De Google Assistent openen met je stem

Je kunt Voice Match op je telefoon of horloge gebruiken om tegen de Google Assistent te praten door 'Oké Google' of 'Hey Google' te zeggen.

Als je een speaker of smartdisplay gebruikt waarin de Google Assistent is ingebouwd, lees dan hoe je Voice Match kunt gebruiken om je stem aan het apparaat te koppelen.

Turn the Google Assistant on or off

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Alle instellingen' op Algemeen.
  3. Zet de Google Assistent aan of uit.

Teach the Google Assistant to recognize your voice

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Populaire instellingen' op Voice Match.
  3. Controleer of Hey Google aanstaat.
  4. Tik op Spraakmodel en dan Spraakmodel opnieuw trainen.
  5. Volg de stappen om je stem op te nemen.

Let your voice open the Google Assistant

Telefoon of tablet

Op Android-telefoons met Android 5.0 en hoger kun je je stem gebruiken om tegen de Google Assistent te praten, ook al is je telefoon vergrendeld. Meer informatie over hoe je kunt bepalen welke informatie je te zien en te horen krijgt.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Populaire instellingen' op Voice Match
  3. Zet Hey Google aan.
    • Als je Hey Google niet kunt vinden, zet je de Google Assistent aan.

Als je Hey Google uitzet:

Horloge
  1. Als het scherm van je horloge is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe van boven naar beneden op het horlogescherm.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Personalisatie.
  4. Zet 'Oké Google'-detectie aan.