Een back-up van je blog maken, je blog importeren of je blog verwijderen

Je kunt een back-up van je blogcontent maken en deze importeren in een andere blog. Je kunt ook een back-up van je blog maken voordat je deze verwijdert.

Een back-up van je blog maken

Als je een back-up van je blog maakt, krijg je een XML-bestand met de berichten en reacties:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de blog waarvan je een back-up wilt maken.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Overig.
  5. Klik in het gedeelte 'Importeren en back-up maken' op Back-up van content maken en vervolgens Opslaan op je computer.

Een kopie van het thema van je blog opslaan

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de gewenste blog.
  4. Klik op Thema in het menu aan de linkerkant.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op Back-up/herstellen.
  6. Klik op Thema downloaden.

Posts en reacties importeren in je blog

Je kunt XML-bestanden van je berichten en reacties importeren in je blog:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog waarin je posts en reacties wilt importeren.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Overig.
  5. Klik in het gedeelte 'Importeren en back-up maken' op Content importeren.
  6. Selecteer het XML-bestand op je computer.
  7. Klik op Publiceren.

Opmerking: Er is geen limiet voor de bestandsgrootte van een te importeren blog, maar het aantal importacties per dag is wel beperkt.

Je blog verwijderen

Er zijn twee manieren om een blog te verwijderen:

• Wanneer je een blog verwijdert: je kunt de blog nog gedurende korte tijd terugzetten als je van gedachten verandert.
  • Wanneer je een blog definitief verwijdert: alle informatie, berichten en pagina's van je blog worden verwijderd en je kunt ze niet herstellen.

Opmerking: Je moet beheerder van een blog zijn om deze te verwijderen.

Een blog verwijderen

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt verwijderen.
  4. Selecteer Instellingen en vervolgens Overig in het menu aan de linkerkant.
  5. Klik onder 'Blog verwijderen' naast 'Je blog verwijderen' op Blog verwijderen.
  6. Klik op Deze blog verwijderen.

Een blog definitief verwijderen

Als je de blog definitief wilt verwijderen, volg je eerst de bovenstaande stappen en doe je daarna het volgende:

1. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  2. Klik onder 'Verwijderde blogs' op de blog die je definitief wilt verwijderen.
  3. Klik op Definitief verwijderen in het venster dat wordt geopend.

Opmerking: Nadat een blog definitief is verwijderd, kan de URL van de blog niet opnieuw worden gebruikt.

Een verwijderde blog herstellen

Na verwijdering kun je de blog nog gedurende korte tijd terugzetten als je deze niet definitief hebt verwijderd:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik bij 'Verwijderde blogs' op de blog die je wilt herstellen.
  4. Klik op Verwijderen ongedaan maken.