Tilan vapauttaminen

Jos haluat ladata enemmän sovelluksia ja mediatiedostoja tai auttaa laitettasi toimimaan paremmin, voit vapauttaa Android-laitteen tilaa.

Voit tarkistaa, mikä käyttää tallennustilaasi tai muistiasi, ja poistaa sitten kyseiset tiedostot tai sovellukset.

• Tallennustilaan tallennetaan tietoja, esim. musiikkia ja kuvia.
  • Muistin avulla käytetään ohjelmia, kuten sovelluksia ja Android-järjestelmää.
Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Tallennustilan katselu ja vapauttaminen

Tallennustilan käyttö

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tallennustila.
  3. Napauta luokkaa.

Tallennustilan vapauttaminen

Näin voit valita luettelosta kuvat, videot ja sovellukset, joita et ole äskettäin käyttänyt:

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tallennustila.
  3. Valitse Vapauta tilaa.
  4. Valitse poistettava kohde koskettamalla tyhjää ruutua sen oikealla puolella. (Jos et näe mitään, valitse Näytä viimeaikaiset kohteet.)
  5. Poista valitut kohteet valitsemalla alareunasta Vapauta tilaa.

Näin voit valita haluamasi kaikista tiedoista:

Kuvat, videot ja muu media

Varmuuskopioitujen kuvien ja videoiden poistaminen

Jos varmuuskopioit Google Kuvien avulla, voit poistaa niiden kopiot laitteelta. Näet varmuuskopioidut kopiot sovelluksessa Wi-Fi- tai mobiiliverkon avulla.

Lisätietoja kuvien ja videoiden poistamisesta laitteelta

Ladattujen elokuvien, musiikin ja muun median poistaminen

Sisällön poistaminen Google Playsta:

1. Avaa Google Play ‑sovellus, johon sisältö on tallennettu (esim. Play Musiikki tai Play Elokuvat ja TV).
  2. Valitse Valikko Valikko Ja sitten Asetukset Ja sitten Hallinnoi latauksia.
  3. Valitse valintamerkki Valintamerkki Ja sitten Poista.

Jos haluat poistaa sisällön muista lähteistä, poista sovellus, jolla latasit sen.

Sovellukset ja sovellustiedot

Tarpeettomien sovellusten poistaminen

Jos poistat sovelluksen ja tarvitset sitä myöhemmin, voit ladata sen uudelleen. Jos maksoit sovelluksesta, sinun ei tarvitse ostaa sitä uudelleen.

Lisätietoja sovellusten poistamisesta

Sovelluksen välimuistin tai tietojen tyhjentäminen

Voit tyhjentää sovelluksen tallennustilan kahdella tavalla:

• Tyhjennä välimuisti
    Poistaa väliaikaiset tiedot. Jotkin sovellukset voivat avautua hitaammin seuraavan kerran kun käytät niitä.
  • Tyhjennä tiedot
    Poistaa kaikki sovellustiedot pysyvästi. Suosittelemme, että yrität sovelluksen sisältä poistamista ensin.

Sovelluksen tallennustilan tyhjentäminen:

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Valitse Näytä kaikki sovellukset Ja sitten sovellus Ja sitten Tallennustila.
  4. Valitse Tyhjennä tiedot tai Tyhjennä välimuisti. (Jos Tyhjennä tiedot ‑vaihtoehtoa ei näy, valitse Hallinnoi tallennustilaa.)
Tiedostot

Ladattujen tiedostojen poistaminen

Jos haluat nähdä latauksesi, avaa laitteesi Lataukset-sovellus latauksetLue lisää ladattujen tiedostojen etsimisestä ja poistamisesta.

Vinkki: Jos haluat nähdä lisää tallennustilaa kuluttavia sovelluksia, avaa Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus Ja sitten Tallennustila Ja sitten Tiedostot Ja sitten kansio.

Tiedostojen kopiointi tietokoneelle

Voit siirtää tiedostoja ja kansioita tietokoneelle USB-johdolla ja poistaa ne sitten laitteesta.

Lisätietoja tiedostojen siirtämisestä puhelimen ja tietokoneen välillä

Muistin katselu ja vapauttaminen

Android hallinnoi automaattisesti sovellusten käyttämää muistia. Sinun ei tarvitse sulkea sovelluksia. Mutta jos sovellus ei vastaa, sen sulkeminen saattaa auttaa. Lisätietoja toimimattomien sovellusten vianetsinnästä

Jos epäilet, että sovellus käyttää liikaa muistia:

Aiheeseen liittyviä artikkeleita