Sikkerhetskopiér og gjenopprett data på Android-enheten din

Du kan sikkerhetskopiere innhold, data og innstillinger fra telefonen til Google-kontoen din. Du kan gjenopprette sikkerhetskopiert informasjon til den opprinnelige telefonen eller til enkelte andre Android-telefoner. Du kan ikke bruke sikkerhetskopiering når du konfigurerer personlige enheter med en jobbprofil eller bare til jobb, eller når du konfigurerer bedriftseide enheter.

Gjenoppretting av data varierer etter hvilken telefon og Android-versjon du har. Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Sikkerhetskopiér innhold

Slå på automatisk sikkerhetskopiering

Viktig: For å beskytte de sikkerhetskopierte dataene dine, bruk en skjermlås med PIN-kode, mønster eller passord i stedet for sveiping eller Smart Lock.

Du kan konfigurere telefonen til å sikkerhetskopiere filene dine automatisk.

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-telefonen din.
  2. Trykk på Lagring øverst.
  3. Rull til delen for sikkerhetskopiering av enheten.
    • Hvis dette er den første gangen du sikkerhetskopierer telefonen: Trykk på Konfigurer sikkerhetskopiering av data.
    • Hvis dette ikke er den første gangen du sikkerhetskopierer telefonen: Trykk på Se detaljer.
  4. For å se innstillingene dine for sikkerhetskopiering, trykk på Administrer sikkerhetskopiering.
  5. Velg innstillingene dine for sikkerhetskopiering.
    • Hvis du blir bedt om å installere en app, oppdatere en app eller endre innstillingene dine, følger du fremgangsmåten på skjermen. Gå deretter tilbake til Google One-appen for å fullføre.
  6. Trykk på Gi tillatelser hvis du blir bedt om det.
  7. Trykk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.

Google One-sikkerhetskopieringen kan ta opptil 24 timer. Når dataene dine er lagret, ser du «På» under datatypene du har valgt.

Legg til eller bytt sikkerhetskopikontoer

Legg til en sikkerhetskopikonto

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen eller få hjelp fra enhetsprodusenten

3. Trykk på Sikkerhetskopikonto Og så Legg til konto.
  4. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet for telefonen hvis det er nødvendig.
  5. Logg på kontoen du vil legge til.

Bytt mellom sikkerhetskopikontoer

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen eller få hjelp fra enhetsprodusenten.
  3. Trykk på Sikkerhetskopikonto.
  4. Trykk på kontoen du vil bruke for sikkerhetskopier.
Dette blir sikkerhetskopiert
Viktig: Ikke alle apper sikkerhetskopierer eller gjenoppretter alle innstillinger og data.For å få mer informasjon om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Hvis sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google, krypteres de med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til telefonens skjermlås også til kryptering.

Hvis du sikkerhetskopierer til Google Disk, blir dette sikkerhetskopiert:

• Kontakter
  • Google Kalender-aktiviteter og -innstillinger
  • SMS-tekstmeldinger (ikke MMS)
  • Wi-Fi-nettverk og -passord
  • Bakgrunner
  • Gmail-innstillinger
  • Apper
  • Skjerminnstillinger (lysstyrke og hvilemodus)
  • Språk- og inndatainnstillinger
  • Dato og klokkeslett
  • Innstillinger og data for apper som ikke kommer fra Google (varierer fra app til app)
Tips: Du kan sikkerhetskopiere bildene og videoene dine automatisk til Google Foto-biblioteket. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer bildene dine.

Sikkerhetskopiér data og innstillinger manuelt

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen eller få hjelp fra enhetsprodusenten.
  3. Trykk på Sikkerhetskopiér nå Og så Fortsett.

Slett etter sikkerhetskopiering

Etter at du har sikkerhetskopiert, kan du tilbakestille telefonen din ved å tømme den for innhold. Finn ut hvordan du kan tilbakestille telefonen til fabrikkstandard.

Flytt dataene dine til en ny telefon

Når du legger til Google-kontoen din på en telefon som er konfigurert, blir det du tidligere sikkerhetskopierte for den aktuelle Google-kontoen, lagt til på telefonen.

For å gjenopprette en sikkerhetskopiert konto på en tilbakestilt telefon, følg instruksjonene på skjermen. Se produsentens nettsted for brukerstøtte for å få mer hjelp.

Bildene og videoene dine er tilgjengelige i Google Foto allerede. Men du kan gjenopprette resten av de sikkerhetskopierte dataene når du konfigurerer en ny telefon for første gang, eller etter å ha tilbakestilt telefonen din til fabrikkstandard. Følg veiledningen på skjermen i konfigureringsprosessen for å gjenopprette dataene.

Prosessen kan ta opptil 24 timer.

Viktig: Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Se hvilke bilder, data og innstillinger du har sikkerhetskopiert

Du kan sjekke hvilke data og apper som inkluderes i sikkerhetskopien.

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-telefonen din.
  2. Trykk på Lagring øverst.
  3. Rull til delen for sikkerhetskopiering av enheten.
    • Hvis dette er den første gangen du sikkerhetskopierer telefonen: Trykk på Konfigurer sikkerhetskopiering av data.
    • Hvis dette ikke er den første gangen du sikkerhetskopierer telefonen: Trykk på Se detaljer.
  4. For å se innstillingene dine for sikkerhetskopiering, trykk på Administrer sikkerhetskopiering.
Gjenopprett sikkerhetskopierte kontakter

Hvis du lagret kontaktene i Google-kontoen din, synkroniseres de automatisk. Hvis du har andre kontakter på en enhet eller et SIM-kort, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter kontakter manuelt.