Sikkerhedskopiér eller gendan data på din Android-enhed

Du kan sikkerhedskopiere indhold, data og indstillinger fra din telefon til din Google-konto. Du kan gendanne dine sikkerhedskopierede oplysninger på den oprindelige telefon eller på andre Android-telefoner. Du kan ikke bruge sikkerhedskopiering, når du opretter en personlig enhed med en arbejdsprofil, eller som kun er til arbejdsbrug, eller når du konfigurerer en virksomhedsejet enhed.

Proceduren for gendannelse af data afhænger af din telefon og Android-version. Du kan ikke gendanne en backup fra en nyere Android-version på en telefon med en ældre Android-version.

Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Sikkerhedskopiér indhold

Aktivér automatisk sikkerhedskopiering

Vigtig! Du kan hjælpe med at beskytte dine sikkerhedskopierede data ved at bruge en skærmlås med pinkode, mønster eller adgangskode i stedet for et fingerstrøg eller Smart Lock.

Du kan indstille din telefon til automatisk at gemme backups af dine data.

1. Åbn appen Google One Google One på din Android-telefon.
  2. Rul til "Sikkerhedskopiér din telefon", og tryk på Se oplysninger.
  3. Vælg dine ønskede indstillinger for sikkerhedskopiering.
    • Hvis det anbefales, at du installerer en app, opdaterer en app eller ændrer dine indstillinger, skal du følge vejledningen på skærmen. Gå derefter tilbage til appen Google One for at afslutte.
    • Du kan sikkerhedskopiere dine filer via mobildata. Du kan reducere mængden af data, som du bruger, ved at bruge Wi-Fi i stedet.
  4. Om nødvendigt kan du tillade Backup i Google One til backup af billeder og videoer via Google Fotos.
  5. Tryk på Aktivér.

Sikkerhedskopiering i Google One kan tage op til 24 timer. Når dine medier er gemt, vises "Til" under de datatyper, du har valgt.

Tilføj eller skift backupkonto

Tilføj en backupkonto

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og derefter Backup. Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din telefon, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger eller få hjælp fra producenten af din enhed

3. Tryk på Sikkerhedskopiér konto Og derefter Tilføj konto.
  4. Angiv eventuelt enhedens pinkode, mønster eller adgangskode.
  5. Log ind på den konto, du vil tilføje.

Skift mellem backupkonti

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og derefter Backup.  Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din telefon, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger eller få hjælp fra producenten af din enhed.
  3. Tryk på Backupkonto.
  4. Tryk på den konto, du vil bruge til backups.
Hvad bliver sikkerhedskopieret?
Vigtigt! Nogle apps kan ikke sikkerhedskopiere eller gendanne alle indstillinger og data. Se, hvordan du kontakter en appudvikler for at få flere oplysninger om en app.

Hvis dine backups uploades til Google, krypteres de ved hjælp af adgangskoden til din Google-konto. Nogle data krypteres også ved hjælp af skærmlåsen, pinkoden, mønsteret eller adgangskoden på din telefon.

Hvis du sikkerhedskopierer til Google Drev, sikkerhedskopieres følgende:

• Kontakter
  • Begivenheder i og indstillinger for Google Kalender
  • Sms-beskeder (ikke mms)
  • Wi-Fi-netværk og -adgangskoder
  • Baggrunde
  • Indstillinger for Gmail
  • Apps
  • Skærmindstillinger (lysstyrke og dvale)
  • Indstillinger for sprog og indtastning
  • Dato og klokkeslæt
  • Indstillinger og data for apps, der ikke er udviklet af Google (varierer afhængigt af appen)
Tip! Du kan automatisk sikkerhedskopiere dine billeder og videoer til din samling i Google Fotos. Se, hvordan du sikkerhedskopierer dine billeder.

Sikkerhedskopiér data og indstillinger manuelt

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og derefter Backup. Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din telefon, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger eller få hjælp fra producenten af din enhed.
  3. Tryk på Sikkerhedskopiér nu Og derefter Fortsæt.

Ryd efter sikkerhedskopiering

Når du har sikkerhedskopieret dit indhold, kan du nulstille din telefon ved at slette alt på den. Se, hvordan du gendanner fabriksindstillingerne på din telefon.

Få dine data over på en ny telefon

Når du føjer din Google-konto til en konfigureret telefon, bliver det, du tidligere har sikkerhedskopieret for den pågældende Google-konto, føjet til telefonen.

Følg vejledningen på skærmen for at gendanne en sikkerhedskopieret konto på en nulstillet telefon. Se producentens supportwebsite for at få yderligere hjælp.

Dine billeder og videoer er allerede tilgængelige i Google Fotos. Du kan dog gendanne resten af de data, du sikkerhedskopierede, mens du konfigurerede din nye telefon for første gang eller efter en gendannelse af fabriksindstillingerne. Følg vejledningen på skærmen for at gendanne dine data under konfigurationen.

Processen kan tage op til 24 timer.

Vigtigt! Du kan ikke gendanne sikkerhedskopieret indhold fra en nyere Android-version på en telefon med en ældre Android-version. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version.

Se, hvilke billeder, data og indstillinger, du har sikkerhedskopieret

Du kan tjekke, hvilke data og apps der er inkluderet i din sikkerhedskopi.

1. Åbn Google One-appen Google One på din enhed.
  2. Tryk på Start øverst.
  3. Rul til sektionen Sikkerhedskopiering af enhed.
    • Hvis det er din første backup af telefonen, skal du trykke på Konfigurer databackup.
    • Hvis det ikke er din første backup af telefonen, skal du trykke på Se oplysninger.
Gendan sikkerhedskopierede kontakter

Hvis du har gemt dine kontakter på din Google-konto, synkroniseres de automatisk. Hvis du har andre kontakter på en telefon eller et SIM-kort, kan du se, hvordan du gendanner kontakter manuelt.