Hitaan Android-laitteen nopeuttaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos puhelin

• toimii hyvin hitaasti
  • toimii viiveellä
  • vastaa hitaasti.

Käynnistä puhelin uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, ratkesiko ongelma.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:aa ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Yhteysnopeuden selvittäminen

1. Tarkista verkon ja yhteyden asetukset. Lue lisää internetyhteyden muodostamisesta.
  2. Jos internetyhteyden ongelmat eivät ratkea, ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan, internetpalveluntarjoajaan tai matkapuhelinoperaattoriin.

Hitaan puhelimen vianetsintävaiheet

Puhelimen uudelleenkäynnistys
  1. Paina puhelimen virtapainiketta. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  2. Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekunnin ajan, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
Android-päivitysten tarkistaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alareunasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet laitteesi päivitystilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.
Tallennustilan tarkastaminen
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tallennustila.
  3. Katso, kuinka paljon tallennustilaa on jäljellä. Laitteessa voi esiintyä ongelmia, jos tallennustilaa on jäljellä alle 10 %. Jos tallennustila on käymässä vähiin, lue ohjeita tilan vapauttamiseen.

Puhelimen sovellusten nopeuden tutkiminen

Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa puhelimella Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen yhteydessä lukee Päivitä.
    • Jos päivitys on saatavilla, valitse Päivitä.
    • Jos useita päivityksiä on saatavilla, valitse Päivitä kaikki.
Käyttämättömien sovellusten sulkeminen
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset Ja sitten sovellus. Valitse tarvittaessa Sovelluksen tiedot ennen sovelluksen nimeä.
  3. Valitse Pakota lopetus  Ja sitten OK.

Vinkki: Sinun on helpompi löytää ongelmallisia sovelluksia, kun pidät kirjaa siitä, mitkä sovellukset olet pakottanut sulkeutumaan.

Sovellusten tarkistaminen

Vaihe 1: Käynnistä uudelleen vikasietotilassa

Tärkeää: Vikasietotila sammuttaa väliaikaisesti kaikki ladatut sovellukset.

1. Paina pitkään puhelimen virtapainiketta.
  2. Kosketa näytöltä pitkään Virta pois ‑painiketta Virta. Valitse tarvittaessa OK.
  3. Näytön alareunassa pitäisi näkyä ilmoitus vikasietotilasta.
  4. Katso, ratkeaako ongelma. Jos ongelma ratkeaa, se johtui luultavasti sovelluksesta. Siirry alla olevaan vaiheeseen 2. Jos ongelma ei ratkea, avaa Vianetsinnän lisäohjeet.

Vaihe 2: Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan ja tarkista sovellukset

1. Käynnistä puhelin uudelleen.
  2. Poista äskettäin ladattuja sovelluksia yksi kerrallaan. Lue lisää sovellusten poistamisesta.
  3. Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan kunkin sovelluksen poistamisen jälkeen. Tarkista, korjasiko sovelluksen poistaminen ongelman.
  4. Kun olet poistanut ongelmia aiheuttaneen sovelluksen, voit palauttaa muut poistamasi sovellukset laitteelle. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen.

Vianetsinnän lisäohjeet

Laitteen tehdasasetusten palautus
TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Suosittelemme varmuuskopioimaan puhelimen datan ennen tehdasasetuksien palauttamista.

Vinkki: Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.