for å synliggjøre relevante lokale søkeresultater på alle Google-tjenester, for eksempel i Google Maps og på Google Søk.

Hvis du for eksempel eier en frisørsalong, kan bedriften din vises i lokale søkeresultater for folk som søker etter «frisører i nærheten» eller «frisører som holder åpent nå», siden du har tatt med adressen din og åpningstidene dine. Finn ut mer om lokale søkeresultater.