Åtgärda problem med Bluetooth

Om det inte går att ansluta bilen eller Bluetooth-tillbehöret till telefonen testar du lösningarna nedan.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Steg 1: Grundläggande felsökning för Bluetooth

1. Inaktivera Bluetooth och aktivera det sedan igen. Läs mer om hur du inaktiverar och aktiverar Bluetooth.
  2. Kontrollera att enheterna har parkopplats och att de är anslutna. Läs mer om hur du parkopplar och ansluter via Bluetooth.
  3. Starta om enheterna. Läs mer om hur du startar om en Pixel-telefon eller Nexus-enhet.

Steg 2: Felsök efter problemtyp

Det går inte att parkoppla med bilen

Steg 1: Ta bort enheter från telefonens minne

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Tidigare anslutna enheter. Om Tidigare anslutna enheter inte visas trycker du på Bluetooth.
  3. Om du ser enheter som du inte använder trycker du på Inställningar Inställningar bredvid enhetens namn Följt av Glöm Följt av Glöm enhet.
  4. Om du har parkopplat telefonen och bilen vid ett tidigare tillfälle trycker du på Inställningar Inställningar bredvid bilens namn Följt av Glöm Följt av Glöm enhet.

Steg 2: Ta bort telefoner från bilens minne

Du hittar anvisningar om hur du ta bort telefoner som har parkopplats med bilen i bilens användarhandbok.

1. Ta bort alla telefoner du inte använder.
  2. Ta bort telefonen om du har parkopplat den och bilen vid ett tidigare tillfälle.

Steg 3: Uppdatera enhetslistan och parkoppla sedan enheterna

Ta reda på om du ska parkoppla från telefonen eller bilen genom att läsa bilens användarhandbok.

• Parkoppla via telefonen
    1. Kontrollera att bilen är synlig och klar att parkopplas.
    2. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    3. Tryck på Anslutna enheter. Om Bluetooth visas trycker du på det.
    4. Tryck på Parkoppla en ny enhet Följt av bilens namn.
  • Parkoppla via bilen
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Anslutna enheter. Om Bluetooth visas trycker du på det.
    3. Stäng inte den här skärmen.
    4. Välj telefonens namn i enhetslistan på bilen.
    5. Kontrollera att samma pinkod visas på telefonen som på bilens skärm om du uppmanas till det.
    6. Tryck på Tillåt åtkomst till kontakter och sökhistorik.
    7. Tryck på Parkoppla, Godkänn eller Bekräfta.
Det går inte att parkoppla ett tillbehör

Det går inte att parkoppla med Wear OS

Det går inte att parkoppla andra tillbehör

1. Kontrollera att tillbehöret är synligt och klart att parkopplas. Följ anvisningarna som följde med tillbehöret.
    • Det är vanligt att ett blått ljus visas på tillbehör när de är klara att parkopplas.
    • Vissa tillbehör, till exempel foliotangentbord, måste anslutas till mobilen eller surfplattan innan du kan koppla dem.
  2. Uppdatera tillbehörslistan.
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Anslutna enheter. Om Bluetooth visas trycker du på det.
    3. Tryck på Parkoppla en ny enhet Följt av tillbehörets namn.
  3. Om du måste ange ett lösenord för tillbehöret och du inte känner till det kan du testa 0000 eller 1234 (de vanligaste lösenorden).
Det går inte att spela upp musik

Obs! Det går inte att spela upp musik via Bluetooth i alla bilar. Om det är bilen problemet beror på läser du bilens användarhandbok.

1. Kontrollera att volymen inte är av på telefonen och bilen eller tillbehöret.
  2. Kontrollera att musiken inte spelas upp på någon annan enhet som parkopplats med telefonen.
  3. Kontrollera att Medialjud är aktiverat:
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Anslutna enheter. Om Bluetooth visas trycker du på det.
    3. Om Tidigare anslutna enheter, visas trycker du på det.
    4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid bilens eller tillbehörets namn.
    5. Aktivera Medieljud.
Det går inte att ringa eller ta emot samtal

Obs! Det går inte att ringa eller ta emot samtal via Bluetooth i alla bilar. Om det är bilen problemet beror på läser du bilens användarhandbok.

1. Kontrollera att det inte ringer på andra enheter som har parkopplats med telefonen.
  2. Aktivera Telefonljud:
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Anslutna enheter. Om Bluetooth visas trycker du på det.
    3. Om Tidigare anslutna enheter, visas trycker du på det.
    4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid bilens eller tillbehörets namn.
    5. Aktivera Telefonljud.