De Google Assistent openen met je stem

Je kunt Voice Match op je telefoon of horloge gebruiken om tegen de Google Assistent te praten door 'Oké Google' of 'Hey Google' te zeggen.

Als je een speaker of smartdisplay gebruikt waarin de Google Assistent is ingebouwd, lees dan hoe je Voice Match kunt gebruiken om je stem aan het apparaat te koppelen.

De Google Assistent in- of uitschakelen

1. Tik op je Android-telefoon of -tablet op de startknop en houd deze vast of zeg 'Oké Google' of 'Hey Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of je initiaal en dan Instellingen en dan Assistent.
  4. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Assistent-apparaten'.
  5. Schakel Google Assistent in of uit.

De Google Assistent openen met je stem

Telefoon of tablet

Op Android-telefoons met Android 5.0 en hoger kun je je stem gebruiken om tegen de Google Assistent te praten, ook als je telefoon is vergrendeld. Meer informatie over hoe je kunt bepalen welke informatie je te zien en te horen krijgt.

1. Tik op je Android-telefoon of -tablet op de startknop en houd deze vast of zeg 'Oké Google' of 'Hey Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of je initiaal en dan Instellingen en dan Assistent.
  4. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Assistent-apparaten'.
  5. Schakel Google Assistent in.
  6. Schakel Toegang via Voice Match in.

Als je Toegang via Voice Match uitschakelt:

Bekijken
  1. Als het scherm van je horloge is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Veeg van boven naar beneden over het horlogescherm.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Personalisatie.
  4. Schakel 'Oké Google'-detectie in.

De Assistent trainen om je stem te herkennen

1. Tik op je Android-telefoon of -tablet met Android 5.0 en hoger op de startknop en houd deze vast of zeg 'Oké Google' of 'Hey Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of je initiaal en dan Instellingen en dan Assistent.
  4. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Assistent-apparaten'.
  5. Controleer of Google Assistent is ingeschakeld.
  6. Tik op Spraakmodel en dan Spraakmodel opnieuw trainen.
  7. Volg de stappen om je stem op te nemen.

Je telefoon ontgrendelen met 'Oké Google' en 'Hey Google'

Je kunt met 'Oké Google' en 'Hey Google' je apparaat ontgrendelen wanneer de Google Assistent je stem herkent. Deze instelling kan je apparaat minder veilig maken. Je apparaat kan worden ontgrendeld door een vergelijkbare stem of een opname van je eigen stem.

Belangrijk: Op telefoons met Android 8.0 of hoger kun je de telefoon niet ontgrendelen door 'Oké Google' te zeggen. In plaats daarvan kun je de Google Assistent wel gebruiken vanaf je vergrendelingsscherm. Meer informatie over hoe je kunt bepalen welke informatie je te zien en te horen krijgt.

1. Tik op je Android-telefoon of -tablet met Android 5.0 of hoger op de startknop en houd deze vast of zeg 'Oké Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of je initiaal en dan Instellingen en dan Assistent .
  4. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Assistent-apparaten'.
  5. Zorg ervoor dat Google Assistent en Toegang via Voice Match zijn ingeschakeld.
  6. Schakel Ontgrendelen met Voice Match in.