De Google Assistent openen met je stem

Je kunt Voice Match op je telefoon of horloge gebruiken om tegen de Google Assistent te praten door 'Hey Google' te zeggen.

Als je een speaker of smartdisplay gebruikt waarin de Google Assistent is ingebouwd, lees dan hoe je Voice Match kunt gebruiken om je stem aan het apparaat te koppelen.

Google Assistent aanzetten

1. Open de Google Assistent-app Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Je krijgt onderaan de optie om de Google Assistent aan te zetten als deze uit staat. Tik op Aanzetten.
Google Assistent uitzetten
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
    • Of open de Google Assistent-app Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Algemeen.
    • Tik eerst op Alle instellingen weergeven of Alle Assistent-instellingen bekijken als je Algemeen niet ziet.
  3. Zet de Google Assistent uit.

De Google Assistent leren je stem te herkennen

1. Open de Google Assistent-app op je Android-telefoon of -tablet Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Voice Match.
  3. Controleer of Hey Google aanstaat.
    • Zet de Google Assistent aan als je Hey Google niet kunt vinden.
    • Tip:De beheerder heeft mogelijk de instellingen uitgezet die nodig zijn voor Hey Google als je ingelogd bent op je apparaat op een Google Workspace for Education-account en je Hey Google niet kunt aanzetten. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.
  4. Tik op Spraakmodel en dan Spraakmodel opnieuw trainen.
  5. Volg de stappen om je stem op te nemen.

De Google Assistent openen met je stem

Telefoon of tablet

Op Android-telefoons met Android 5.0 en hoger kun je je stem gebruiken om tegen de Google Assistent te praten, ook al is je telefoon vergrendeld. Meer informatie over hoe je bepaalt welke informatie je te zien en te horen krijgt.

1. Open de Google Assistent-app op je Android-telefoon of -tablet Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Voice Match.
  3. Zet Hey Google aan.
    • Zet de Google Assistent aan als je Hey Google niet kunt vinden.
    • Tip:De beheerder heeft mogelijk de instellingen uitgezet die nodig zijn voor Hey Google als je ingelogd bent op je apparaat op een Google Workspace for Education-account en je Hey Google niet kunt aanzetten. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Als je Hey Google uitzet:

Horloge
  1. Als het scherm van je horloge gedimd is, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe van boven naar beneden op het horlogescherm.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Personalisatie.
  4. Zet 'Hey Google'-detectie aan.