Fjern bøker

Du kan fjerne bøker fra Google Bøker eller Google Play.

Basert på hvor mye av boken som er tilgjengelig for forhåndsvisning, kan du kanskje fjerne uautorisert innhold fra et annet Google-produkt. Finn ut mer om Googles retningslinjer og prosesser for angivelige brudd på opphavsretten.

Fjern en bok du har sendt inn

Fjern en bok fra salg på Google Play

Slik fjerner du én bok:

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Velg tittelen på boken du vil fjerne.
  4. Gå til Sammendrag-fanen.
    • Hvis du vil fjerne boken fra salg, men la den være tilgjengelig for forhåndsvisning i Google Bøker, velger du Slutt å selge på Google Play.
    • For å fjerne boken fra både Google Play og Google Bøker, velg Deaktiver denne boken.
  5. Klikk på Lagre.

Hvis du vil fjerne flere bøker, kan du bruke et regneark:

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på Avanserte alternativer og så Last ned boklisten.
  4. Last ned regnearket som genereres.
    • Du trenger ikke å merke av for noen av alternativene.
  5. Åpne filen i et regnearkprogram.
  6. For hver bok du vil fjerne fra salg, endrer du verdien i kolonnen «Vil du aktivere for salg?» til Nei.
  7. Gå tilbake til bokkatalogen.
  8. Klikk på Avanserte alternativer og så Last opp boklisten.
  9. Velg den redigerte regnearkfilen.
  10. Last den opp.
Fjern en bok du har begynt på, men som du ikke har publisert
Kontakt brukerstøtteteamet vårt. De kan hjelpe deg med å deaktivere den ufullstendige boken og fjerne den fra katalogen din.
Fjern forhåndsvisningen av en bok på Google Bøker
  1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Velg tittelen på boken du vil fjerne fra forhåndsvisning.
  4. Klikk på Sammendrag-fanen.
  5. Klikk på Endre status.
  6. For å fjerne boken fra Google Bøker, velg Deaktiver denne boken.

Slik deaktiverer du flere bøker:

1. Logg på Partnersenter-kontoen din.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på Avanserte alternativer og så Velg bøker du vil deaktivere.
  4. Merk av for bøkene du vil fjerne. Du kan bla gjennom og filtrere bøker.
  5. Klikk på Fortsett øverst til høyre.
  6. Bekreft antallet bøker du vil deaktivere.
  7. Klikk på Lukk øverst til høyre.

Tips: Bokkatalogen viser ikke deaktiverte bøker i standardlisten. Hvis du vil endre innstillingene for dem, kan du søke etter dem i katalogen. Google Bøker viser grunnleggende informasjon om boken din selv etter at den er deaktivert, men brukerne kan ikke se innholdet i boken.

Fjern en gammel versjon av en bok

Når du sender inn en oppdatert bokfil, erstatter den nye filen den gamle så snart den er ferdig behandlet. Les oversikten vår om filer og opplasting.

• Bruk det samme filnavnet for å angi for systemet vårt at filen er en oppdatering av en eksisterende bok, og ikke en fil for en helt ny bok.
  • Du kan sende inn oppdaterte versjoner av både omslags- og innholdsfiler.
  • Eldre versjoner er fortsatt oppført på bokens «Innhold»-fane som historisk informasjon. Finn ut mer om Innhold-fanen.

Fjern en bok du ikke har sendt inn

Hvis du finner en bok på Google Play eller Google Bøker som du har rettighetene til, men ikke har sendt inn, kan du fjerne den. Du kan sjekke forhåndsvisningen som er tilgjengelig for boken, ved å søke etter den på Google Bøker.

Tips: Visningen av boken viser hvilken metode som ble brukt for å legge den til i Google Bøker.

Fjern en bok som er til salgs på Google Play, eller som kan forhåndsvises på Google Bøker
Du kan finne ut hvem som ga Google tillatelse til å vise bokens sider, på forhåndsvisningssiden på Google Bøker. Ta kontakt med parten som er ansvarlig for boken, eller rapporter dette innholdet for fjerning.
Fjern en bok med delvise sider synlige på Google Bøker

Bøker som vises i kontekstvisning, er tilgjengelige via bibliotekprosjektet.

Google samarbeider med biblioteker om å digitalisere samlingene deres og gjøre bøkene søkbare. Google Bøker viser bare noen få setninger av konteksten for søkeordet, i stedet for hele sider.

Registrer boken din for å ekskludere den fra bibliotekprosjektet.

Fjern en bok merket med «Ingen forhåndsvisning tilgjengelig» på Google Bøker
  • Bøker merket med «Ingen forhåndsvisning tilgjengelig» er tilgjengelige i Google Bøker-indeksen bare i en metadatavisning.
  • Oppføringene viser bare informasjon om boken, deriblant
    • lisensierte bibliografiske data, for eksempel ISBN, forfatter, utgiver og utgivelsesdato
    • søkeresultater fra offentlige nettsteder
  • Google kan også vise flere oppføringer for én enkelt bok, inkludert
    • internasjonale utgaver
    • tidligere publiserte versjoner
  • Google fjerner ikke resultater med bare metadata fra indeksen.
  • Hvis du mener at visningen av denne informasjonen bryter med rettighetene dine som opphavsrettshaver, kan du sende inn en juridisk klage.
  • Du kan kontakte oss for å finne ut hvilke tredjepartskilder som har oppgitt metadataene til oss.