Openingstijden instellen of een bedrijf markeren als gesloten

Houd uw klanten op de hoogte door uw bedrijfsprofiel op Google te updaten met de standaard openingstijden of met de mededeling dat uw bedrijf voor langere tijd gesloten is.

Als uw bedrijf of een van de locaties gesloten is, kunt u aangeven of de sluiting van permanente of tijdelijke aard is. Ook kunt u een bedrijf dat als gesloten is gemarkeerd, eenvoudig heropenen.

Belangrijk: Biedt u afhaal- of bezorgservices? Markeer uw bedrijf dan niet als tijdelijk gesloten. Als u dat wel doet, worden deze services niet weergegeven op Google.

Belangrijk: U kunt bedrijven die zijn gemarkeerd als Permanent gesloten, niet beheren in Google Zoeken en Maps. Gebruik Google Mijn Bedrijf op een computer of mobiel apparaat om uw bedrijf opnieuw te openen.

Uw openingstijden instellen

Voeg de standaard openingstijden van uw bedrijf in een normale week toe.

Meer informatie over de richtlijnen voor openingstijden

Standaard openingstijden instellen op Zoeken
  1. Log op uw computer in op het Google-account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Zoek op Google naar de exacte bedrijfsnaam als u uw bedrijfsprofiel wilt bekijken. U kunt ook zoeken naar 'mijn bedrijf'.
  3. Als u uw bedrijfsprofiel wilt openen klikt u bovenaan op Profiel bewerken en dan Bedrijfsgegevens.
  4. Bovenaan selecteert u het tabblad Openingstijden.
  5. Klik onder Openingstijden op Openingstijden. Selecteer vervolgens 'Open, standaard openingstijden'.
    • Als u niet wilt dat uw openingstijden in uw profiel worden weergegeven selecteert u 'Open, geen standaard openingstijden'. Vervolgens klikt u op Opslaan.
  6. Vink het vakje aan naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend.
  7. Gebruik de dropdownmenu's om de openingstijden in te stellen.
  8. Klik op Opslaan nadat u de openingstijden heeft ingesteld.
Standaard openingstijden instellen voor Google Mijn Bedrijf
  1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere bedrijven heeft, opent u het bedrijf dat u wilt beheren.
  2. Klik in het linkermenu op Informatie.
  3. Klik naast 'Openingstijden toevoegen' of uw huidige openingstijden op Openingstijden Hours.
  4. Zet elke dag van de week aan waarop uw bedrijf is geopend.
  5. Naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend, doet u het volgende:
    1. Klik op Gaat open om en selecteer de openingstijd.
    2. Klik op Sluit om en selecteer de sluitingstijd.
  6. Klik op Toepassen nadat u de openingstijden heeft ingesteld.
Onderbrekingen van de openingstijden instellen

Als u een onderbreking van uw openingstijden wilt aangeven, geeft u 2 verschillende openingstijden op voor dezelfde dag.

Als uw bedrijf op zaterdag bijvoorbeeld is geopend van 09:00 tot 14:00 uur, is gesloten tussen 14:00 en 17:00 uur en daarna weer is geopend van 17:00 tot 22:00 uur, geeft u dat als volgt op:

1. Zet Zaterdag aan.
  2. Klik naast Zaterdag op Gaat open om en dan 9:00 uur.
  3. Klik naast Zaterdag op Sluit om en dan 14:00 uur.
  4. Klik op + of Openingstijden toevoegen.
  5. Klik naast Zaterdag op Gaat open om en dan 17:00 uur.
  6. Klik naast Zaterdag op Sluit om en dan 22:00 uur.
  7. Klik op Opslaan of Toepassen.
Openingstijden van 24 uur per dag instellen
  1. Klik naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend op Gaat open om en dan 24 uur.
  2. Klik op Opslaan of Toepassen.

Een bedrijf markeren als tijdelijk of permanent gesloten

Update uw bedrijfsprofiel zodat het op Google Maps en Zoeken wordt weergegeven als Tijdelijk gesloten of Permanent gesloten.

Tip: Als uw bedrijf langer dan 7 dagen tijdelijk gesloten is of een seizoensgebonden bedrijf is dat in het dalseizoen sluit, markeert u het als tijdelijk gesloten.

