Göra mer med Google Assistent på Google TV

Du kan ställa frågor och få hjälp att göra saker på Google TV med Google Assistent. Google Assistent är installerat på Google TV-enheter. Du kan aktivera den när du konfigurerar enheten eller senare. Läs mer om hur du konfigurerar och använder Google Assistent på din tv

På Google TV-enheter är Google Assistent tillgänglig på engelska, franska, tyska, spanska, italienska, japanska, hindi, kinesiska (traditionell), koreanska, portugisiska (Brasilien), nederländska, norska, svenska och danska.

Prata med Google Assistent

Tryck på Google Assistent-knappen Assistent på fjärrkontrollen till Google TV och ställ en fråga eller ge ett röstkommando. Tala in i mikrofonen på fjärrkontrollen så att det du säger ska gå fram bättre.

Tips! Du kan få ännu större nytta av assistenten om du laddar ned Google Assistent-appen Assistent på telefonen.

Detta kan du fråga och be Google Assistent om

Titta på videor

• Filmer och tv-serier: ”Spela upp The Mandalorian på Disney+.”
  • Videor: ”Spela upp videor med katter på YouTube.”
  • Appar: ”Öppna YouTube.”
  • Sökning: ”Sök efter komedier.” ”Hitta science fiction-filmer.”
  • Information: ”Berätta om Game of Thrones.”

Styra uppspelningar

• Uppspelning: ”Pausa.” ”Stopp.” ”Återuppta.”
  • Volym: ”Högre.” ”Lägre.”

Styra det smarta hemmet

• Lampor: ”Dimma belysningen i vardagsrummet.”
  • Termostater: ”Ställ in värmen på 21 grader.” ”Sänk temperaturen med 2 grader.”

Planera dagen

• Alarm: ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00.”

Fråga Google

• Matchuppdateringar: ”Vem vann i Leksands match?”
  • Beräkningar: ”Hur mycket är 20 procent av 80?”
  • Ordbok: ”Vad betyder ’bifall’?”
  • Översättningar: ”Vad heter ’Trevligt att träffas’ på franska?”
  • Ekonomi: ”Hur går det för Nordea A?”
  • Enhetskonvertering: ”Hur många kilometer är en mile?”
  • Sökningar: ”Sök efter semestertips.”
  • Bildsökningar: ”Hitta bilder på kattungar.”
  • Webbsvar: ”Hur får man bort vinfläckar på en matta?”

Ha kul

• Lär känna assistenten: ”Drömmer du?” ”Vilken är din favoritfärg?”
  • Spel: ”Jag vill spela ett spel.” ”Fråga mig något.”
  • Underhållning: ”Dra ett skämt.” ”Berätta något intressant.”

Tips! Du får fler förslag om du frågar assistenten ”Vad kan du göra?”