Een CNAME-record maken voor mijn eigen domein

Als je domein is geregistreerd bij een ander bedrijf dan Blogger, kun je de onderstaande instructies volgen om een CNAME-record te maken. Dit proces neemt ongeveer 24 uur in beslag voor net gekochte domeinen.

Wat is een CNAME?

Een CNAME (Canonical Name) is een vermelding in het Domain Name System (DNS). Deze vermelding specificeert waar een gebruiker je webpagina's kan vinden. Je gebruikt de CNAME-record om je eigen domein aan je blog te koppelen.

Nadat je domein is geregistreerd, beslis je of je een bepaald subdomein voor je blog wilt gebruiken. Bijvoorbeeld blog.mijndomein.com in plaats van www.mijndomein.com.

Het maak je een CNAME?

Je moet eerst een overeenkomende CNAME-record maken voor het blogadres dat je hebt gekozen en dat is gekoppeld aan ghs.googlehosted.com. Als je bijvoorbeeld blog.mijndomein.com hebt gekozen, moet je je blog koppelen aan ghs.googlehosted.com.

Vervolgens moet je een tweede beveiligings-CNAME-record maken. Wanneer je je domein probeert te registreren in Blogger, moet het systeem een foutmelding geven en twee beveiligingstokens weergeven. Je moet een tweede CNAME-record maken om de korte token (bijvoorbeeld hqzzzn56a3ri) te koppelen aan de lange token (bijvoorbeeld gv-oc7x5vzzzqxirt.dv.googlehosted.com). Opmerking: Het kan 48 uur duren voordat wijzigingen in DNS-records van kracht worden.

Een CNAME-record maken

Elke hostingservice heeft een enigszins andere manier om CNAME-records te maken. Als je twijfelt, kun je bij het betreffende bedrijf om instructies vragen.