Eén bedrijf sluiten
  1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere bedrijven heeft, selecteert u het bedrijf dat u wilt sluiten.
  2. Klik in het linkermenu op Informatie.
  3. Ga aan de rechterkant naar het gedeelte 'Dit bedrijf sluiten op Google'.
    • U kunt dit gedeelte uitvouwen door op de pijl te klikken.
  4. Selecteer Markeren als tijdelijk gesloten of Markeren als permanent gesloten en dan Bedrijf sluiten.
Meerdere bedrijven sluiten
  1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Selecteer alle bedrijven die u als tijdelijk gesloten of permanent gesloten wilt markeren in de lijst met bedrijven.
  3. Klik in de werkbalk bovenaan op Acties . Selecteer vervolgens Markeren als tijdelijk gesloten of Markeren als permanent gesloten.
  4. Selecteer Markeren als tijdelijk gesloten of Markeren als permanent gesloten in het dialoogvenster.
Een bedrijf sluiten via Zoeken
  1. Log op uw computer in op het Google-account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Zoek op Google naar de exacte bedrijfsnaam als u uw bedrijfsprofiel wilt bekijken. U kunt ook zoeken naar 'mijn bedrijf'.
  3. Als u uw bedrijfsprofiel wilt openen klikt u bovenaan op Profiel bewerken en dan Bedrijfsgegevens.
  4. Bovenaan selecteert u het tabblad Openingstijden.
  5. Klik onder Openingstijden op Openingstijden.
  6. Selecteer het type sluiting voor uw bedrijf.
  7. Klik op Opslaan of Toepassen.

Een bedrijf opnieuw openen

Belangrijk Als uw bedrijf in het kader van een locatie- of naamswijziging als permanent gesloten is gemarkeerd, moet u het bedrijf niet opnieuw openen. In plaats daarvan kunt u een nieuw bedrijf toevoegen.

Als u uw bedrijf opnieuw opent, wordt uw profiel op Google Maps en Zoeken niet meer gemarkeerd als tijdelijk of permanent gesloten.

Eén bedrijf openen
  1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere bedrijven heeft, selecteert u het bedrijf dat u opnieuw wilt openen.
  2. Klik in het linkermenu op Informatie.
  3. Ga aan de rechterkant naar het gedeelte 'Dit bedrijf heropenen op Google'.
    • U kunt dit gedeelte uitvouwen door op de pijl te klikken.
  4. Selecteer Markeren als geopend.
Meerdere bedrijven openen
  1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Selecteer de locaties die u als geopend wilt markeren in de lijst met locaties.
  3. Klik op de werkbalk bovenaan de pagina op Acties en dan Openen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Markeren als geopend.

Uw bedrijf is gemeld als gesloten

Als Google bericht heeft gekregen dat een locatie tijdelijk gesloten is, ontvangt u mogelijk een e-mailmelding.

Tip: Als een van uw bedrijven ten onrechte is gemarkeerd als permanent gesloten, kunt u de locatie opnieuw openen.

Richtlijnen voor tijdelijke wijzigingen voor uw bedrijf

Wanneer u uw bedrijf moet markeren als 'Tijdelijk gesloten'

Als u een bedrijf markeert als tijdelijk gesloten, zorgt u ervoor dat klanten die naar een bedrijfsnaam zoeken, dit bedrijf kunnen vinden en zien dat het slechts tijdelijk is gesloten. Zo voorkomt u dat mensen het bedrijf persoonlijk bezoeken en teleurgesteld zijn omdat het gesloten is.

Gebruik 'Tijdelijk gesloten' als uw bedrijf aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

• Is 7 of meer dagen achter elkaar gesloten.
  • Is voor onbepaalde tijd gesloten.

Bedrijven die tijdelijk zijn gesloten, kunnen voor brede zoekopdrachten worden weergegeven na open bedrijven. Deze positie hebben ze niet voor specifiekere zoekopdrachten, waaronder zoekopdrachten voor een specifiek bedrijf, of voor zoekopdrachten waarvoor veel overeenkomende bedrijven tijdelijk zijn gesloten.

Tip: Als uw bedrijf 6 dagen of minder gesloten is, moet u afwijkende openingstijden instellen.

Wanneer u 'Afwijkende openingstijden' en 'Meer openingstijden' moet gebruiken

U kunt uw klanten informeren over wijzigingen in uw openingstijden of wanneer bepaalde services beschikbaar zijn.

StelAfwijkende openingstijden  in voor dagen met andere openingstijden, bijvoorbeeld op feestdagen of bij speciale gelegenheden. U moet afwijkende openingstijden instellen als het volgende van toepassing is op uw bedrijf:

• De openingstijden worden tijdelijk aangepast.
  • Het is 6 dagen of minder achter elkaar gesloten.

Stel Meer openingstijden in voor bedrijven die specifieke services met verschillende openingstijden aanbieden, zoals speciale openingstijden voor ouderen, bezorgen of afhalen.

Wijzigingen in openingstijden leiden tot updates in uw bedrijfsprofiel

Nadat u de openingstijden heeft geüpdatet of uw bedrijf opnieuw heeft geopend, zien klanten het volgende:

• In uw bedrijfsprofiel: Een bericht dat uw recente update bevestigt.
  • Op het tabblad Updates van uw profiel op mobiele apparaten: Een post waarin wordt bevestigd dat u een wijziging heeft aangebracht in uw openingstijden.

Als u meer informatie over uw geüpdatete openingstijden wilt opgeven, kunt u de post bewerken.

Als u het bericht over de update van uw openingstijden en de post wilt verwijderen, verwijdert u de betreffende post uit Google Mijn Bedrijf.