Myyntialueet (missä kirjojasi voi myydä)

Google Play ‑kumppanit voivat myydä e-kirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä kuvatut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikkialla. Äänikirjojen myynti Playssa on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin kumppaneihin. Vaikka Google ei tällä hetkellä hyväksy uusien äänikirjakumppaneiden hakemuksia, tilanne voi muuttua. Tarkista tilanne myöhemmin.

Myyntialueet kertovat maat, joissa kirjojasi myydään, sekä maksuprofiilin, jota käytetään kyseisten maiden myyntitulojen keräämiseen. Myyntialue voi sisältää useita maita, jos kaikilla on samat määritykset. Voit myös sisällyttää maita, joissa Google Play -kauppa ei ole vielä käytössä. Älä kuitenkaan lisää maita, joissa sinulla ei ole oikeutta myydä kirjojasi.

Esimerkkejä:

• Yksittäinen myyntialue, jonka alue on WORLD, sisältäen kaikki maailman maat. (Kesäkuun 2014 jälkeen luotujen tilien oletusmyyntialue sisältää nämä määritykset.)
  • Erilliset myyntialueet Pohjois-Amerikalle (CA,MX,US) ja Euroopalle (DE,ES,FR,GB,IT), joiden myyntitulot maksetaan eri tileille.
  • Myyntialue kaikille maille, joissa laki edellyttää kiinteää hinnoittelua, sekä myyntialue kaikille muille maailman maille.

Voit määrittää myyntialueet kirjautumalla Yhteistyökumppanikeskukseen ja siirtymällä Maksukeskukseen. Näet luettelon aiemmin määrittämistäsi myyntialueista.

Myyntialueen lisääminen

Voit lisätä myyntialueen seuraavasti:

1. Klikkaa Lisää myyntialue -painiketta.
  2. Valitse maksuprofiili. Jos sinun täytyy luoda maksuprofiili, valitse Peruuta ja siirry Maksukeskuksen Maksuprofiilit-osioon.
    Jos olet juuri luonut maksuprofiilin eikä se näy avattavassa valikossa, kokeile päivittää sivu. Myyntialue täytyy liittää maksuprofiiliin, jotta se toimisi oikein.
  3. Syötä myyntialueeseen kuuluvat maat (tutustu muotoiluohjeisiin).
  4. Valitse Ota myyntialuemääritys käyttöön -valintaruutu.
  5. Jos maassasi täytyy noudattaa kiinteän hinnoittelun lakeja, valitse valintaruutu Näissä maissa täytyy noudattaa kiinteän hinnoittelun lakeja. Tämän asetuksen pitäisi koskea kaikkia myyntialueen maita. Voit luoda lisää myyntialueita, jos eri maihin on sovellettava eri asetuksia.
  6. Valitse Luo alue.

Jos olet luomassa päällekkäisiä myyntialueita, sinulle näytetään virheilmoitus. Ainoa poikkeus on WORLD, josta jätetään automaattisesti pois maat, jotka kuuluvat aktiiviseen myyntialueeseen.

Myyntialueen muokkaaminen

Voit muokata aiemmin luotua myyntialuetta klikkaamalla sen viereistä muokkaa-linkkiä. Myyntialueita voi muokata seuraavin tavoin:

• Liitä myyntialue eri maksuprofiiliin (jos olet juuri luonut maksuprofiilin eikä se näy avattavassa valikossa, kokeile päivittää sivu).
  • Muuta maaluetteloa.
  • Ilmoita, joudutko noudattamaan kiinteän hinnoittelun lakia määritetyissä maissa.
  • Poista myyntialue käytöstä.

Myyntialueen poistaminen käytöstä

Voit poistaa myyntialueen käytöstä, jos sitä ei enää tarvita kirjojesi myymiseen.

1. Klikkaa käytöstä poistettavan myyntialueen vieressä muokkaa.
  2. Poista merkintä ruudusta kohdassa Ota myyntialuemääritys käyttöön.
  3. Klikkaa Tallenna muutokset.

Käytöstä poistetut myyntialueet näytetään kursivoituina.

Vianetsintä

Seuraavat asetukset on määritettävä, jos haluat myydä kirjaa tietyssä maassa:

1. Maan tulee kuulua aktiiviseen myyntialueeseen. Varmista, että maan ISO-koodi kuuluu myyntialueeseen ja että myyntialue on aktiivinen. Myyntialueen on myös oltava yhdistetty maksuprofiiliin.
  2. Kirjalla on oltava myyntihinta kyseisessä maassa. Kirjan hinta-asetusten tulee sisältää kyseinen maa tai alue, joka sisältää maan (kuten WORLD). Jos hintaa ei ole annettu maan paikallisvaluutassa, ota valuuttamuunnos käyttöön.

Jos ongelma ei ratkea, kokeile vianmääritystyökaluamme.