Salgsområder (hvor dine bøger kan sælges)

Vigtigt!

• Google Play-partnere kan sælge e-bøger og lydbøger i udvalgte lande/regioner. De funktioner, der er beskrevet her, er ikke tilgængelige i alle lande/regioner.
  • Forudbestillinger giver kunderne mulighed for at bestille – men ikke læse – din bog før udgivelsesdatoen. De kunder, der har forudbestilt din bog, bliver debiteret for købet og får adgang til bogen på udgivelsesdatoen.
  • På grund af lovkrav kan Google ikke give mulighed for forudbestilling i Indien. I Indien bliver din bog med andre ord først tilgængelig i Google Play Butik på den dato, hvor den sættes til salg.
  • Inden du uploader nogen filer, skal du sørge for, at dit indhold er i overensstemmelse med Googles retningslinjer. Læs vores indholdspolitikker for udgivere af bøger i Google Play, hvis du har tænkt dig at sælge dine bøger via Google Play.
  • Tallene i rapporterne med salgstal pr. måned stemmer ikke nødvendigvis helt overens med dine månedlige betalinger. Gå til Google Play-indtjeningsrapporter for at få adgang til en finansiel rapport, der stemmer overens med din betaling.

Salgsområder angiver de lande, hvor dine bøger kan sælges, samt hvilken betalingsprofil der skal anvendes til at modtage indtægter fra salg i disse lande. Et salgsområde kan indeholde flere lande, hvis de deler samme konfiguration. Du kan medtage lande, hvor du planlægger at sælge bøger, selvom Google Play Butik endnu ikke er tilgængelig. Du bør ekskludere alle lande, hvor du ikke har rettigheder til at sælge bøger.

Eksempler:

• Et enkelt salgsområde, hvor WORLD er angivet som regionen, som vil omfatte alle lande. (På konti, der er oprettet efter juli 2014, er der oprettet et standardsalgsområde med denne konfiguration).
  • Separate salgsområder til Nordamerika (CA,MX,US) og Europa (DE,ES,FR,GB,IT), så salgsindtægterne for hver region udbetales til forskellige bankkonti.
  • Ét salgsområde for alle lande, hvor du er underlagt lovgivning om faste priser, og ét salgsområde for resten af verden.

Du kan konfigurere dine salgsområder ved at logge ind på Partnercenter og gå til Betalingscenter. Du får vist en liste over alle de salgsområder, du allerede har konfigureret.

Tilføj et salgsområde

Sådan opretter du et nyt salgsområde:

1. Klik på knappen Tilføj et område.
  2. Vælg en eksisterende betalingsprofil. (Hvis du vil oprette en ny betalingsprofil, skal du klikke på Annuller og gå til sektionen Betalingsprofil i Betalingscenter).
    Hvis betalingsprofilen er blevet oprettet for nylig og ikke vises på rullelisten, kan du prøve at genindlæse siden. Dit salgsområde skal være knyttet til en betalingsprofil for at være konfigureret korrekt.
  3. Angiv listen over lande, der tilhører dette salgsområde. (Se vores retningslinjer for formatering).
  4. Markér afkrydsningsfeltet Aktivér konfigurationen af dette område.
  5. Hvis du er omfattet af love om faste priser i de ovennævnte lande, skal du markere afkrydsningsfeltet Jeg er underlagt love om faste priser i disse lande. Denne indstilling bør gælde for alle lande i salgsområdet. Du kan oprette yderligere salgsområder, hvis du har brug for at anvende forskellige indstillinger i forskellige lande.
  6. Klik på Opret område.

Du modtager en fejlmeddelelse, hvis du prøver at oprette overlappende områder. Undtagelsen er for WORLD, som automatisk udelukker lande, som er angivet i andre aktive salgsområder.

Rediger et salgsområde

Du kan redigere et eksisterende salgsområde ved at klikke på linket rediger ud for området. Du kan foretage følgende handlinger, når du redigerer et salgsområde:

• knytte salgsområdet til en anden betalingsprofil (hvis betalingsprofilen er blevet oprettet for nylig og ikke vises på rullelisten, kan du prøve at genindlæse siden)
  • ændre listen over lande
  • angive, om du er underlagt lovgivning om faste priser i de anførte lande
  • deaktivere salgsområdet

Deaktiver et salgsområde

Du kan deaktivere et salgsområde, hvis det ikke længere gælder for dit bogsalg.

1. Klik på rediger ud for det salgsområde, du vil deaktivere.
  2. Fjern markeringen af afkrydsningsfeltet Aktivér konfigurationen af dette område.
  3. Klik på Gem ændringer.

Deaktiverede salgsområder vises med kursiv.

Fejlfinding

Følgende indstillinger er nødvendige for at sælge en bog i et land:

1. Landet skal være angivet i et aktivt salgsområde. Kontrollér, at landets ISO-kode er anført i et salgsområde, og at dette salgsområde ikke deaktiveret. Salgsområdet skal også være knyttet til en betalingsprofil.
  2. Der skal være angivet en pris for bogsalget i det pågældende land. I bogens prisindstillinger skal landet eller en region, der omfatter landet, specificeres (f.eks. WORLD) Hvis prisen ikke er i landets valuta, skal valutaomregning aktiveres.

Hvis du stadig har problemer, kan du prøve at bruge vores fejlfindingsværktøj.