Je blog verwijderen

Je kunt op elk gewenst moment een blog verwijderen of jezelf uit een blog verwijderen. Als je je blog verwijdert, is deze niet meer online beschikbaar. De blog wordt ook verwijderd uit de lijst met blogs in je Blogger-dashboard.

Je blog verwijderen:

1. Log in op blogger.com.
  2. Selecteer Instellingen in het dropdown-menu naast de blog die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op Overig bij 'Instellingen' aan de linkerkant van de pagina.
  5. Ga naar 'Bloghulpprogramma's'.
  6. Optioneel Klik op Blog exporteren om een kopie op de vaste schijf op te slaan.
  7. Klik op Deze blog verwijderen.
Blog nog steeds online na het verwijderen

Er zijn verschillende redenen waarom een blog soms niet meteen verdwijnt nadat deze is verwijderd. Hier volgen een aantal mogelijke oplossingen:

Een blog verwijderen waarvan je niet de eigenaar bent

Alleen de eigenaar of beheerder van een blog kan deze verwijderen. Als je geen van beide bent, bekijk je welke opties je hebt om inhoud van de site van iemand anders te verwijderen.

Als je bijdraagt aan een blog waarvan je niet de eigenaar bent, kun je jezelf uit de blog verwijderen. De blog wordt niet meer weergegeven in je Blogger-dashboard en je kunt geen berichten meer op de blog plaatsen.

Jezelf uit een blog verwijderen:

• Log in op blogger.com en ga naar je Blogger-dashboard.
  • Selecteer Instellingen in het dropdown-menu naast de blog waaruit je jezelf wilt verwijderen.
  • Klik op Jezelf verwijderen uit deze blog onder 'Rechten'.
  • Klik op OK.
  • Meer informatie over auteurs en beheerders.

Een verwijderde blog herstellen

Als je je blog per ongeluk hebt verwijdert, kun je deze korte tijd na het verwijderen nog herstellen.

De verwijdering van je blog ongedaan maken:

1. Log in op blogger.com en ga naar je Blogger-dashboard.
  2. Klik op Verwijderde blogs aan de linkerkant.
  3. Deleted blogs in dashboard

4. De naam van je verwijderde blog wordt opnieuw weergegeven in je dashboard.
  5. Klik op Verwijderen ongedaan maken.