Skapa kalenderhändelser och fråga om schemat

Du kan be Google-assistenten att lägga till händelser i kalendern och berätta om ditt schema. Du kan lägga till eller fråga om händelser på de flesta enheter med Google Assistent.

Obs! Vilka språk du kan använda beror på enheten. Läs mer om vilka språk som fungerar på enheten.

Kalendrar som du kan använda

• Din Google Kalender.
  • Kalendrar som du delar med andra eller som delas med dig, som Google-kalendrar. Läs mer om hur du delar en kalender.
  • Kalendrar som har importerats via länkar eller iCal.

Följande kalendrar kan inte användas:

Konfigurera anpassning

En Google Home-användare

Aktivera Personliga resultat om du vill lägga till eller höra kalenderinformation.

Viktigt: Se till att dina enheter är anslutna till samma wifi-nätverk.

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
    • Logga in på samma Google-konto som är länkat till enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  3. Återgå till startskärmen Home.
  4. Tryck länge på enheten.
  5. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Igenkänning och delning följt av Igenkänning och anpassning.
  6. Aktivera Tillåt personliga resultat.
Flera Google Home-användare

Om flera personer använder samma Google Home-enhet måste alla som vill höra information från den personliga kalendern konfigurera Voice Match. Denna process gäller även personen som konfigurerade Google Home-enheten.

Obs! Du kan hoppa över de här stegen om du redan har länkat ditt Google-konto och din röst.

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Tryck på Assistent-inställningar följt av Voice Match följt av Lägg till en enhet.
    • Kontrollera att alla enheter som du vill länka till rösten är markerade.
  4. Tryck på Fortsätt följt av Jag godkänner.
  5. Följ anvisningarna i appen.
    • Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat: Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigureringen av Voice Match.
    • Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på Bjud in, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.
Google Assistent
  1. Öppna Google Assistent-appen Assistent.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Tryck på Voice Match följt av Lägg till enheter.
    • Kontrollera att alla enheter som du vill länka till rösten är markerade.
  4. Tryck på Fortsätt följt av Jag godkänner.
  5. Följ anvisningar i appen.
    • Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat: Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigureringen av Voice Match.
    • Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på Bjud in, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.

Lägga till händelser eller fråga om schemat

Kontrollera att Google Kalender synkroniseras.

• Lägga till en kalenderhändelse:
    • ”Lägg till ett möte i min kalender.”
    • ”Lägg till en händelse åt mig på lördag klockan 20.00.”
    • ”Lägg till en händelse som heter Födelsedagsmiddag.”
  • Ta reda på vad som redan står i kalendern:
    • ”När är dagens första möte?”
    • ”Var äger min nästa händelse rum?”
    • ”Vad står på programmet den första augusti?”

Avboka en händelse

Du kan be Google-assistenten att avboka en händelse, till exempel ett möte, på en telefon eller surfplatta.
Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig i USA och på engelska.
Om du vill avboka en händelse säger du:
  • ”Avboka nästa möte.”
  • ”Avboka mötet med Anders i dag.”
  • ”Avboka mötet klockan 16.00.”

Lägga till en delad kalender

Viktigt! På vissa språk kan du använda assistenten för att lägga till händelser i en delad kalender i stället för din huvudkalender. Välj önskad kalender under Standardkalender för nya händelser.

Din huvudsakliga Google-kalender används i Google Assistent som standard. Om du vill att assistenten ska berätta om händelser i en delad kalender för dig gör du så här:

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Kalender.
  3. Markera kryssrutan bredvid en delad kalender om du vill få händelserna i den upplästa.

Tips! När du har slutfört de här stegen berättar assistenten om händelser i den delade kalendern och din huvudkalender.

Hitta evenemang med Google-assistenten

Du kan hitta evenemang med Google-assistenten på din Smart Display om du använder den på engelska i USA. Välj ett evenemang som du vill få mer information om och lägg till det i kalendern eller sök efter biljetter.

1. Säg ”Hey Google”.
  2. Säg ett kommando. Du kan till exempel säga:
    • ”Hey Google, visa evenemang i närheten.”
    • ”Hey Google, vilka konserter spelas snart i Los Angeles?”
  3. Tryck på skärmen på din Smart Display för att visa kort, till exempel Evenemang.
  4. Svep för att se rekommenderade evenemang.

Lägga till eller skicka en kalenderhändelse

1. Säg ”Hey Google”.
  2. Säg ett kommando.
  3. Tryck på skärmen på din Smart Display för att visa kort, till exempel Evenemang.
  4. Svep för att se rekommenderade evenemang.
  5. Tryck på ett evenemang och gör följande:
    • Lägga till i kalendern: Tryck på Lägg till i kalendern eller säg ”Hey Google, lägg till i kalendern.”
    • Skicka till telefonen: Tryck på Skicka till telefon. En avisering med en länk till evenemanget visas på telefonen.

Tips! Du måste vara inloggad på samma Google-konto på telefonen för att skicka evenemang.

Bläddra bland rekommendationer för dig

Du hittar rekommendationer för dig baserat på din aktivitet på andra Google-produkter om du tillåter Personliga resultat på delade enheter. Du hittar även populära evenemang i närheten.

Du kan när som helst komma åt och styra aktiviteten i ditt konto och aktivera eller inaktivera Personliga resultat. Om Personliga resultat är inaktiverat kan du bara hitta populära evenemang i närheten.