Fjern bøker

Denne siden forklarer prosessen for fjerning av bøker fra Google Bøker eller Google Play.

Hvis du vil fjerne uautorisert innhold fra et annet Google-produkt, går du til Googles retningslinjer og prosesser for påståtte brudd på opphavsretten. De følgende trinnene er den riktige prosessen for fjerning, basert på hvor mye av boken som er tilgjengelig for forhåndsvisning.

Fjern en bok du har sendt inn

Fjern en bok fra salg på Google Play

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på tittelen til boken du vil fjerne.
  4. Gå til Sammendrag-fanen.
  5. Velg Fjern fra Google Play hvis du vil fjerne boken fra salg, men beholde den som forhåndsvisning i Google Bøker. Velg Deaktiver fullstendig hvis du vil fjerne boken fra både Google Play og Google Bøker.

Du kan fjerne flere bøker fra salg om gangen ved hjelp av et regneark.

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på Eksporter bøker, og last ned det genererte regnearket.
    Merk: Du trenger ikke å merke av for noen av alternativene.
  4. Åpne filen i et regnearkprogram.
  5. For hver bok du vil fjerne fra salg, endrer du verdien i kolonnen Vil du aktivere for salg? til Nei.
  6. Gå tilbake til Bokkatalog, klikk på Avansert, og klikk deretter på Last opp CSV.
  7. Velg den redigerte regnearkfilen, og last den opp.

Fjern forhåndsvisningen av en bok på Google Bøker

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på tittelen til boken du vil fjerne fra forhåndsvisning.
  4. Gå til Sammendrag-fanen.
  5. Velg Deaktiver fullstendig for å fjerne boken fra Google Bøker.
    Merk: Du kan ikke velge å fjerne boken fra Google Bøker mens du fortsetter å ha den tilgjengelig for salg på Google Play.

Hvis du vil fjerne et stort antall bøker fra forhåndsvisning, kan du kontakte brukerstøtteteamet for Google Bøker. Brukerstøtteteamet kan også hjelpe deg med å avslutte kontoen din hvis du vil fjerne alle bøkene dine.

Deaktiverte bøker vises ikke lenger i bokkatalogen din, men du kan søke etter dem hvis du ønsker å endre innstillingene for dem i fremtiden. Basisinformasjonen om bøkene blir fortsatt vist på Google Bøker, men brukerne kan ikke se noe av innholdet i dem.

Fjern en gammel versjon av en bok

Når du sender inn en oppdatert bokfil, erstatter den nye filen den gamle så snart den er ferdig behandlet. Les oversikten vår om filer og opplasting.

• Bruk det samme filnavnet om mulig, slik at systemet vårt kan gjenkjenne filen som en oppdatering av en eksisterende bok, og ikke en fil for en helt ny bok.
  • Du kan sende inn oppdaterte versjoner av både omslagsfiler og innholdsfiler.
  • Eldre versjoner er fortsatt oppført på bokens «Innhold»-fane som historisk informasjon. Finn ut mer om Innhold-fanen.

Fjern en bok du ikke har sendt inn

Hvis du ser en bok på Google Play eller Google Bøker som du har rettighetene til, men som du ikke har sendt inn, må du følge den riktige fremgangsmåten for fjerning, basert på hvor mye boken som er tilgjengelig for forhåndsvisning. Du kan søke etter boken på Google Bøker for å sjekke hvordan den vises.

Merk: Synligheten til boken viser hvilken metode som ble brukt for å legge den til på Google Bøker.

Fjern en bok som er til salgs på Google Play, eller som kan forhåndsvises på Google Bøker:

Ta kontakt med parten som er ansvarlig for boken (du kan se hvem som ga Google tillatelse til å vise sider, på forhåndsvisningssiden på Google Bøker), eller rapportér innholdet for fjerning.

Fjern en bok med delvise sider (tekstutdrag) synlige på Google Bøker

Bøker som vises som tekstutdrag, er tilgjengelige via bibliotekprosjektet (Library Project) – et prosjekt der vi samarbeider med biblioteker om å digitalisere samlingene deres. Du kan søke i disse bøkene, men Google Bøker viser bare noen få setninger av konteksten for søkeordet, i stedet for hele sider.

Registrer boken din for å ekskludere den fra bibliotekprosjektet.

Fjern en bok merket med «Ingen forhåndsvisning tilgjengelig» på Google Bøker

Den aktuelle boken er én av mange bøker som er lagt til i Google Bøker-indeksen, utelukkende som metadatavisning. Husk at denne oppføringen ikke inneholder opphavsrettsbeskyttede sider fra selve boken. I stedet viser oppføringen informasjon om boken, deriblant lisensierte bibliografiske data som ISBN, forfatter, publisist, utgivelsesdato og søkeresultater fra offentlige nettsteder. I praksis er dette som en bibliotekkatalogoppføring på nettet. Googles mål er å gjøre indeksen i Google Bøker så omfattende som mulig. Derfor kan det hende at Google har flere oppføringer for én bok, inkludert internasjonale utgaver eller tidligere utgitte versjoner.

Generelt sett fjerner ikke Google resultater med bare metadata fra indeksen. Hvis du imidlertid mener at visningen av denne informasjonen bryter med rettighetene dine som opphavsrettsinnehaver, kan du sende inn en formell klage som Google behandler i løpet av kort tid. Du kan også kontakte oss for å finne ut hvilke tredjepartskilder som har oppgitt metadataene til oss.