Komma åt Google Assistent med hjälp av rösten

Viktigt! Du måste ha Voice Match för att få åtkomst till funktionen.

På så sätt kan du få röststyrd hjälp på din telefon, surfplatta eller smartklocka med Google Assistent när du säger ”Hey Google”.

Du kan använda en högtalare eller Smart Display med Google Assistent integrerad.

Aktivera Google Assistent

1. Öppna Google Assistent-appen Assistent på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Om Google-assistenten är inaktiverad kan du aktivera den. Tryck på Aktivera längst ned.

Läs mer om hur du konfigurerar Google Assistent på en telefon eller surfplatta.

Inaktivera Google Assistent
  1. På de flesta enheter med Google Assistent säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten.”
    • Du kan även öppna Google Assistent-appen Assistent och säga ”Assistent-inställningar”.
  2. Tryck på Allmänt under Alla inställningar.
    • Om alternativet Allmänt inte visas trycker du på Visa alla inställningar eller Alla inställningar för Assistenten.
  3. Inaktivera Google Assistent.

Aktivera ”Hey Google” och lär Google Assistent att känna igen din röst

1. Öppna Google Assistent-appen Assistent på en telefon eller surfplatta med Android och säg ”Assistent-inställningar”.
  2. Tryck på Hey Google och Voice Match under Populära inställningar.
  3. Aktivera Hey Google.
    • Om ”Hey Google” inte visas aktiverar du Google Assistent.
    • Tips! Om du är inloggad på ett Google Workspace for Education-konto på enheten och inte kan aktivera ”Hey Google” kan administratören ha inaktiverat inställningar som behövs för att ”Hey Google” ska fungera. Kontakta administratören om du vill veta mer.
  4. Om du vill konfigurera Voice Match följer du anvisningarna så att Google Assistent känner igen när du säger ”Hey Google”.

Tips! Om du vill få röststyrd hjälp av Google-assistenten medan telefonen eller surfplattan med Android är låst kontrollerar du att inställningen för assistenten på låsskärmen är aktiverad.

Träna om Google Assistent så att den känner igen din röst

1. Öppna Google Assistent-appen Assistant på en telefon eller surfplatta med Android och säg ”Assistent-inställningar”.
  2. Tryck på Hey Google och Voice Match under Populära inställningar.
  3. Kontrollera att Hey Google är aktiverat.
    • Om ”Hey Google” inte visas aktiverar du Google Assistent.
    • Tips! Om du är inloggad på ett Google Workspace for Education-konto på enheten och inte kan aktivera ”Hey Google” kan administratören ha inaktiverat inställningar som behövs för att ”Hey Google” ska fungera. Kontakta administratören om du vill veta mer.
  4. Tryck på Röstmodell följt av Träna om röstmodellen.
  5. Spela in din röst enligt anvisningarna.

Öppna Google Assistent med hjälp av rösten

Telefon eller surfplatta

På Android-telefoner som kör Android 5.0 eller senare kan du prata med Google Assistent även när telefonen är låst. Läs mer om hur du styr vilken information som kan visas och läsas upp.

1. Öppna Google Assistent-appen Assistent på en telefon eller surfplatta med Android och säg ”Assistent-inställningar”.
  2. Tryck på Hey Google och Voice Match under Populära inställningar.
  3. Aktivera Hey Google.
    • Om ”Hey Google” inte visas aktiverar du Google Assistent.
    • Tips! Om du är inloggad på ett Google Workspace for Education-konto på enheten och inte kan aktivera ”Hey Google” kan administratören ha inaktiverat inställningar som behövs för att ”Hey Google” ska fungera. Kontakta administratören om du vill veta mer.
  4. Om du vill konfigurera Voice Match följer du anvisningarna så att Google Assistent känner igen dig när du säger ”Hey Google”.

Tips!

• Du kan konfigurera Voice Match på en Pixel Tablet som inte är dockad. När surfplattan är dockad igen trycker du på Godkänn för Voice Match för hubbläge för att slutföra konfigureringen.
  • Om du inaktiverar ”Hey Google” kan du prata med Google Assistent genom att trycka länge på hemknappen på telefonen.
  • Du kan även klämma på telefonen för att prata med Google Assistent på Pixel 4, Pixel 3, Pixel 3a och Pixel 2.

Titta
  1. Om klockans skärm är mörk trycker du på skärmen för att väcka klockan.
  2. Svep nedåt från den övre delen av klockans skärm.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Anpassning.
  4. Aktivera identifiering av Hey Google.

Använda Google Assistent i hörlurarna med Voice Match

Du kan använda Voice Match för att prata med Google Assistent i hörlurarna när du har anslutit en telefon eller surfplatta med Android. Du kan lära Google Assistent att känna igen din röst med Voice Match och sedan använda röstkommandon för att få personliga resultat. Du kan använda Voice Match med hörlurarna även om funktionen är inaktiverad på telefonen.

Viktigt! Voice Match är inte tillgängligt på alla enheter. Det står i bruksanvisningen eller på förpackningen om hörlurarna har stöd för Voice Match.

Aktivera eller inaktivera Voice Match

1. Säg ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten” på en telefon eller surfplatta med Android.

2. Tryck på Enheter följt av hörlurarna.

3. Aktivera eller inaktivera Säg ”Hey Google”.

Lära Google Assistent att känna igen din röst

1. Säg ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten” på en telefon eller surfplatta med Android.

2. Tryck på Enheter följt av hörlurarna.

3. Kontrollera att Google Assistent har aktiverats.

4. Aktivera Säg ”Hey Google”.

5. Träna röstmodellen enligt anvisningarna.

Så fungerar språkinställningarna för Voice Match och Google Assistent

Assistenten lyssnar efter att ”Hey Google” eller "Ok Google" sägs med en accent som liknar det primära Assistent-språket. Om du till exempel har ställt in spanska som primärt Assistent-språk lyssnar assistenten efter att ”Hey Google” eller ”Ok Google” sägs med spansk accent. Läs mer om hur du ändrar språk eller använder flera språk.

Viktigt! Voice Match kanske inte stöds på hörlurarna på alla Google Assistent-språk som stöds av telefonen.

Så här använder du Voice Match med flera Google Assistent-enheter

• Om du säger ”Hey Google” eller ”Ok Google” när du har på dig hörlurarna svarar Google-assistenten i hörlurarna, även om det finns en annan Google Assistent-enhet i närheten, till exempel en smart högtalare.
  • Om fler än en enhet svarar kontrollerar du att du har länkat samma Google-konto på telefonen som på de andra enheterna. Läs mer om hur du åtgärdar problem med att Hey Google/Ok Google inte fungerar.
  • Om du vill prata med en annan enhet när du har på dig hörlurarna inkluderar du enhetens namn i kommandot. Du kan till exempel säga ”spela upp musik på högtalaren i vardagsrummet.”
  • Om det inte fungerar kan du ta av dig hörlurarna och säga ett kommando till en annan enhet.