Tilan vapauttaminen

Jos haluat ladata enemmän sovelluksia ja mediatiedostoja tai auttaa puhelintasi toimimaan paremmin, voit vapauttaa puhelimen tilaa.

• Tallennustilaan tallennetaan dataa, kuten musiikkia ja kuvia.
  • Muistin avulla käytetään ohjelmia, kuten sovelluksia ja Android-järjestelmää.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Tallennustilan vapauttaminen

Kuvien poistaminen
Jos varmuuskopioit Google Kuvilla, voit poistaa kopiot puhelimelta tai tabletilta. Näet varmuuskopiot sovelluksessa, kun laite on yhteydessä internetiin. Lue lisää kuvien ja videoiden poistamisesta laitteelta.
Ladattujen elokuvien, musiikin ja muun median poistaminen

Sisällön poistaminen Google Playsta:

1. Avaa Google Play ‑sovellus, johon sisältö on tallennettu (esim. Play Musiikki tai Play Elokuvat & TV).
  2. Valitse Valikko Valikko Ja sitten Asetukset Ja sitten Latauksien hallinnointi.
  3. Valitse Ladatut Ladattu Ja sitten Poista.

Jos haluat poistaa sisällön muista lähteistä, poista sovellus, jolla latasit sen.

Sovellusten ja sovellusdatan poistaminen

Vastaamattomien sovellusten sulkeminen

Sinun ei yleensä tarvitse sulkea sovelluksia. Jos sovellus ei vastaa, voit yrittää sulkea sen tai pakottaa sen sulkeutumaan. Lue lisää toimimattomien sovellusten ongelmien korjaamisesta.

Tarpeettomien sovellusten poistaminen

Jos poistat sovelluksen ja tarvitset sitä myöhemmin, voit ladata sen uudelleen. Sinun ei tarvitse ostaa sovellusta uudelleen, jos olet maksanut sen. Lue lisää sovellusten poistamisesta.

Sovelluksen välimuistin ja datan tyhjentäminen

Voit yleensä tyhjentää sovelluksen välimuistin ja datan puhelimen Asetukset-sovelluksen kautta. Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

• Tyhjennä välimuisti: Poistaa väliaikaisen datan. Jotkin sovellukset voivat toimia hitaasti, kun avaat ne seuraavan kerran.
  • Tyhjennä tallennustila: Poistaa kaiken sovellusdatan pysyvästi. Kokeile ensin poistaa sovelluksen sisäinen data.
Tilan vapauttaminen arkistoimalla sovelluksia automaattisesti

Laitteesi voi vapauttaa tilaa uusille sovelluksille arkistoimalla automaattisesti sovelluksia, joita et käytä usein. Kun tämä asetus on päällä, harvoin käytetyt sovellukset poistetaan, mutta niiden sisältämä henkilökohtainen data tallennetaan. Sovelluksen kuvake pysyy laitteella. Voit ladata sovelluksen uudelleen, kunhan se on saatavilla Google Playssa.

Jos yrität asentaa sovelluksen, mutta sinulla ei ole tarpeeksi tilaa, sinua kehotetaan arkistoimaan sovelluksia automaattisesti. Näin valitset, miten laite arkistoi sovelluksia automaattisesti:

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Yleiset.
  3. Laita Arkistoi sovellukset automaattisesti päälle tai pois päältä.
Tiedostojen poistaminen tai siirtäminen

Ladattujen tiedostojen poistaminen

Voit säästää tilaa poistamalla ladatut tiedostot, joita et tarvitse.

Tiedostojen kopiointi tietokoneelle

Voit siirtää tiedostoja ja kansioita tietokoneelle USB-johdolla ja poistaa ne sitten puhelimelta tai tabletilta. Lue lisää tiedostojen siirtämisestä puhelimen ja tietokoneen välillä.

Muistin tarkistaminen ja vapauttaminen

Sinun ei yleensä tarvitse sulkea sovelluksia. Jos sovellus ei vastaa, voit yrittää sulkea sen tai pakottaa sen sulkeutumaan. Lue lisää toimimattomien sovellusten ongelmien korjaamisesta.

Vinkki: Jos sovellus käyttää mielestäsi liikaa muistia, voit poistaa sen. Lue lisää sovellusten poistamisesta.

Muita lähteitä