Overzicht van bestanden en uploaden

Belangrijk: Google Play-partners kunnen e-boeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar. Momenteel kunnen bepaalde partners audioboeken verkopen op Play. Google accepteert momenteel geen nieuwe partners voor audioboeken. Kom regelmatig terug voor updates.

Bestandsindelingen

Google accepteert de volgende bestandsindelingen:

• Pdf-bestanden
  • Epub-bestanden
  • Jpeg-, tiff-, pdf- en png-bestanden worden alleen geaccepteerd voor omslagen
  • Zip-bestanden die alleen de bovenstaande bestandsindelingen bevatten

We accepteren geen doc-, html- en andere bestandsindelingen.

Als je je boek wilt verkopen op Google Play, moet je de content van het boek aanbieden in epub- of pdf-indeling. We raden je aan beide bestandsindelingen aan te bieden, zodat je lezers meer leesopties hebben.

Tip: Zelfs als de omslagafbeelding is ingesloten in een epub- of pdf-bestand, kun je de omslagafbeelding als een afzonderlijk bestand indienen. We gebruiken dit bestand om een miniatuur van de boekomslag te laten zien.

Contentrichtlijnen

Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.

Grootte- en kwaliteitslimieten

• Het boek moet ten minste 4 pagina's lang zijn.
  • Elk bestand moet kleiner zijn dan 2 GB. Deze limiet geldt ook voor omslagafbeeldingsbestanden.
  • Omslagbestanden moeten een minimale resolutie van 640 pixels hebben. De maximale hoogte en breedte zijn 7200 pixels.

Indelingsspecifieke richtlijnen

.pdf
  • Het pdf-bestand moet het volledige boek bevatten of moet deel uitmaken van een set meerdelige bestanden met speciale namen.
  • Upload geen voorbeeldcontent, zoals een fragment. In de voorbeeldinstellingen voor Google Zoeken kun je bepalen hoeveel pagina's een gebruiker als voorbeeld kan bekijken.
  • Het pdf-bestand mag niet zijn beveiligd met een wachtwoord. Met een wachtwoord beveiligde bestanden kunnen niet worden verwerkt.
  • Als je automatisch een inhoudsopgave wilt laten maken, neem je bookmarks op in het pdf-bestand.
.epub
  • Het epub-bestand moet de afbeelding voor de voorkant bevatten.
  • Het epub-bestand moet het volledige boek bevatten.
  • Upload geen voorbeeldcontent, zoals een fragment. In de voorbeeldinstellingen voor Google Zoeken kun je bepalen hoeveel pagina's een gebruiker als voorbeeld kan bekijken.
  • Het epub-bestand moet zijn gevalideerd met EpubCheck.

Bestandsnamen

In de onderstaande tabel zie je voorbeelden van bestandsnamen voor elke methode waarmee je bestanden kunt indienen.

Belangrijk: Onvolledige bestandenreeksen kunnen niet worden verwerkt. Meer informatie over bestanden en uploaden

Eén pdf-bestand met de omslag
  • Content en omslag
    • ISBN.pdf
Een pdf-bestand zonder omslagen (Omslagafbeeldingen worden geleverd in afzonderlijke bestanden)
  • Vereist:
    • Content, geen omslag
      • ISBN_interior.pdf
    • Voorkant
      • ISBN_frontcover.jpg
      • De bestandsextensies verschillen. Tiff, pdf en png zijn toegestaan.
  • Optioneel:
    • Belangrijk: Als je optionele bestanden indient, moet je die eerst indienen.
    • Achterkant
      • ISBN_backcover.jpg
      • De bestandsextensies kunnen verschillen. Tiff, pdf en png zijn toegestaan.
Een boek dat is opgesplitst in meerdere pdf-bestanden
  • Content en omslag
    • ISBN_1of3.pdf
    • ISBN_2of3.pdf
    • ISBN_3of3.pdf

De nummering in bestandsnamen kan variëren afhankelijk van het aantal bestanden.

