Een back-up van je blog maken, je blog importeren of je blog verwijderen

Je kunt een back-up van je blogcontent maken en deze importeren in een andere blog. Je kunt ook een back-up van je blog maken voordat je deze verwijdert.

Een back-up van je blog maken

Als je een back-up van je blog maakt, krijg je een XML-bestand met de berichten en reacties:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog waarvan je een back-up wilt maken.
  3. Klik op Instellingen > Overig in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik in het gedeelte 'Importeren en back-up maken' op Back-up van content maken > Opslaan op je computer.

Als je een kopie van het sjabloon van je blog wilt opslaan, ga je naar het menu aan de linkerkant, selecteer je Sjabloon en klik je op Back-up/herstellen.

Bekijk informatie over omleiden naar je nieuwe blogadres als je je blog wilt verplaatsen.

Berichten en reacties importeren in je blog

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog waarin je berichten en reacties wilt importeren.
  3. Klik op Instellingen > Overig in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik in het gedeelte 'Importeren en back-up maken' op Content importeren.
  5. Selecteer het XML-bestand op je computer.
  6. Klik op Publiceren.

Er is geen limiet voor de bestandsgrootte van een te importeren blog, maar het aantal toegestane importacties per dag is wel beperkt.

Je blog verwijderen

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Instellingen > Overig in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik op Deze blog verwijderen in het gedeelte 'Hulpprogramma's voor blogs'.

Opmerking: Je moet beheerder van een blog zijn om deze te kunnen verwijderen.

Informatie over hoe je jezelf verwijdert uit een blog.

Een verwijderde blog terugzetten

Nadat je een blog hebt verwijderd, kun je deze nog gedurende korte tijd terugzetten.

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik aan de linkerkant van het Blogger-dashboard op Verwijderde blogs.
  3. Klik op Verwijderen van deze blog ongedaan maken bij de naam van de blog die je wilt terugzetten.

Nadat een blog definitief is verwijderd, kan de URL van de blog niet opnieuw worden gebruikt.

Opmerking: Klik op Beroep aantekenen om een beoordelingsverzoek voor je blog in te dienen na een overtreding. Je blog wordt dan teruggezet als deze voldoet aan het Inhoudsbeleid van Blogger.

Problemen oplossen met een verwijderde blog die nog steeds online wordt weergegeven.