Jumiutuvan tai reagoimattoman Android-laitteen korjaaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos puhelimessa on näitä ongelmia:

• Se jumiutuu.
  • Se ei enää vastaa.
  • Sen näyttö ei suostu sammumaan.

Käynnistä puhelin uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, korjautuiko ongelma.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimen uudelleenkäynnistys

Jos puhelimen näyttö ei suostu sammumaan, käynnistä se uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna noin 30 sekunnin ajan.

Puhelimen vianetsintä

Android-päivitysten tarkistaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alareunasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet päivityksen tilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.
Tallennustilan tarkastaminen ja tilan vapautus

Näet puhelimen vapaan tallennustilan yleensä Asetukset-sovelluksesta. Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Saat lisätietoja laitteen valmistajalta.

Laitteessa voi esiintyä ongelmia, jos tallennustilaa on jäljellä alle 10 %. Jos tallennustila on käymässä vähiin, lue ohjeita tilan vapauttamiseen.

Puhelimen sovellusten vianetsintä

Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita.
  4. Valitse Päivityksiä saatavilla ‑kohdassa, haluatko päivittää kaikki sovellukset tai vain tietyn sovelluksen.
Käyttämättömien sovellusten sulkeminen
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset Ja sitten sovellus. Valitse tarvittaessa Näytä kaikki sovellukset tai Sovelluksen tiedot ennen sovelluksen nimeä.
  3. Valitse Pakota lopetus  Ja sitten OK.

Vinkki: Sinun on helpompi löytää ongelmallisia sovelluksia, kun pidät kirjaa siitä, mitkä sovellukset olet pakottanut sulkeutumaan.

Sovelluksen aiheuttamasta ongelmasta varmistuminen

Käynnistä uudelleen vikasietotilassa

Tärkeää: Vikasietotila sammuttaa väliaikaisesti kaikki ladatut sovellukset.

Uudelleenkäynnistys vikasietotilassa vaihtelee puhelimen mukaan. Valmistajan tukisivustolta saat ohjeet puhelimen käynnistämiseksi uudelleen vikasietotilassa.

Tarkista, ratkesiko ongelma

Katso, ratkesiko ongelma. Jos ongelma ratkeaa, se johtui luultavasti sovelluksesta. Siirry seuraavaan vaiheeseen. Jos ongelma ei ratkennut, avaa Vianetsinnän lisäohjeet.

Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan ja tarkista sovellukset

1. Käynnistä puhelin uudelleen.
  2. Poista äskettäin ladattuja sovelluksia yksi kerrallaan. Lue lisää sovellusten poistamisesta.
  3. Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan kunkin sovelluksen poistamisen jälkeen. Tarkista, korjasiko sovelluksen poistaminen ongelman.
  4. Kun olet poistanut ongelmia aiheuttaneen sovelluksen, voit palauttaa muut poistamasi sovellukset laitteelle. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen.

Vianetsinnän lisäohjeet

Laitteen tehdasasetusten palautus
TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Sinun kannattaa varmuuskopioida puhelimen data ennen tehdasasetusten palauttamista.

Vinkki: Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.

Muita lähteitä