Templates (standaardboekinstellingen)

Sommige functies die worden beschreven op deze pagina, zijn mogelijk niet beschikbaar, omdat het verkopen van boeken op Google Play is beperkt tot bepaalde landen.

Met sjablonen kunt u standaardinstellingen voor nieuwe boeken configureren, waardoor u niet steeds dezelfde gegevens voor elk boek hoeft in te voeren. U kunt bijvoorbeeld een logo voor een template instellen. Alle boeken die u met die template aan uw catalogus toevoegt, krijgen datzelfde logo.

Er wordt automatisch een standaardsjabloon met algemene instellingen gegenereerd wanneer u uw account maakt. De standaardsjablooninstellingen worden gebruikt wanneer u een boek toevoegt zonder de sjabloon op te geven. Als al uw boeken dezelfde basisinstellingen hebben, is één template waarschijnlijk voldoende voor u. U kunt template-instellingen ook overschrijven voor afzonderlijke boeken.

Wijzigingen in sjablonen zijn alleen van toepassing op nieuwe boeken en overschrijven niet de instellingen voor bestaande boeken, dus u moet uw sjabloon configureren voordat u boeken toevoegt. Als u dezelfde wijzigingen voor meerdere bestaande boeken wilt doorvoeren, kunt u een spreadsheet gebruiken.

Als u uw sjablonen wilt bekijken, gaat u naar de boekencatalogus in uw Partnercentrum-account. Klik op de knop Geavanceerd en selecteer Sjablonen beheren. Er wordt een lijst met uw bestaande templates weergegeven. Klik op de link Bewerken om details te bekijken of aan te passen.

Algemeen

Naam template De naam van deze sjabloon.
Verzamelcode Deze verzamelcode wordt automatisch gegenereerd voor nieuwe sjablonen en kan niet worden bewerkt. Gebruik de verzamelcode in ONIX-feeds of wanneer u boeken verzendt naar Google voor scannen.
Standaardwaarden automatisch toepassen Als dit selectievakje is aangevinkt, worden nieuwe boeken automatisch gepubliceerd zodra de vereiste bestanden en instellingen zijn geleverd. Verwijder het vinkje uit dit selectievakje als u boekinstellingen handmatig in de interface wilt goedkeuren, of als u een metadatarecord via ONIX of een spreadsheet wilt verzenden.

E-boek

Metadata
Naam uitgever De naam van de uitgever. Deze naam wordt openbaar weergegeven op voorbeeldpagina's van Google Boeken als 'Pagina's weergegeven met toestemming van...'.

Instellingen

De volgende distributie-instellingen bevatten opties om uw boek te verkopen op Google Play.

DRM ingeschakeld Vink dit selectievakje aan als u DRM (Digital Rights Management) wilt toepassen op boeken die worden verkocht op Google Play.
Foto's weergeven in e-boek Vink dit selectievakje aan als u beschikt over de rechten om afbeeldingen op te nemen in uw e-boeken. Als een boek een aanzienlijk aantal afbeeldingen bevat, kan Google dit boek alleen verkopen als dit selectievakje is aangevinkt of als u een EPUB-bestand levert.
Alleen doorlopende tekst weergeven uit een door mij geleverde ePub Google heeft bepaalde boeken geconverteerd naar de EPUB-indeling. Vink dit selectievakje aan als Google uw boeken heeft geconverteerd, maar u de EPUB-versies van Google niet wilt gebruiken. (U kunt altijd uw eigen EPUB-bestanden leveren, ongeacht deze instelling.)
Gescande pagina's opnemen Vink dit selectievakje aan als u uw boeken in pdf-indeling wilt verkopen.
Voor een volwassen publiek? Vink dit selectievakje aan als uw boeken alleen zijn bedoeld voor een volwassen publiek.
Beschikbaar percentage voor kopiëren/plakken Selecteer het percentage van elk boek dat kopers kunnen kopiëren en plakken.

Met de volgende voorbeeldinstellingen voor Google Zoeken kunt u beheren hoe een voorbeeld van uw boek wordt weergegeven op Google Zoeken, vergelijkbaar met de manier waarop een bezoeker in een fysieke boekenwinkel boeken op de planken kan bekijken. Als u boeken op uw website verkoopt, kunt u links naar uw site toevoegen voor lezers die het volledige boek willen hebben.

Voorbeeldtype Het percentage van het boek waarvan een voorbeeld kan worden bekeken. Opties beginnen bij 20% en nemen toe in stappen van 10%.
Gebieden De landen waar u beschikt over rechten om een voorbeeld van de boeken te laten weergeven. Bekijk onze instructies voor het indelen van een lijst met landen.
Tekst voor link Kopen De tekst van de link die op Google Boeken wordt weergegeven waarmee de boeken rechtstreeks bij u kan worden gekocht.
Link Kopen De URL waarmee gebruikers van Google Boeken de boeken rechtstreeks bij u kunnen kopen. Als u gebruikers naar een specifieke aankooppagina wilt sturen, kunt u een patroon gebruiken waarmee het ISBN-nummer automatisch wordt toegevoegd aan de URL.
Website van uitgever De URL van de website van de uitgever. Als deze URL wordt opgegeven, bevatten de uitgeversnaam en het logo een link naar deze URL.
Uitgeverslogo Een afbeelding van het uitgeverslogo. Bekijk de richtlijnen voor logo's.
Details van voorbeeld 'Details van voorbeeld' bevat twee afzonderlijke instellingen:
  • Foto's weergeven in voorbeeld. Vink dit selectievakje aan als u beschikt over de rechten om afbeeldingen weer te geven in voorbeelden van uw boeken.
  • Downloaden van pdf toegestaan. Vink dit selectievakje aan als u uw boeken beschikbaar wilt stellen als pdf-downloads. Deze optie geldt alleen voor boeken waarvan een voorbeeld van 100% kan worden bekeken (op basis van de instelling Voorbeeldtype).

Een nieuwe template toevoegen

Als u meerdere templates nodig heeft, klikt u op de pagina 'Templates beheren' op de knop Een nieuwe template toevoegen.

U selecteert een template wanneer u een afzonderlijk boek aan uw catalogus toevoegt, of wanneer u een spreadsheettemplate downloadt voor het toevoegen van meerdere boeken. Deze boeken krijgen dezelfde template-instellingen.

U kunt bekijken welke template is gebruikt voor een bepaald boek door het label van het boek te bekijken in de lijst in de boekencatalogus. Als u twintig of minder boeken heeft, moet u op de titel van het boek klikken en vervolgens op de knop Labels bewerken in de rechterbovenhoek klikken om het label te bekijken.