Android-laitteen datan varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit varmuuskopioida puhelimesi sisältöä, dataa ja asetuksia Google-tilillesi. Voit myös palauttaa varmuuskopioidun datan alkuperäiselle puhelimelle tai joillekin muille Android-puhelimille.

Datan palautus vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan. Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa, jos puhelimessa on vanhempi Android-versio.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sisällön varmuuskopiointi

Datan ja asetusten automaattinen varmuuskopiointi

Tärkeää: Suojaa varmuuskopioitu data lukitusnäytön PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla pyyhkäisyn tai Smart Lockin sijaan.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi.​ Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Ota varmuuskopiointi käyttöön.

Vinkki: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi käyttää varmuuskopiointi- ja palautusasetuksia.

Varmuuskopiotilien lisääminen tai vaihtaminen

Varmuuskopiotilin lisääminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta

3. Valitse Varmuuskopiointitili Ja sitten Lisää tili.
  4. Syötä tarvittaessa puhelimen PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Kirjaudu tilille, jonka haluat lisätä.

Varmuuskopiotilien välillä vaihtaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta.
  3. Valitse Varmuuskopiointitili.
  4. Valitse tili, jota haluat käyttää varmuuskopiointiin.
Varmuuskopioitava sisältö
Tärkeää: Kaikki sovellukset eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kaikkia asetuksia ja dataa. Selvitä tietyn sovelluksen tila ottamalla yhteyttä sen kehittäjään.

Jos varmuuskopiot ladataan Googleen, ne salataan Google-tilisi salasanalla. Osa datasta voidaan myös salata puhelimen näytön lukituksen kuviolla, PIN-koodilla tai salasanalla.

Google Driveen varmuuskopioidaan seuraavat:

• Yhteystiedot
  • Google Kalenterin tapahtumat ja asetukset
  • Tekstiviestit (ei MMS-viestejä)
  • Wi-Fi-verkot ja salasanat
  • Taustakuvat
  • Gmailin asetukset
  • Sovellukset
  • Näyttöasetukset (kirkkaus ja virransäästö)
  • Kieli- ja syöttöasetukset
  • Aika ja päivämäärä
  • Muiden kuin Googlen kehittämien sovellusten asetukset ja data (vaihtelee sovelluksen mukaan)
Vinkki: Voit automaattisesti varmuuskopioida kuvat ja videot Google Kuvien kirjastoon. Katso, miten laite varmuuskopioidaan.

Datan ja asetusten manuaalinen varmuuskopiointi

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta.
  3. Valitse Varmuuskopioi nyt Ja sitten Jatka.

Tietojen poistaminen varmuuskopioinnin jälkeen

Voit poistaa kaikki puhelimen tiedot varmuuskopioinnin jälkeen palauttamalla tehdasasetukset. Lue lisää puhelimen tehdasasetusten palauttamisesta.

Varmuuskopioidun datan ja asetusten palauttaminen

Jos lisäät Google-tilisi määritetylle puhelimelle, tililtä aiemmin varmuuskopioimasi tiedot siirretään tälle puhelimelle.

Seuraa näytön ohjeita palauttaaksesi varmuuskopioidun tilin puhelimelle, jonka tehdasasetukset on palautettu. Lisätietoja on valmistajan tukisivustolla.

Tärkeää: Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Varmuuskopioitujen yhteystietojen palauttaminen

Jos olet tallentanut yhteystietoja Google-tilillesi, ne synkronoidaan automaattisesti. Jos sinulla on muita yhteystietoja puhelimella tai SIM-kortilla, lue lisää yhteystietojen manuaalisesta palauttamisesta.