Konfigurera och använda Google-assistenten på Android TV

Du kan ställa frågor och utföra uppgifter på Android TV-enheter.

Google Assistent är installerat på Android TV-enheter. Du kan aktivera den när du konfigurerar enheten eller senare.

På Android TV-enheter är Google-assistenten tillgänglig på engelska, franska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, portugisiska (Brasilien) och spanska, tyska Fler språk kommer snart.

Innan du börjar

Börja med att konfigurera Android TV.

Om tv:n redan har konfigurerats söker du efter uppdateringar:

1. Välj Inställningar Inställningar på tv:n Följt av Om.
  2. Välj Systemuppgradering Följt av Sök efter uppgradering Följt av Kontrollera nu.
    • Om systemet behöver uppdateras väljer du Ladda ned.
    • Om du inte behöver uppdatera visas meddelandet Ditt system är uppdaterat.

Konfigurera assistenten

1. Tryck på Assistent-knappen Assistent eller mikrofonknappen Mikrofon för assistenten på fjärrkontrollen för Android TV.
  2. En introduktion visas på tv-skärmen. Slutför konfigureringen genom att följa stegen.

Prata med assistenten

• Tryck på Assistent-knappen Assistent eller mikrofonknappen Mikrofon för assistenten på fjärrkontrollen för Android TV. Sedan ställer du din fråga. Tala in i mikrofonen på fjärrkontrollen så att assistenten hör dig.
  • För vissa enheter behövs inte fjärrkontrollen. Aktivera assistenten genom att säga ”Ok Google”.

Så här gör du mer med assistenten på Android TV:

• Fråga assistenten: ”Vad kan du göra?”
  • Ladda ned Assistant-appen Assistent på telefonen.

Om du inte har en Android TV-enhet men din tv fungerar med Google Assistent läser du mer om hur du använder assistenten på andra tv-apparater