Een back-up van gegevens maken of terugzetten op je Android-apparaat

Je kunt een back-up van content, gegevens en instellingen op je telefoon maken en deze opslaan in je Google-account. Je kunt een back-up van je gegevens terugzetten op de oorspronkelijke telefoon of op bepaalde andere Android-telefoons.

Het terugzetten van gegevens verschilt per telefoon en per Android-versie. Je kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een telefoon met een lagere Android-versie.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Een back-up van content maken

Een automatische back-up van gegevens en instellingen maken

Belangrijk: Stel in plaats van een veegbeweging of Smart Lock een pincode, patroon of wachtwoord in als schermvergrendeling om je opgeslagen gegevens te beveiligen.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan
  3. Zet je back-upservice aan.

Tip: Op een tablet die door meerdere mensen wordt gedeeld, kan alleen de eigenaar van de tablet opties voor back-ups en resetten bekijken.

Een back-upaccount toevoegen of tussen back-upaccounts schakelen

Een back-upaccount toevoegen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan Back-up. Als deze stappen niet overeenkomen met de instellingen van je telefoon, zoek je in de app Instellingen naar back-up of vraag je de apparaatfabrikant om hulp

3. Tik op Back-upaccount En dan Account toevoegen.
  4. Geef zo nodig de pincode, het patroon of het wachtwoord van je telefoon op.
  5. Log in op het account dat je wilt toevoegen.

Schakelen tussen back-upaccounts

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan Back-up. Als deze stappen niet overeenkomen met de instellingen van je telefoon, zoek je in de app Instellingen naar back-up of vraag je de apparaatfabrikant om hulp.
  3. Tik op Back-upaccount.
  4. Tik op het account dat je wilt gebruiken voor back-ups.
Waarvan wordt een back-up gemaakt?
Belangrijk: Niet voor alle apps kan een back-up van alle gegevens en instellingen worden gemaakt of teruggezet. Voor meer informatie over een app kun je contact opnemen met de ontwikkelaar.

Als je back-ups worden geüpload naar Google, worden ze versleuteld met het wachtwoord van je Google-account. Voor sommige gegevens wordt ook de pincode, het patroon of het wachtwoord voor schermvergrendeling van je telefoon gebruikt voor versleuteling.

Als je een back-up maakt naar Google Drive, wordt hier een back-up van gemaakt:

• Contacten
  • Google Agenda-afspraken en -instellingen
  • Sms-berichten (niet mms)
  • Wifi-netwerken en -wachtwoorden
  • Achtergronden
  • Gmail-instellingen
  • Apps
  • Scherminstellingen (helderheid en slaapstand)
  • Taal- en invoerinstellingen
  • Datum en tijd
  • Instellingen en gegevens voor apps die niet door Google zijn gemaakt (verschilt per app)
Tip: Je kunt automatisch een back-up van je foto's en video's opslaan in je Google Foto's-bibliotheek. Meer informatie over hoe je een back-up van je foto's maakt.

Handmatig een back-up van gegevens en instellingen maken

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan Back-up. Als deze stappen niet overeenkomen met de instellingen van je telefoon, zoek je in de app Instellingen naar back-up of vraag je de apparaatfabrikant om hulp.
  3. Tik op Nu back-up maken En dan Doorgaan.

Gegevens wissen nadat je een back-up hebt gemaakt

Nadat je een back-up hebt gemaakt, kun je je telefoon resetten door alles op de telefoon te wissen. Meer informatie over hoe je je telefoon kunt terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Een back-up van gegevens en instellingen terugzetten

Als je je Google-account aan een ingestelde telefoon toevoegt, worden eerdere back-ups voor dat Google-account op de telefoon geplaatst.

Als je een back-up van een account wilt terugzetten op een geresette telefoon, volg je de stappen op het scherm. Bezoek de supportsite van de fabrikant van je telefoon voor meer hulp.

Belangrijk: Je kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een telefoon met een lagere Android-versie. Meer informatie over hoe je je Android-versie kunt controleren en updaten.

Een back-up van contacten terugzetten

Als je je contacten hebt opgeslagen in je Google-account, worden ze automatisch gesynchroniseerd. Als je andere contacten op een telefoon of simkaart hebt, kun je deze contacten zelf terugzetten.