Wi-Fi-yhteysongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia esimerkiksi Wi-Fi-yhteyden todentamisessa tai yhteyden säilyttämisessä, noudata alla olevia ohjeita. Kokeile näitä keinoja esimerkiksi silloin, kun puhelimen näytöllä olevassa Wi-Fi-kuvakkeessa näkyy huutomerkki Wi-Fi problem.

Yritä avata puhelimella jokin verkkosivu kunkin kohdan jälkeen, jotta näet, ratkesiko ongelma.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 1: Asetusten tarkistaminen ja laitteen uudelleenkäynnistys

1. Varmista, että laitteen Wi-Fi on käytössä. Muodosta sen jälkeen yhteys uudelleen poistamalla Wi-Fi käytöstä ja ottamalla se jälleen käyttöön. Learn how to connect to Wi-Fi networks
  2. Varmista, että lentokonetila ole käytössä. Muodosta sen jälkeen yhteys uudelleen sammuttamalla laite ja käynnistämällä se uudelleen. Learn how to enable and disable Airplane mode.
  3. Pidä puhelimen virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen. (Jos Käynnistä uudelleen ‑painike ei tule näkyviin, käynnistä puhelin uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna noin 30 sekuntia.)

Vaihe 2: Ongelman tyypin selvittäminen

• Puhelin: Yritä muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon toisella laitteella, kuten kannettavalla tietokoneella tai kaverin puhelimella. Jos muut laitteet voivat käyttää verkkoa, ongelma on todennäköisesti omassa puhelimessasi.
  • Verkko: Tarkista, voiko puhelimesi muodostaa yhteyden eri Wi-Fi-verkkoon, kuten kaverin verkkoon tai julkiseen verkkoon. Jos puhelimesi voi muodostaa yhteyden toiseen verkkoon, ongelma on todennäköisesti omassa verkossasi.
  • Internet: Jos puhelimesi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, mutta et pääse internetiin, ongelma on todennäköisesti internetyhteydessäsi.

Vaihe 3: Vianetsintä ongelmatyypin mukaan

Puhelin

Verkon poistaminen ja lisääminen uudelleen

Wi-Fi-verkon poistaminen puhelimesta

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Wi-Fi.
  3. Ota Wi-Fi käyttöön tarvittaessa.
  4. Valitse alareunasta Tallennetut verkot.
  5. Etsi poistettava verkko luettelosta ja napauta sitä.
  6. Valitse Unohda.

Wi-Fi-verkon lisääminen uudelleen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Wi-Fi.
  3. Valitse luettelon alaosasta Lisää verkko.
  4. Anna tarvittaessa verkon nimi (SSID) ja muut sen käyttöoikeustiedot.
  5. Valitse Tallenna. Lisää salasana tarvittaessa.
Ongelmia mahdollisesti aiheuttavien sovellusten tarkistaminen

Ongelma voi johtua laitteelle ladatusta sovelluksesta. Voit tarkistaa sovellukset käynnistämällä puhelimen uudelleen vikasietotilassa.

1. Käynnistä vikasietotila. Learn how to turn on safe mode.
  2. Yritä yhdistää Wi-Fi-verkkoon uudelleen.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Wi-Fi Ja sitten verkon nimi.
  3. Tarkista, toimiiko Wi-Fi-yhteys vikasietotilassa.
    • Jos Wi-Fi-yhteys toimii vikasietotilassa
      Ongelma johtuu todennäköisesti ladatusta sovelluksesta.
      1. Poistu vikasietotilasta käynnistämällä puhelin uudelleen.
      2. Poista äskettäin ladatut sovellukset yksi kerrallaan. Tarkista kunkin sovelluksen jälkeen, toimiiko yhteys.
      3. Kun olet poistanut ongelman aiheuttaneen sovelluksen, asenna muut poistamasi sovellukset uudelleen.
    • Jos Wi-Fi-yhteys ei toimi vikasietotilassa
      Ongelma on todennäköisesti Wi-Fi-verkossa tai internetyhteydessä.