Een epub-bestand
  • Vereist:
    • Content en omslag
    • ISBN.epub
  • Optioneel:
    • Voorkant
      • ISBN_frontcover.jpg
      • De bestandsextensies kunnen verschillen. Tiff, png en pdf zijn toegestaan

Welke ID moet worden gebruikt

• Als je één boek uploadt via het tabblad Content van het boek: Je hoeft de ID niet op te nemen in de bestandsnaam. De extensie voor de bestandsnaam wordt gebruikt om te bepalen welk type bestand je hebt geüpload.
  • Als je boeken al unieke ID's hebben (zoals een ISBN of een door Google toegewezen GGKEY): Gebruik de bestandsnaamconventies hierboven, maar vervang het ISBN-nummer door de daadwerkelijke ID van het boek. De ID is vereist zodat we het bestand kunnen koppelen aan het juiste boek.
    • Bij GGKEY-ID's hoef je het voorvoegsel GGKEY: niet op te nemen.
    • Voor ISBN-nummers voor gedrukte en elektronische werken:
      • Gebruik het ISBN-nummer voor gedrukte werken om de pdf-bestanden een naam te geven.
      • Geef de epub-bestanden een naam met het ISBN voor elektronische werken. Meer informatie over ISBN-nummers
  • Als je boeken geen unieke ID hebben: Je kunt zelf een bestandsnaam kiezen. Gebruik de bovenstaande conventies voor bestandsnamen, maar vervang ISBN door een andere tekst. Volg deze richtlijnen als je bestandsnamen maakt:
    • Gebruik geen 10- of 13-cijferige nummers, want deze kunnen worden verward met ISBN-nummers.
    • Gebruik geen underscores (_), behalve zoals in de voorbeeldbestandsnamen. Bijvoorbeeld: _interior of _frontcover.

Omslagbestanden

Omslagbestanden moeten in jpeg-, pdf-, tiff- of png-indeling zijn opgeslagen en de juiste bestandsnaamextensie hebben.

Bestanden uploaden en updaten

In het Partnercentrum kun je een of meer bestanden uploaden voor één boek of voor meerdere boeken.

Als je een bestand wilt updaten, upload je de nieuwe versie die de oude versie vervangt.

Eén bestand voor één boek

Een bestand uploaden voor één boek:

1. Ga in de instellingen van het boek naar het tabblad Content.
  2. Upload het nieuwe bestand.

Upload een nieuw pdf- of epub-bestand naar de bestaande boekvermelding om content of omslagafbeeldingen te updaten.

Meerdere bestanden voor één boek

Meerdere bestanden uploaden voor één boek:

1. Ga in de instellingen van het boek naar het tabblad Content.
  2. Zorg ervoor dat je bestanden voldoen aan de naamvereisten.
  3. Upload alle bestanden en dien ze tegelijk in.
    • Als je niet alle vereiste bestanden tegelijk indient, worden de bestanden vermeld bij 'Content in behandeling' op het tabblad Content van het boek. De content of omslag wordt pas verwerkt als je alle verwachte bestanden hebt ingediend. Zo blijft ISBN_frontcover.pdf bijvoorbeeld vermeld bij 'Content in behandeling' totdat je ISBN_interior.pdf uploadt.

Als je een boek met meerdere bestanden updatet:

• Voor meerdelige pdf's, zoals ISBN_1of2.pdf en ISBN_2of2.pdf: Dien alle bestanden opnieuw in, zelfs als niet alle bestanden zijn geüpdatet.
  • Voor een pdf-bestand zonder omslag, zoals ISBN_interior.pdf en ISBN_frontcover.jpg: Dien de content (ISBN_interior.pdf) opnieuw in om het proces te activeren voor de meest recente set bestanden. Als je de omslagafbeelding updatet met een pdf-bestand en geen andere bestanden wijzigt, kun je het bestand de naam ISBN_frontcoveronly.pdf geven.

Meerdere bestanden voor meerdere boeken

Meerdere bestanden uploaden voor meerdere boeken:

1. Ga naar de boekencatalogus.
  2. Selecteer Geavanceerd en dan Meerdere inhoudsbestanden toevoegen.

Elke geüpdatete bestandsnaam moet een van de volgende hebben:

• dezelfde bestandsnaam als het oorspronkelijke bestand, of
  • de ID als voorvoegsel

Als je een bestandsnaam gebruikt die niet aan deze vereisten voldoet, krijg je een nieuwe boekvermelding in je boekencatalogus.

Tips:

Bestandsstatus en -geschiedenis

De status van je bestanden checken:

1. Ga naar het Partnercentrum voor Play Boeken.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus.
  3. Klik op de titel van het boek.
  4. Ga naar het tabblad Content.

Content in behandeling: Hier vind je de laatst geüploade onverwerkte bestanden met een statusbericht.

• Als er problemen zijn, klik je op de foutmelding voor meer informatie.

Verwerkte content of omslagbestanden: Hier vind je de nieuwste versies van je verwerkte epub-, pdf- en omslagafbeeldingsbestanden.

Tip: Bestanden die zijn ingediend via het tabblad Content, krijgen een nieuwe naam met de ID. Deze kan afwijken van de bestandsnamen die je hebt gebruikt om de bestanden in te dienen. De gewijzigde bestandsnamen hebben geen invloed op de verwerking van je bestanden.