Overzicht van bestanden en uploaden

Google Play-partners kunnen e-boeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet overal beschikbaar. Op dit moment is de verkoop van audioboeken op Play beperkt tot bepaalde partners. Google accepteert momenteel geen nieuwe partners voor audioboeken, maar dit kan veranderen. Kom terug voor updates.

Bestandsindelingen

Google accepteert de volgende bestandsindelingen:

Als je je boek wilt verkopen op Google Play, kun je de content van het boek het beste zowel in epub- als in pdf-indeling aanbieden, zodat lezers meer weergaveopties hebben. Er is echter slechts één indeling nodig.

Zelfs als de omslagafbeelding is ingesloten in een epub- of pdf-bestand, kan het handig zijn om de omslagafbeelding in een afzonderlijk bestand in te dienen. Google gebruikt dit bestand om de boekomslag als miniatuur weer te geven.

Contentrichtlijnen

Voordat je bestanden uploadt, moet je controleren of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Als je je boeken wilt verkopen op Google Play, moet je ook ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play bekijken.

Groottelimieten

• Elk bestand (inclusief bestanden met omslagafbeeldingen) moet kleiner zijn dan 2 GB.
  • Het boek moet ten minste vier pagina's lang zijn.

Indelingsspecifieke richtlijnen

.pdf
  • Het pdf-bestand moet het volledige boek bevatten of moet deel uitmaken van een set meerdelige bestanden met speciale namen. Upload geen voorbeeldcontent, zoals een fragment. De voorbeeldinstellingen voor Google Zoeken bepalen welk percentage van het boek een gebruiker als voorbeeld kan bekijken.
  • Het pdf-bestand mag niet zijn beveiligd met een wachtwoord, omdat het bestand dan niet kan worden verwerkt.
  • Als je automatisch een inhoudsopgave wilt genereren, neem je bookmarks op in het pdf-bestand.
.epub
  • Het ePub-bestand moet de afbeelding voor de voorkant bevatten.
  • Het ePub-bestand moet het volledige boek bevatten. Upload geen voorbeeldcontent, zoals een fragment. De voorbeeldinstellingen voor Google Zoeken bepalen welk percentage van het boek een gebruiker als voorbeeld kan bekijken.
  • Het epub-bestand moet zijn gevalideerd met EpubCheck.

Bestandsnamen

In de onderstaande tabel zie je voorbeelden van bestandsnamen voor elke methode waarop je bestanden kunt indienen.

Eén pdf-bestand met de omslag
  • Content en omslag
    • ISBN.pdf
Een pdf-bestand zonder omslagen (Omslagafbeeldingen worden geleverd in afzonderlijke bestanden *)
  • Content, geen omslag (vereist)
    • ISBN_interior.pdf
  • Voorkant (vereist)
    • ISBN_frontcover.jpg (bestandsextensie kan afwijken, bijvoorbeeld jpg, tiff, pdf of png)
  • Achterkant (optioneel, maar moet indien van toepassing als eerste worden geüpload)
    • ISBN_backcover.jpg (bestandsextensie kan afwijken, bijvoorbeeld jpeg, tiff, pdf of png)

* Een onvolledige set bestanden wordt niet verwerkt. Meer informatie

Een boek dat is opgesplitst in meerdere pdf-bestanden *
  • Omslag en content
    • ISBN_1of3.pdf (nummering kan afwijken)
    • ISBN_2of3.pdf (nummering kan afwijken)
    • ISBN_3of3.pdf (nummering kan afwijken)

* Een onvolledige set bestanden wordt niet verwerkt. Meer informatie

Een ePub-bestand
  • Content, met omslag (vereist)
    • ISBN.epub
  • Voorkant (optioneel; wordt gebruikt voor de marketingminiatuur)
    • ISBN_frontcover.jpg (bestandsextensie kan afwijken, bijvoorbeeld jpeg, tiff, pdf of png)

Welke ID moet worden gebruikt:

