Tilan vapauttaminen

Jos haluat ladata enemmän sovelluksia ja mediatiedostoja tai auttaa puhelintasi toimimaan paremmin, voit vapauttaa puhelimen tilaa.

• Tallennustilaan tallennetaan dataa, kuten musiikkia ja kuvia.
  • Muistin avulla käytetään ohjelmia, kuten sovelluksia ja Android-järjestelmää.
Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Tallennustilan vapauttaminen

Kuvien poistaminen

Jos varmuuskopioit Google Kuvien kautta, voit poistaa niiden kopiot puhelimelta. Näet varmuuskopiot sovelluksessa Wi-Fi- tai mobiilidatayhteydellä. Katso, miten voit poistaa kuvia ja videoita puhelimelta.

Ladattujen elokuvien, musiikin ja muun median poistaminen

Sisällön poistaminen Google Playsta:

1. Avaa Google Play ‑sovellus, johon sisältö on tallennettu (esim. Play Musiikki tai Play Elokuvat & TV).
  2. Valitse Valikko ValikkoJa sitten Asetukset Ja sitten Hallinnoi latauksia.
  3. Valitse LadatutLadattuJa sitten Poista.

Jos haluat poistaa sisällön muista lähteistä, poista sovellus, jolla latasit sen.

Sovellusten ja sovellusdatan poistaminen

Vastaamattomien sovellusten sulkeminen

Android ohjaa automaattisesti sovellusten käyttämää muistia. Sinun ei tarvitse sulkea sovelluksia. Jos sovellus ei vastaa, sen sulkeminen saattaa kuitenkin auttaa. Lue lisää toimimattomien sovellusten vianetsinnästä.

Tarpeettomien sovellusten poistaminen

Jos poistat sovelluksen ja tarvitset sitä myöhemmin, voit ladata sen uudelleen. Jos maksoit sovelluksesta, sinun ei tarvitse ostaa sitä uudelleen. Lue lisää sovellusten poistamisesta.

Sovelluksen välimuistin ja datan tyhjentäminen

Voit yleensä tyhjentää sovelluksen välimuistin ja datan puhelimen Asetukset-sovelluksen kautta. Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

• Tyhjennä välimuisti: Poistaa väliaikaisen datan. Jotkin sovellukset voivat avautua hitaammin seuraavan kerran kun käytät niitä.
  • Tyhjennä tallennustila: Poistaa koko sovellusdatan pysyvästi. Suosittelemme, että yrität poistamista ensin sovelluksesta käsin.
Tiedostojen poistaminen tai siirtäminen

Ladattujen tiedostojen poistaminen

Jos haluat lisätietoja ladattujen tiedostojen etsimisestä ja poistamisesta, siirry valmistajan tukisivustolle.

Tiedostojen kopiointi tietokoneelle

Voit siirtää tiedostoja ja kansioita tietokoneelle USB-johdolla ja poistaa ne sitten puhelimelta. Lue lisää tiedostojen siirtämisestä puhelimen ja tietokoneen välillä.

Muistin tarkistaminen ja vapauttaminen

Android ohjaa automaattisesti sovellusten käyttämää muistia. Sinun ei tarvitse sulkea sovelluksia. Jos sovellus ei vastaa, sen sulkeminen saattaa kuitenkin auttaa. Lue lisää toimimattomien sovellusten vianetsinnästä.

Vinkki: Jos sovellus käyttää mielestäsi liikaa muistia, voit poistaa sen. Lue lisää sovellusten poistamisesta.