Miten Google hankkii ja käyttää yritystietoja?

Voidakseen tarjota käyttäjille mahdollisimman kattavaa ja ajantasaista paikkoja koskevaa tietoa Google näyttää paikallisia tietoja (myös yritystietoja) Google Haussa ja Google Mapsissa. Lisäksi tietoja näytetään kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ja sovelluksissa esimerkiksi Google Maps Platformin sovellusliittymien kautta. Google voi myös käyttää paikallisia tietoja luodakseen dataan perustuvia havaintoja ja liidejä yritysasiakkaita varten.

Google My᠎ Businessin tiedot

Jos asiakkaat esimerkiksi etsivät ravintolaasi, he näkevät lisäämäsi tiedot, kuten aukioloajat ja sijainnin. He saattavat myös nähdä tietoja, joita et ole itse lisännyt, kuten linkin ruokalistaasi tai asiakkaiden lataamia kuvia mieliannoksistaan. Kun asiakkaat näkevät sekä sinun että muiden lisäämiä tietoja yrityksestäsi, heidän on helpompi harkita käyntiä siellä. Käyttäjät voivat myös nähdä personoituja suosituksia ja vastaavuuksia, jotka perustuvat heidän mieltymyksiinsä.

Miten Google hankkii yritystietoja?

Paikalliset tiedot kootaan useista eri lähteistä. Esimerkkejä:

• julkisesti saatavilla olevat tiedot, kuten indeksoitu verkkosisältö (esim. yrityksen virallisen verkkosivuston tiedot)
  • kolmansien osapuolten lisensoitu data
  • tiedot käyttäjiltä, jotka lisäävät faktatietoja (kuten osoitteita ja puhelinnumeroita) ja sisältöä (kuten kuvia ja arvosteluita), myös yritysten omistajilta, jotka ilmoittautuvat paikallisten tietojen omistajiksi Google My Businessin kautta
  • tiedot, jotka perustuvat Googlen ja paikallisen paikan tai yrityksen väliseen vuorovaikutukseen.

Jos paikallisissa tiedoissa on mielestäsi virheitä tai ne pitäisi poistaa, voit ehdottaa muokkausta tai merkitä tiedot poistettaviksi. Jos paikalliset tiedot pitäisi mielestäsi poistaa eurooppalaisten tietosuojalakien nojalla, lue lisää täältä. Jos tiedot pitäisi mielestäsi poistaa muista oikeudellisista syistä, lähetä Googlelle oikeudellinen pyyntö. Googlen tietosuojakäytännössä on lisätietoja siitä, miten Google käsittelee henkilötietoja paikallisten tietojen yhteydessä.

Paikallisten hakutulosten tiedot

Yritystietojen avulla Google voi näyttää osuvia paikallisia hakutuloksia Googlen eri tuotteissa, kuten Google Mapsissa ja Google Haussa.

Jos esimerkiksi omistat kampaamon ja olet lisännyt yritystietoihisi osoitteen ja aukioloajat, yrityksesi voi näkyä käyttäjille, jotka etsivät lähistöllä olevia tai juuri nyt auki olevia kampaamoita. Lue lisää paikallisista hakutuloksista.