Android-laitteen datan varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit varmuuskopioida puhelimesi sisältöä, dataa ja asetuksia Google-tilillesi. Voit myös palauttaa varmuuskopioidun datan alkuperäiselle puhelimelle tai joillekin muille Android-puhelimille. Et voi käyttää varmuuskopiointia, jos otat oman laitteen käyttöön työprofiililla tai vain työskentelytarkoituksiin tai jos otat käyttöön yrityksen omistaman laitteen.

Datan palautus vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan. Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa, jos puhelimessa on vanhempi Android-versio.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin tarkistat laitteesi Android-version.

Puhelimesi datan tallennuspaikka

Varmuuskopiot ladataan Googlen palvelimille ja ne salataan Google-tilisi salasanan avulla. Turvallisuuden takaamiseksi osa datasta salataan lisäksi puhelimen näytön lukitukseen käytettävällä PIN-koodilla, lukituksenpoistokuviolla tai salasanalla.

Varmuuskopioitu data (paitsi Google Kuviin varmuuskopioimasi tiedostot) poistetaan, jos

• et käytä laitettasi 57 päivään
  • poistat Android-varmuuskopioinnin käytöstä.

Sisällön varmuuskopiointi

Puhelimen automaattinen varmuuskopiointi

Tärkeää: Suojaa varmuuskopioitu data käyttämällä PIN-koodia, kuviota tai salasanaa. . Pyyhkäisy tai eivät ole suositeltuja.

Voit määrittää laitteen varmuuskopioimaan tiedostosi automaattisesti.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google Ja sitten Varmuuskopiointi.
    Vinkki: Jos käytät varmuuskopiointia ensimmäistä kertaa, laita Google One ‑varmuuskopiointi päälle ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
  3. Valitse Varmuuskopioi nyt.

Google One ‑varmuuskopiointi voi kestää 24 tuntia. Kun data on tallennettu, valitsemiesi datatyyppien alla lukee "Päällä".

Varmuuskopiotilien lisääminen tai vaihtaminen

Varmuuskopiotilin lisääminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta

3. Valitse Varmuuskopiointitili Ja sitten Lisää tili.
  4. Syötä tarvittaessa puhelimen PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Kirjaudu tilille, jonka haluat lisätä.

Varmuuskopiotilien välillä vaihtaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta.
  3. Valitse Varmuuskopiointitili.
  4. Valitse tili, jota haluat käyttää varmuuskopiointiin.
Varmuuskopioitava sisältö
Tärkeää: Kaikki sovellukset eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kaikkia asetuksia ja dataa. Selvitä tietyn sovelluksen tila ottamalla yhteyttä sen kehittäjään.

Google One ‑varmuuskopiointi tallentaa puhelimesi datan automaattisesti. Tietoihin sisältyvät seuraavat:

• Sovellusdata
  • Soittohistoria
  • Yhteystiedot
  • Asetukset
  • Tekstiviestit
  • Kuvat ja videot
  • MMS-viestit

Vinkki: Voit automaattisesti varmuuskopioida kuvat ja videot Google Kuvien kirjastoon. Katso, miten laite varmuuskopioidaan.

Datan ja asetusten manuaalinen varmuuskopiointi

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse GoogleJa sitten Varmuuskopiointi.
    Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio tai pyydä apua laitteen valmistajalta.
  3. Valitse Varmuuskopioi nyt.

Tietojen poistaminen varmuuskopioinnin jälkeen

Voit poistaa kaikki laitteen tiedot varmuuskopioinnin jälkeen palauttamalla tehdasasetukset. Katso, miten voit palauttaa laitteen tehdasasetukset.

Datan siirtäminen uuteen puhelimeen

Jos lisäät Google-tilisi määritetylle puhelimelle, tililtä aiemmin varmuuskopioimasi tiedot siirretään tälle puhelimelle.

Seuraa näytön ohjeita palauttaaksesi varmuuskopioidun tilin puhelimelle, jonka tehdasasetukset on palautettu. Lisää ohjeita saat laitteen valmistajalta.

Valokuvasi ja videosi ovat jo saatavilla Google Kuvissa. Voit kuitenkin palauttaa kaiken muun datan, jonka varmuuskopioit uuden puhelimen käyttöönoton aikana tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Palauta data käyttöönoton aikana näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.

Prosessi voi kestää 24 tuntia.

Tärkeää: Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle laitteelle. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Varmuuskopioitujen kuvien, datan ja asetusten tarkistaminen

Voit tarkistaa, mitä dataa ja sovelluksia varmuuskopio sisältää.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google Ja sitten Varmuuskopiointi.
  3. Tarkista Varmuuskopiointitiedot ‐kohdasta, mitä dataa laitteelle on varmuuskopioitu.
Varmuuskopioitujen yhteystietojen palauttaminen

Jos olet tallentanut Google-yhteystietoja Google-tilillesi, ne synkronoidaan automaattisesti. Jos sinulla on muita yhteystietoja puhelimella tai SIM-kortilla, lue lisää yhteystietojen manuaalisesta palauttamisesta.

Miten varmuuskopiointi käsittelee dataasi

Tärkeää: Varmuuskopioinnin keräämä data salataan siirron ajaksi.

Varmuuskopiointi lähettää datasi Googlen varmuuskopiopalvelimille ja auttaa sinua siirtämään dataa laitteiden välillä. Varmuuskopiointi kerää tiettyjä tietoja palveluiden tarjoamista varten. Osa näistä toiminnoista käyttää Google Play Palveluita. Varmuuskopiointi kerää esimerkiksi

• viestejä, yhteystietoja, sovellusasetuksia ja valintoja osana henkilökohtaista varmuuskopiota
  • henkilökohtaisia tunnisteita, jotta varmuuskopiot yhdistetään varmasti sinuun ja tiliisi
  • kaatumislokeja ja diagnostiikkaa analytiikkaa ja vianetsintää varten.

Varmuuskopiointi pois päältä

• Voit poistaa varmuuskopioinnin käytöstä valitsemalla Asetukset ja sitten Järjestelmä ja sitten Varmuuskopiointi ja sitten Google One ‑varmuuskopiointi.
  • Voit poistaa varmuuskopion myös Android-laitteen Drive-sovelluksella.