Tilan vapauttaminen

Jos haluat ladata enemmän sovelluksia ja mediatiedostoja tai auttaa puhelintasi toimimaan paremmin, voit vapauttaa puhelimen tilaa.

Voit tarkistaa, mikä käyttää tallennustilaasi tai muistiasi, ja poistaa sitten kyseiset tiedostot tai sovellukset.

• Tallennustilaan tallennetaan tietoja, esim. musiikkia ja kuvia.
  • Muistin avulla käytetään ohjelmia, kuten sovelluksia ja Android-järjestelmää.
Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Tallennustilan tarkistaminen ja vapauttaminen

Tallennustilan käyttö

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tallennustila.
  3. Valitse luokka.

Tallennustilan vapauttaminen

Näin voit valita luettelosta kuvat, videot ja sovellukset, joita et ole äskettäin käyttänyt:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tallennustila.
  3. Valitse Vapauta tilaa.
  4. Valitse poistettava kohde koskettamalla tyhjää ruutua sen oikealla puolella. (Jos et näe mitään, valitse Näytä viimeaikaiset kohteet.)
  5. Poista valitut kohteet valitsemalla alareunasta Vapauta tilaa.

Näin voit valita haluamasi kaikesta datasta:

Kuvat, videot ja muu media

Varmuuskopioitujen kuvien ja videoiden poistaminen

Jos varmuuskopioit Google Kuvien kautta, voit poistaa niiden kopiot puhelimelta. Näet varmuuskopiot sovelluksessa Wi-Fi- tai mobiilidatayhteydellä. Katso, miten voit poistaa kuvia ja videoita puhelimelta.

Ladattujen elokuvien, musiikin ja muun median poistaminen

Sisällön poistaminen Google Playsta:

1. Avaa Google Play ‑sovellus, johon sisältö on tallennettu (esim. Play Musiikki tai Play Elokuvat & TV).
  2. Valitse Valikko ValikkoJa sitten Asetukset Ja sitten Hallinnoi latauksia.
  3. Valitse LadatutLadattuJa sitten Poista.

Jos haluat poistaa sisällön muista lähteistä, poista sovellus, jolla latasit sen.

Sovellukset ja sovellusdata

Tarpeettomien sovellusten poistaminen

Jos poistat sovelluksen ja tarvitset sitä myöhemmin, voit ladata sen uudelleen. Jos maksoit sovelluksesta, sinun ei tarvitse ostaa sitä uudelleen. Lue lisää sovellusten poistamisesta.

Sovelluksen välimuistin tai tallennustilan tyhjentäminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Valitse Näytä kaikki sovellukset Ja sitten sovellus Ja sitten Tallennustila.
  4. Valitse Tyhjennä tallennustila tai Tyhjennä välimuisti. Jos et näe Tyhjennä tallennustila ‑kohtaa, valitse Tyhjennä data.
    • Tyhjennä välimuisti: Poistaa väliaikaisen datan. Jotkin sovellukset voivat avautua hitaammin seuraavan kerran kun käytät niitä.
    • Tyhjennä tallennustila: Poistaa koko sovellusdatan pysyvästi. Suosittelemme, että yrität sovelluksen sisältä poistamista ensin.
Tiedostot

Ladattujen tiedostojen poistaminen

Jos haluat nähdä latauksesi, avaa puhelimen Tiedostot-sovellus Tiedostot-sovellusLue lisää tiedostojen etsimisestä ja poistamisesta.

Vinkki: Jos haluat nähdä lisää puhelimen tilaa kuluttavia tiedostoja, avaa Asetukset-sovellus Ja sitten Tallennustila Ja sitten Tiedostot Ja sitten kansio.

Tiedostojen kopiointi tietokoneelle

Voit siirtää tiedostoja ja kansioita tietokoneelle USB-johdolla ja poistaa ne sitten puhelimelta. Lue lisää tiedostojen siirtämisestä puhelimen ja tietokoneen välillä.

Muistin tarkistaminen ja vapauttaminen

Android ohjaa automaattisesti sovellusten käyttämää muistia. Sinun ei tarvitse sulkea sovelluksia. Jos sovellus ei vastaa, sen sulkeminen saattaa kuitenkin auttaa. Lue lisää toimimattomien sovellusten vianetsinnästä

Vinkki: Jos sovellus käyttää mielestäsi liikaa muistia, voit poistaa sen. Lue lisää sovellusten poistamisesta.