Aktivér Google-assistenten med stemmen

Viktig: For å bruke denne funksjonen må du ha Voice Match.

Dermed kan du få stemmestyrt hjelp på Assistent-kompatible telefoner, nettbrett og smartklokker ved å si «Hey Google».

Du kan bruke høyttalere eller smartskjermer med Google-assistenten innebygd.

Slå på Google Assistent

1. Åpne Google Assistent-appen Assistent på Android-enheten din.
  2. Hvis Google-assistenten er av, får du muligheten til å slå den på. Trykk på Slå på nederst.

Finn ut hvordan du konfigurerer Google-assistenten på telefoner og nettbrett.

Slå av Google-assistenten
  1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
    • Du kan også åpne Google Assistent-appen Assistent og si «Assistent-innstillinger».
  2. Gå til «Alle innstillinger», og trykk på Generelt.
    • Hvis du ikke finner «Generelt», trykker du først på Se alle innstillingene eller Se alle Assistent-innstillingene.
  3. Slå av Google Assistent.

Slå på «Hey Google», og lær opp Google-assistenten

1. Åpne Google Assistent-appen Assistent på Android-enheten din, og si «Assistent-innstillinger».
  2. Under «Populære innstillinger» trykker du på Hey Google og Voice Match.
  3. Slå på Hey Google.
    • Hvis du ikke finner «Hey Google», slår du på Google Assistent.
    • Tips: Hvis du er logget på en Google Workspace for Education-konto på enheten din og ikke klarer å slå på «Hey Google», kan det hende at administratoren har slått av innstillingene som kreves for at «Hey Google» skal fungere. Kontakt administratoren for å få mer informasjon.
  4. For å konfigurere Voice Match, følg veiledningen, slik at Google-assistenten kan gjenkjenne at du sier «Hey Google».

Tips: Hvis du vil ha stemmestyrt hjelp fra Google-assistenten mens Android-enheten din er låst, må du forsikre deg om at innstillingen for assistenten på låseskjermen er slått på.

Lær assistenten å gjenkjenne stemmen din på nytt

1. Åpne Google Assistent-appen Assistent på Android-enheten din, og si «Assistent-innstillinger».
  2. Under «Populære innstillinger» trykker du på Hey Google og Voice Match.
  3. Sjekk at Hey Google er på.
    • Hvis du ikke finner «Hey Google», slår du på Google Assistent.
    • Tips: Hvis du er logget på en Google Workspace for Education-konto på enheten din og ikke klarer å slå på «Hey Google», kan det hende at administratoren har slått av innstillingene som kreves for at «Hey Google» skal fungere. Kontakt administratoren din for å få mer informasjon.
  4. Trykk på Stemmemodell og så Lær opp stemmemodellen på nytt.
  5. Følg trinnene for å ta opp stemmen din.

Bruk stemmen til å åpne Google-assistenten

Telefoner og nettbrett

På telefoner med Android 5.0 eller nyere kan du snakke med Google-assistenten selv om telefonen er låst. Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon du ser og hører.

1. Åpne Google Assistent-appen Assistent på Android-enheten din, og si «Assistent-innstillinger».
  2. Under «Populære innstillinger» trykker du på Hey Google og Voice Match.
  3. Slå på Hey Google.
    • Hvis du ikke finner «Hey Google», slår du på Google Assistent.
    • Tips: Hvis du er logget på en Google Workspace for Education-konto på enheten din og ikke klarer å slå på «Hey Google», kan det hende at administratoren har slått av innstillingene som kreves for at «Hey Google» skal fungere. Kontakt administratoren for å få mer informasjon.
  4. For å konfigurere Voice Match, følg veiledningen, slik at Google-assistenten kan gjenkjenne at du sier «Hey Google».

Tips:

• Du kan konfigurere Voice Match på Pixel-nettbrett som ikke er i dokken. Når nettbrettet er i dokken igjen, trykker du på Godta for Voice Match for Hub-modus for å fullføre konfigureringen.
  • Hvis du slår av «Hey Google», kan du snakke med Google-assistenten når du trykker og holder på Hjem på telefonen.
  • På Pixel 4-, Pixel 3-, Pixel 3a- og Pixel 2-telefoner kan du også klemme sammen på telefonen for å snakke med Google-assistenten.

Se
  1. Hvis skjermen din er dempet, trykker du på skjermen for å vekke den.
  2. Sveip nedover fra toppen av klokkeskjermen.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Personlig tilpasning.
  4. Slå på Hey Google-gjenkjenning.

Bruk Google-assistenten på hodetelefoner med Voice Match

Du kan bruke Voice Match på hodetelefonene dine for å snakke til Google-assistenten når du er koblet til telefoner og nettbrett med Android. Du kan lære Google-assistenten å gjenkjenne stemmen din med Voice Match og bruke talekommandoer for å få personlige resultater. Du kan bruke Voice Match med hodetelefonene selv om dette er slått av på telefonen.

Viktig: Voice Match er ikke tilgjengelig på alle enheter. Sjekk bruksanvisningen eller emballasjen for hodetelefonene dine for å finne ut om de er kompatible med Voice Match.

Slå Voice Match av eller på.

1. På Android-enheter kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».

2. Trykk på Enheter og så hodetelefonene dine.

3. Slå Si «Hey Google» av eller på.

Lær Google-assistenten å gjenkjenne stemmen din

1. På Android-enheter kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».

2. Trykk på Enheter og så hodetelefonene dine.

3. Sørg for at Google Assistent er på.

4. Slå på Si «Hey Google».

5. Følg trinnene for å øve inn stemmemodellen.

Slik fungerer språkinnstillingene for Voice Match og Google-assistenten

Assistenten lytter etter «Hey Google» eller «Ok Google» som uttales med en aksent som ligner på det primære Assistent-språket. Hvis for eksempel det primære Assistent-språket er spansk, lytter assistenten etter «Hey Google» eller «Ok Google» som det uttales med spansk aksent. Finn ut hvordan du bytter språk eller bruker flere språk.

Viktig: Det er ikke sikkert at Voice Match på hodetelefonene dine er tilgjengelig på alle Google Assistent-språkene som støttes på telefonen.

Slik fungerer Voice Match med flere Google Assistent-enheter

• Hvis du sier «Hey Google» eller «Ok Google» mens du har på deg hodetelefonene, svarer Google-assistenten i hodetelefonene selv om det er andre Google Assistent-enheter i nærheten.
  • Hvis flere enheter svarer samtidig, bør du forsikre deg om at du har tilknyttet den samme Google-kontoen på telefonen som på de andre enhetene dine. Finn ut hvordan du løser problemer med at Ok Google ikke fungerer.
  • Hvis du vil snakke til en annen enhet mens du har på hodetelefonene, må du ta med navnet på enheten i kommandoen. Du kan for eksempel si «Spill musikk på høyttaleren i stua».
  • Hvis ikke det fungerer, kan du ta av hodetelefonene før du sier en kommando til en annen enhet.