Aktivera tillgänglighetsfunktioner på Android TV

Du kan göra din Android TV mer tillgänglig med hjälp av den integrerade skärmläsaren, textning och din telefon.

Viktigt! Funktionerna och alternativen på din enhet kan variera beroende på din Android-version och vilken tv-modell du använder.

Använda en skärmläsare

När du använder ett skärmläsningsprogram kan du höra vad som händer på en tv eller skärm.

Viktigt! Du behöver hjälp av en seende för att aktivera skärmläsaren.

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.
  2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar följt av TalkBack följt av Aktivera.

Ändra inställningarna för skärmläsaren

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.

2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar följt av TalkBack följt av Konfiguration.
  3. Välj inställningar för följande:
    • Talvolym
    • Detaljnivå
      • Tangentbordseko
      • Användningstips
    • Upplästa lösenord
Tips! Välj Text till tal på tillgänglighetsmenyn om du vill visa fler alternativ och inställningar för TalkBack, som talhastighet och intonation.

Använda textning

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.
  2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar följt av Textning.
  3. Välj källa.
  4. Välj alternativ.

Använda ljudbeskrivningar

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.
  2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar följt av Ljudbeskrivning.
  3. Välj ett alternativ.

Ändra teckenstorlek

Viktigt: Den här inställningen gäller inte för Google Chrome-appen, som har egna inställningar för teckenstorlek.

Så här gör du teckenstorleken större eller mindre:

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.
  2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar följt av Text och skärm.
  3. Välj Teckenstorlek.
  4. Använd skjutreglaget för att välja teckenstorlek.

Aktivera text med hög kontrast

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.
  2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar.
  3. Aktivera Text med hög kontrast (experimentellt).

Aktivera brytarstyrning

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.
  2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar.
  3. Välj Brytarstyrning under Tjänster följt av Aktivera följt av OK.

Tips! Läs mer om brytarstyrning för Android.

Använda genvägar till tillgänglighetsfunktioner

Med genvägar kan du snabbt aktivera tillgänglighetsfunktioner.

Viktigt! Om du vill använda genvägar till tillgänglighetsfunktioner måste du först aktivera dem.

1. Öppna enhetens Inställningar Inställningar på din Android TV.
  2. Välj Tillgänglighet Tillgänglighet under Enhetsinställningar.
  3. Välj Använd Aktivera tillgänglighet snabbt.
    • Genvägen aktiverar TalkBack som standard.
  4. Välj Tjänst för kortkommando för att ändra genvägen du vill använda.
  5. Välj en genväg du vill använda.
  6. Välj OK.

Så här använder du genvägen: Håll bakåt- och nedåtknapparna nedtryckta samtidigt i tre sekunder.