• Als je bestanden voor één boek uploadt vanaf het tabblad Content van het boek: Je hoeft de ID niet in de bestandsnaam op te nemen. Anders is de ID nodig om het bestand aan het juiste boek te koppelen. De bestandsnaamextensie wordt gebruikt om te bepalen welk type bestand je hebt geüpload.
  • Als je boeken al unieke ID's hebben (zoals een ISBN of een door Google toegewezen GGKEY): Vervang ISBN in de bestandsnamen hierboven door de daadwerkelijke ID van het boek. (Bij GGKEY-ID's hoef je het voorvoegsel GGKEY: niet toe te voegen). Als je zowel een elektronisch ISBN als een ISBN voor drukwerk hebt, raden we over het algemeen aan om je pdf-bestanden een naam te geven met het ISBN voor drukwerk, en je epub-bestanden een naam te geven met het elektronische ISBN. Bekijk meer informatie over ISBN-nummers.
  • Als je boeken geen unieke ID hebben: Je kunt zelf een bestandsnaam kiezen. Vervang ISBN in de bovenstaande bestandsnamen door een nummer naar keuze. Gebruik in de bestandsnaam geen 10- of 13-cijferige nummers, aangezien deze door ons systeem kunnen worden aangezien voor ISBN-nummers. We raden ook aan om geen underscores ( _ ) te gebruiken, behalve zoals in de voorbeelden wordt aangegeven (bijvoorbeeld _interior of _frontcover).

Omslagbestanden

Omslagbestanden moeten in jpeg-, pdf-, tiff- of png-indeling zijn opgeslagen en de juiste bestandsnaamextensie hebben.

Bestanden uploaden en updaten

In het Partnercentrum kun je een of meer bestanden uploaden voor één boek of voor meerdere boeken.

Als je een bestand wilt updaten, upload je de nieuwe versie die de oude versie vervangt.

Eén bestand voor één boek

Een bestand uploaden voor één boek:

1. Ga in de instellingen van het boek naar het tabblad Content.
  2. Upload het nieuwe bestand.

Upload een nieuw pdf- of epub-bestand naar de bestaande boekvermelding om content of omslagafbeeldingen te updaten.

Meerdere bestanden voor één boek

Meerdere bestanden uploaden voor één boek:

1. Ga in de instellingen van het boek naar het tabblad Content.
  2. Zorg ervoor dat je bestanden voldoen aan de naamvereisten.
  3. Upload alle bestanden en dien ze tegelijk in.
    • Als je niet alle vereiste bestanden tegelijk indient, worden de bestanden vermeld bij 'Content in behandeling' op het tabblad Content van het boek. De content of omslag wordt pas verwerkt als je alle verwachte bestanden hebt ingediend. Zo blijft ISBN_frontcover.pdf bijvoorbeeld vermeld bij 'Content in behandeling' totdat je ISBN_interior.pdf uploadt.

Als je een boek met meerdere bestanden updatet:

• Voor meerdelige pdf's, zoals ISBN_1of2.pdf en ISBN_2of2.pdf: Dien alle bestanden opnieuw in, zelfs als niet alle bestanden zijn geüpdatet.
  • Voor een pdf-bestand zonder omslag, zoals ISBN_interior.pdf en ISBN_frontcover.jpg: Dien de content (ISBN_interior.pdf) opnieuw in om het proces te activeren voor de meest recente set bestanden. Als je de omslagafbeelding updatet met een pdf-bestand en geen andere bestanden wijzigt, kun je het bestand de naam ISBN_frontcoveronly.pdf geven.

Meerdere bestanden voor meerdere boeken

Meerdere bestanden uploaden voor meerdere boeken:

1. Ga naar de boekencatalogus.
  2. Selecteer Geavanceerd en dan Meerdere inhoudsbestanden toevoegen.

Elke geüpdatete bestandsnaam moet een van de volgende hebben:

• dezelfde bestandsnaam als het oorspronkelijke bestand, of
  • de ID als voorvoegsel

Als je een bestandsnaam gebruikt die niet aan deze vereisten voldoet, krijg je een nieuwe boekvermelding in je boekencatalogus.

Tips:

Bestandsstatus en -geschiedenis

Je kunt de status van je ingediende bestanden bekijken door naar je boekencatalogus te gaan, op de boektitel te klikken en naar het tabblad Content te gaan.

De recentst geüploade bestanden die nog niet zijn verwerkt, zijn te zien op het tabblad 'Content in behandeling' met een statusbericht erbij. Als er problemen zijn, klik je op de foutmelding voor meer informatie. Zodra je bestanden zijn verwerkt, wordt bij Verwerkte content of Omslagbestanden de nieuwste versie getoond van elk weergavetype (dus het recentste epub-bestand, pdf-bestand en omslagbestand).

Als je bestanden indient via het tabblad Content, wordt de ID toegevoegd aan de bestandsnaam. De bestandsnamen in de geschiedenis kunnen daardoor afwijken van de bestandsnamen die je hebt ingediend. Dit is niet van invloed op de verwerking van je bestanden.