Je blog verwijderen

Als je je blog verwijdert, is het niet langer online beschikbaar en wordt het permanent verwijderd uit de lijst met blogs in je Blogger-dashboard. Ga als volgt te werk om je blog te verwijderen:

1. Log in op blogger.com en ga naar je Blogger-dashboard.
  2. Klik naast het blog dat je wilt verwijderen op het dropdown-menu rechts van het grijze berichtenlijstpictogram Blogger post list icon & drop-down.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op Overig (onder Instellingen) aan de linkerkant van de pagina.
  5. Klik boven aan de pagina onder 'Hulpprogramma's voor blogs' op Blog verwijderen.
  6. Klik op Dit blog verwijderen.

De titel van het verwijderde blog verschijnt na het verwijderen voor korte tijd in het gedeelte 'Verwijderde blogs'. In deze periode kun je aan de linkerkant van je Blogger-dashboard op Verwijderde blogs klikken om de titels van je recent verwijderde blogs te bekijken.

Deleted blogs in dashboard

Meer informatie

Een kopie opslaan voordat je een blog verwijdert

Als je graag een kopie van je blog wilt opslaan voordat je het verwijdert, exporteer je je blog voordat je op de knop Dit blog verwijderen klikt. Je blog wordt opgeslagen als Blogger-exportbestand (.xml) dat je als back-up kunt bewaren op de harde schijf of kunt importeren naar een ander blog. Meer informatie over het exporteren en importeren van blogs.

Blog nog steeds online na het verwijderen

Er zijn verschillende redenen waarom een blog soms niet meteen verdwijnt nadat het is verwijderd. Hier volgen een aantal mogelijke oplossingen:

Een blog verwijderen waarvan je niet de eigenaar bent

Alleen de beheerder van een blog kan het blog verwijderen. Als je niet de beheerder van een blog bent maar het wel wilt verwijderen van internet, kun je meer informatie bekijken over de mogelijkheden die je hebt om inhoud van de site van iemand anders te verwijderen.

Als jij een auteur voor een blog bent, kun je jezelf uit een blog verwijderen. Het blog wordt niet meer weergegeven in je dashboard en je kunt niets meer posten in het blog. Je kunt jezelf als volgt uit een blog verwijderen:

1. Log in op blogger.com.
  2. Klik naast het betreffende blog op het dropdown-menu rechts van het grijze berichtenlijstpictogram Blogger post list icon & drop-down.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte 'Rechten' op Jezelf verwijderen uit dit blog.
  5. Klik op OK.

Meer informatie over auteurs en beheerders.

Een verwijderd blog herstellen

Als je per ongeluk je blog hebt verwijderd en dit terug wilt, kun je dit doen binnen een bepaalde periode na het verwijderen.

Stel dat je vijf blogs hebt over eten. Je probeert niet meer te snoepen en besluit je blog 'Desserts' te verwijderen, maar na een week realiseer je je dat je nog niet klaar bent voor deze drastische stap. Je kunt het verwijderde blog 'Desserts' als volgt herstellen:

1. Log in op blogger.com en ga naar je Blogger-dashboard.
  2. Klik aan de linkerkant op Verwijderde blogs. (Als je de afgelopen tijd geen blogs hebt verwijderd, wordt deze optie niet weergegeven.)
  3. Je verwijderde blog 'Desserts' wordt opnieuw weergegeven in je dashboard. Klik op Verwijderen ongedaan maken.