Android-laitteen datan varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit varmuuskopioida puhelimesi sisältöä, dataa ja asetuksia Google-tilillesi. Voit myös palauttaa varmuuskopioidun datan alkuperäiselle puhelimelle tai joillekin muille Android-puhelimille. Et voi käyttää varmuuskopiointia, jos otat oman laitteen käyttöön työprofiililla tai vain työskentelytarkoituksiin tai jos otat käyttöön yrityksen omistaman laitteen.

Datan palautus vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan. Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa, jos puhelimessa on vanhempi Android-versio.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sisällön varmuuskopiointi

Automaattisen varmuuskopioinnin käyttöönotto

Tärkeää: Suojaa varmuuskopioitu data lukitusnäytön PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla pyyhkäisyn tai Smart Lockin sijaan.

Voit määrittää puhelimen varmuuskopioimaan datan automaattisesti.

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One Android‑puhelimella.
  2. Vieritä kohtaan Varmuuskopioi puhelimesi ja valitse Näytä tiedot.
  3. Valitse haluamasi varmuuskopiointiasetukset.
    • Jos sinua kehotetaan asentamaan tai päivittämään sovellus tai muuttamaan asetuksia, seuraa näytön ohjeita. Viimeistele palaamalla Google One ‑sovellukseen.
    • Voit varmuuskopioida tiedostot mobiiliyhteydellä. Jos haluat säästää mobiilidataa, käytä Wi-Fi-yhteyttä.
  4. Salli tarvittaessa Google Kuvista kuvien ja videoiden varmuuskopiointi Google Onen kautta.
  5. Valitse Ota käyttöön.

Google One ‑varmuuskopiointi kestää enimmillään 24 tuntia. Kun data on tallennettu, valittujen datatyyppien alla näkyy Päällä-merkintä.

Varmuuskopiotilien lisääminen tai vaihtaminen

Varmuuskopiotilin lisääminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta

3. Valitse Varmuuskopiointitili Ja sitten Lisää tili.
  4. Syötä tarvittaessa puhelimen PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Kirjaudu tilille, jonka haluat lisätä.

Varmuuskopiotilien välillä vaihtaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta.
  3. Valitse Varmuuskopiointitili.
  4. Valitse tili, jota haluat käyttää varmuuskopiointiin.
Varmuuskopioitava sisältö
Tärkeää: Kaikki sovellukset eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kaikkia asetuksia ja dataa. Selvitä tietyn sovelluksen tila ottamalla yhteyttä sen kehittäjään.

Jos varmuuskopiot ladataan Googleen, ne salataan Google-tilisi salasanalla. Osa datasta voidaan myös salata puhelimen näytön lukituksen kuviolla, PIN-koodilla tai salasanalla.

Google Driveen varmuuskopioidaan seuraavat:

• Yhteystiedot
  • Google Kalenterin tapahtumat ja asetukset
  • Tekstiviestit (ei MMS-viestejä)
  • Wi-Fi-verkot ja salasanat
  • Taustakuvat
  • Gmailin asetukset
  • Sovellukset
  • Näyttöasetukset (kirkkaus ja virransäästö)
  • Kieli- ja syöttöasetukset
  • Aika ja päivämäärä
  • Muiden kuin Googlen kehittämien sovellusten asetukset ja data (vaihtelee sovelluksen mukaan)
Vinkki: Voit automaattisesti varmuuskopioida kuvat ja videot Google Kuvien kirjastoon. Katso, miten laite varmuuskopioidaan.

Datan ja asetusten manuaalinen varmuuskopiointi

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta.
  3. Valitse Varmuuskopioi nyt Ja sitten Jatka.

Tietojen poistaminen varmuuskopioinnin jälkeen

Voit poistaa kaikki puhelimen tiedot varmuuskopioinnin jälkeen palauttamalla tehdasasetukset. Lue lisää puhelimen tehdasasetusten palauttamisesta.

Datan siirtäminen uuteen puhelimeen

Jos lisäät Google-tilisi määritetylle puhelimelle, tililtä aiemmin varmuuskopioimasi tiedot siirretään tälle puhelimelle.

Seuraa näytön ohjeita palauttaaksesi varmuuskopioidun tilin puhelimelle, jonka tehdasasetukset on palautettu. Lisätietoja on valmistajan tukisivustolla.

Kuvasi ja videosi ovat jo saatavilla Google Kuvissa. Voit kuitenkin palauttaa muunkin varmuuskopioidun datan puhelimen käyttöönoton aikana tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Palauta data seuraamalla näytön ohjeita käyttöönoton aikana.

Siinä kestää enimmillään 24 tuntia.

Tärkeää: Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Varmuuskopioitujen kuvien, datan ja asetusten näyttäminen

Voit tarkistaa, mikä data ja mitkä sovellukset on varmuuskopioitu.

1. Avaa laitteellasi Google One ‑sovellus Google One.
  2. Valitse ylhäältä Koti.
  3. Vieritä laitteen varmuuskopiointikohtaan.
    • Jos varmuuskopioit puhelintasi ensimmäistä kertaa: Valitse Määritä datan varmuuskopiointi.
    • Jos olet varmuuskopioinut puhelimesi ennenkin: Valitse Näytä tiedot.
Varmuuskopioitujen yhteystietojen palauttaminen

Jos olet tallentanut yhteystietoja Google-tilillesi, ne synkronoidaan automaattisesti. Jos sinulla on muita yhteystietoja puhelimella tai SIM-kortilla, lue lisää yhteystietojen manuaalisesta palauttamisesta.