Content delen op andere sites

Knoppen voor delen inschakelen op je blog

Met knoppen voor delen kunnen anderen je blog delen via e-mail en social media-sites.

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik op Indeling in het menu aan de linkerkant.
  5. Klik in de Blogposts-widget op Bewerken Bewerken.
  6. Vink het selectievakje Knoppen voor Delen weergeven aan.

Je content op andere websites delen via een sitefeed

Via sitefeeds ontvangen gebruikers meldingen wanneer je webcontent is geüpdatet.

De content selecteren die je wilt delen

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Selecteer Instellingen en dan Overig.
  5. Selecteer bij Site-feed hoeveel van je content je wilt delen.
    • Volledig: hiermee wordt de volledige content van elk bericht weergegeven.
    • Kort: hiermee wordt een fragment van het begin van elk bericht weergegeven.
    • Tot jump break: hiermee wordt de content vóór de jump break weergegeven.
    • Geen: hiermee wordt de sitefeed volledig uitgeschakeld.
    • Aangepast: hiermee kun je geavanceerde opties voor blogposts, reactiefeeds of reactiefeeds per post instellen.

Je content delen met Blogger-feeds

Je kunt je blog delen door deze URL's aan je feedreader toe te voegen.

Wijzig blognaam in je blogadres. Site-feeds werken niet met privéblogs.

Alle content delen

Feeds voor volledige sites worden in realtime geüpdatet. Ontwikkelaars kunnen zich via het PubSubHubbub-protocol aanmelden voor updates met een korte wachttijd.

• Atom 1.0: http://blognaam.blogspot.com/feeds/posts/default
  • RSS 2.0: http://blognaam.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
De reacties delen
  • Atom 1.0: http://blognaam.blogspot.com/feeds/comments/default
  • RSS 2.0: http://blognaam.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss
Je berichten delen via labels

Pas [label] aan als je een feed voor een bepaald label wilt genereren.

• Atom 1.0: http://blognaam.blogspot.com/feeds/posts/default/-/[label]
  • RSS 2.0: http://blognaam.blogspot.com/feeds/posts/default/-/[label]?alt=rss
Reacties per bericht delen

Als je een feed voor berichtreacties wilt genereren, vervang je berichtID door de juiste ID van je bericht.

• Atom 1.0: http://blognaam.blogspot.com/feeds/<berichtId>/comments/default
  • RSS 2.0: http://blogname.blogspot.com/feeds/berichtId/comments/default?alt=rss

De bericht-ID van een afzonderlijk bericht zoeken:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Selecteer Berichten.
  5. Selecteer de post die je wilt delen.
  6. Kopieer het ID-nummer uit de adresbalk van de browser. Het staat tussen postID= en onPublishedMenu=.

Content delen via andere feedproviders

Als je FeedBurner of andere services gebruikt, moet je je feed omleiden om het instellen te voltooien.

Je feed omleiden:

1. Kopieer de sitefeed van de service.
  2. Log in bij Blogger.
  3. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  4. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  5. Selecteer Instellingen en dan Overig en dan Site-feed.
  6. Klik naast 'Verwijzings-URL voor berichtfeed' op Toevoegen
  7. Plak de URL.