Internet ja verkko

Reitittimen ja modeemin käynnistäminen uudelleen

Jos käytät omaa Wi-Fi-reititintäsi ja modeemiasi, yritä käynnistää ne uudelleen.

1. Irrota reitittimen ja modeemin virtajohto pistorasiasta 15 sekunniksi.
  2. Kytke virtajohdot takaisin.
  3. Tarkista, että kaikki johdot on kiinnitetty oikein molemmissa päissä.
  4. Odota hetki, kunnes modeemin ja reitittimen valot toimivat oikein. (Saat lisätietoja laitteen ohjekirjasta tai valmistajan tukisivustolta.)

Jos valot eivät toimi oikein, ongelma voi johtua modeemista, reitittimestä tai internetyhteydestä.

Ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan tai internetpalveluntarjoajaasi. Kyseessä voi olla esimerkiksi palvelukatkos, tai yhteytesi on ehkä nollattava.

Kirjautuminen julkiseen verkkoon

Kahviloiden, lentokenttien ja muiden julkisten paikkojen verkot edellyttävät usein kirjautumissivun käyttämistä. Jos et kirjaudu tällaisen sivun kautta, et voi käyttää julkista verkkoa.

Voit käyttää tällaista sivua käyttävää verkkoa kirjautumalla sisään tai hyväksymällä käyttöehdot.

Jos kirjautumissivua ei näy yhteyden muodostamisen jälkeen:

• Tarkista, oletko saanut ilmoituksen, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  • Avaa uusi sivu uudessa ikkunassa.

Jos nämä keinot eivät toimi, katkaise yhteys verkkoon ja muodosta se uudelleen:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Wi-Fi.
  3. Kosketa verkon nimeä pitkään. Valitse Unohda verkko.
  4. Poista Wi-Fi käytöstä ja ota se sitten uudelleen käyttöön.
  5. Kosketa luettelossa olevaa verkon nimeä.
  6. Saat ilmoituksen, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Napauta ilmoitusta.
  7. Kirjaudu verkkoon hyväksymällä käyttöehdot.
Kaikkien verkkoasetusten nollaaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Nollaa valinnat Ja sitten Nollaa Wi-Fin, mobiiliverkon ja Bluetoothin asetukset. Jos et näe Lisäasetukset-kohtaa, valitse Verkko ja internet Ja sitten Lisää Lisää Ja sitten Nollaa Wi-Fin, mobiiliverkon ja Bluetoothin asetukset.
  3. Valitse alareunasta Nollaa valinnat.

Wi-Fi-hotspot

Varmista, että hotspot on käytössä
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Hotspot ja yhteyden jako.
  3. Valitse Wi-Fi-hotspot.
  4. Ota Wi-Fi-hotspot käyttöön.
    • Jos se oli jo käytössä, poista se käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön.
    • Jos puhelinta ei aiemmin ole käytetty hotspotina, valitse ensin Luo Wi-Fi-hotspot.

Lue lisää hotspoteista ja yhteyden jakamisesta.

Yhteyden ottaminen matkapuhelinoperaattoriin

Mobiiliyhteyden hotspotit eivät ole käytettävissä kaikkien mobiilioperaattoreiden liittymillä.

Jos sinulla on ongelmia hotspotin kanssa, pyydä lisätietoja operaattoriltasi. Kysy, voiko puhelimellasi ottaa mobiiliyhteyden hotspotin käyttöön ja kuuluuko ominaisuus datapakettiisi.

Kun muodostat yhteyden uudelleen

Kun laitteesi on jälleen yhteydessä verkkoon, suosittelemme tarkistamaan, onko uusia järjestelmäpäivityksiä saatavilla. Päivitykset voivat korjata monia ongelmia. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Eikö yhdistäminen onnistu vieläkään?

Jos yhteyden muodostus ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi, reitittimesi valmistajaan tai verkkosi järjestelmänvalvojaan.