Verkoopgebiede (waar jou boeke verkoop kan word)

Belangrik:

• Google Play-vennote kan e-boeke en oudioboeke in sekere lande/streke verkoop. Die kenmerke wat hier beskryf word, is nie in alle lande/streke beskikbaar nie.
  • Met voorafbestellings kan klante jou boek voor die vrystellingdatum bestel, maar dit nie lees nie. Op die uitreikingdatum word kliënte wat jou boek voorafbestel het, vir die aankoop gehef en kry hulle toegang tot die boek.
  • Weens regulatiewe vereistes kan Google nie voorafbestellings in Indië aanbied nie. Jou boek sal op die verkoopdatum in die Google Play Winkel in Indië beskikbaar wees.
  • Maak seker dat jou inhoud aan Google se riglyne voldoen voordat jy enige lêers oplaai. Lees ons uitgewerinhoudbeleide vir boeke op Google Play as jy beplan om jou boeke op Google Play te verkoop.
  • Maandelikse verkoopverslae sal nie noodwendig besonderhede verskaf wat met jou maandelikse betalings ooreenstem nie. Gaan na Google Play-verdiensteverslae om ’n finansiële verslag te kry wat met jou betaling ooreenstem.

Verkoopgebiede dui die lande aan waar jou boeke verkoop kan word, sowel as watter betalingprofiel gebruik behoort te word om inkomste in te samel uit verkope in dié lande. 'n Verkoopgebied kan verskeie lande insluit as hulle dieselfde opstelling deel. Jy kan lande insluit waar jy beplan om boeke te verkoop, selfs al is die Google Play-winkel nog nie daar beskikbaar nie. Jy behoort enige lande waar jy nie die regte het om boeke te verkoop nie, uit te sluit.

Voorbeelde:

• 'n Enkele verkoopgebied met WORLD as die streek gespesifiseer, wat alle lande sal insluit. ('n Verstekverkoopgebied is met hierdie konfigurasie opgestel vir rekeninge wat ná Julie 2014 geskep is.)
  • Aparte verkoopgebiede vir Noord-Amerika (CA,MX,US) en Europa (DE,ES,FR,GB,IT), sodat die inkomste uit verkope vir elke streek aan verskillende bankrekeninge betaal sal word.
  • 'n Verkoopgebied vir alle lande waar jy onderworpe is aan vaste pryswette, en 'n verkoopgebied vir die res van die wêreld.

Jy kan jou verkoopgebiede opstel deur by die vennootsentrum aan te meld en na die Betaalsentrum te gaan. Jy sal 'n lys sien van enige verkoopgebiede wat jy reeds opgestel het.

Voeg 'n verkoopgebied by

Om 'n nuwe verkoopgebied te skep, volg hierdie stappe:

1. Klik die Voeg 'n gebied by-knoppie.
  2. Kies 'n bestaande betalingprofiel. As jy 'n nuwe betalingprofiel moet skep, klik Kanselleer en gaan na die betalingprofiele-afdeling van die Betaalsentrum.
    Indien die betalingprofiel onlangs geskep is en nie in die aftreklys wys nie, probeer om die bladsy weer te laai. Jou verkoopgebied moet aan 'n betalingprofiel gekoppel wees om behoorlik opgestel te kan wees.
  3. Voer die lys lande in wat aan hierdie verkoopgebied behoort. (Sien ons riglyne vir formatering.)
  4. Merk die kassie met die etiket Aktiveer hierdie streek se opstelling.
  5. As jy onderworpe is aan vaste pryswette in die bogenoemde lande, merk die kassie met die etiket Ek is onderworpe aan vaste pryswette in hierdie lande. Hierdie instelling behoort vir alle lande in die verkoopgebied te geld. Jy kan bykomende verkoopgebiede skep as dit nodig is om verskillende instellings op verskillende lande toe te pas.
  6. Klik Skep gebied.

Jy sal 'n foutboodskap ontvang as jy oorvleuelende gebiede probeer skep. Die uitsondering is vir WORLD, wat outomaties lande sal uitsluit wat in ander aktiewe verkoopgebiede gelys is.

Wysig 'n verkoopgebied

Wysig 'n bestaande verkoopgebied deur die wysig-skakel langs die gebied te klik. Jy kan die volgende dinge doen wanneer jy 'n verkoopgebied wysig:

• koppel die verkoopgebied aan 'n ander betalingprofiel (as die betalingprofiel onlangs geskep is en nie in die aftreklys wys nie, probeer om die bladsy weer te laai)
  • verander die lys lande
  • dui aan of jy onderworpe is aan vaste pryswette in die gelysde lande
  • deaktiveer die verkoopgebied

Deaktiveer 'n verkoopgebied

Jy kan 'n verkoopgebied deaktiveer as dit nie meer van toepassing is op jou boekverkope nie.

1. Klik wysig langs die verkoopgebied wat jy wil deaktiveer.
  2. Ontmerk die kassie met die etiket Aktiveer hierdie streek se opstelling.
  3. Klik Stoor veranderinge.

Gedeaktiveerde verkoopgebiede word in kursief gewys.

Foutsporing

Die volgende instellings is nodig om 'n boek in 'n land te kan verkoop:

1. Die land moet in 'n aktiewe verkoopgebied gelys wees. Kontroleer dat die land se ISO-kode in 'n verkoopgebied opgeneem is en dat die verkoopgebied nie gedeaktiveer is nie. Die verkoopgebied moet aan 'n betalingprofiel gekoppel word.
  2. 'n Prys moet vir boekverkope in daardie land verskaf word. Die boek se prysinstellings moet die land, of 'n streek wat die land insluit (soos WORLD) spesifiseer. As die prys nie in die land se plaaslike geldeenheid is nie, moet geldeenheidomskakeling geaktiveer word.

As jy steeds sukkel, probeer ons foutsporingnutsding gebruik.