Mode de consentiment en llocs web i aplicacions mòbils

Aquest article s'adreça als propietaris de llocs web o d'aplicacions que utilitzen un bàner de consentiment de galetes, un widget de consentiment o una altra solució de gestió del consentiment.

El mode de consentiment us permet comunicar a Google l'estat de consentiment de galetes o d'identificadors d'aplicacions dels vostres usuaris. Les etiquetes ajusten el seu comportament i respecten la selecció dels usuaris.

El mode de consentiment interacciona amb la vostra plataforma de gestió del consentiment (CMP) o implementació personalitzada per obtenir el consentiment dels visitants, com ara un bàner de consentiment de galetes. El mode de consentiment rep les opcions de consentiment d'usuari provinents del bàner de galetes o del widget i adapta dinàmicament el comportament d'Analytics, de Google Ads i de les etiquetes de tercers que creen o llegeixen galetes.

Quan els visitants deneguen el consentiment, en lloc d'emmagatzemar galetes, les etiquetes envien pings a Google. Si utilitzeu Google Analytics 4, Google emplena els buits de la recollida de dades amb la modelització de conversions i la modelització conductual.

El mode de consentiment no proporciona cap bàner ni cap widget de consentiment, sinó que hi interacciona. Per obtenir més informació, consulteu l'article Gestionar el consentiment dels usuaris.

Set up consent mode in Google Analytics

Etiquetes amb compatibilitat integrada per al mode de consentiment

Les etiquetes de Google dels productes següents contenen comprovacions de consentiment integrades i ajusten el seu comportament en funció de l'estat de consentiment:

• Google Analytics
  • Google Ads*
  • Floodlight
  • Enllaçament de conversions

* Inclou el seguiment de conversions i el remàrqueting de Google Ads. Encara està pendent que s'admetin les conversions de trucada telefònica.

Si creeu etiquetes que no tenen comprovacions de consentiment integrades, podeu afegir comprovacions a Tag Manager. Utilitzeu la configuració d'etiquetes Configuració avançada > Configuració de consentiment. Més informació

Estat de consentiment i comportament de les etiquetes

Quan activeu el mode de consentiment, els productes de mesurament de Google garanteixen que es mantingui l'estat del mode de consentiment de cada usuari en totes les pàgines que visiti. Si es denega el consentiment, les etiquetes que s'activen no emmagatzemen galetes, sinó que comuniquen un mínim d'informació sobre l'activitat de l'usuari. A continuació, es comunica l'estat de consentiment i l'activitat de l'usuari enviant els tipus següents de senyals o pings sense galetes al servidor de Google:

• Pings d'estat de consentiment per a les etiquetes de Google Ads i de Floodlight: comuniquen l'estat de consentiment predeterminat que hàgiu configurat i l'estat actualitzat quan el visitant dona o denega el consentiment per a cada tipus de consentiment, com ara "ad_storage" i "analytics_storage". Els pings d'estat de consentiment s'envien des de cada pàgina que visita l'usuari en què el mode de consentiment està activat i també s'activen en el cas d'algunes etiquetes si l'estat de consentiment canvia de "denegat" a "concedit" (per exemple, si un visitant activa aquesta opció des d'un quadre de diàleg de consentiment).
  • Pings de conversió: indiquen que s'ha produït una conversió.
  • Pings de Google Analytics: s'envien des de cada pàgina d'un lloc web en què s'hagi implementat Google Analytics, en carregar-se i quan es registren esdeveniments.

Els pings descrits a dalt poden incloure:

• Informació funcional (com ara capçaleres afegides de manera passiva pel navegador):
    • Marca de temps
    • Agent d'usuari (només al web)
    • URL de referència
  • Informació agregada / no identificativa:
    • Indicació sobre si la pàgina actual o una pàgina anterior de la navegació de l'usuari al lloc web incloïa a l'URL informació de clics en anuncis (p. ex., GCLID o DCLID).
    • Informació booleana sobre l'estat de consentiment.
    • Nombre aleatori generat amb cada càrrega de pàgina.
    • Informació sobre la plataforma de consentiment que utilitza el propietari del lloc web (p. ex., identificador de desenvolupador).

Comportament del mode de consentiment

A més, els pings de consentiment i de conversió poden presentar els comportaments següents segons l'estat de la configuració del consentiment i segons la configuració de les vostres etiquetes.

Els comportaments predeterminats funcionen com si s'haguessin concedit totes les opcions de consentiment:

ad_storage='granted' i analytics_storage='granted'

Web

Aplicacions mòbils

• Es poden llegir i escriure galetes relacionades amb la publicitat.
  • Es recullen adreces IP.
  • Es recull l'URL complet de la pàgina web, incloent-hi la informació de clics en anuncis dels paràmetres d'URL (p. ex., GCLID o DCLID).
  • Es pot accedir a les galetes de webs de tercers que s'hagin definit anteriorment a google.com i doubleclick.net, i a les galetes de conversió pròpies (p. ex., _gcl_*).
  • Es poden recollir identificadors de publicitat (p. ex., l'identificador de publicitat o l'IDFA).
  • Es recull l'identificador d'instància de l'aplicació generat per l'SDK de Google Analytics for Firebase.

Quan no es concedeixen una o més formes de consentiment, hi ha altres comportaments que cal tenir en compte:

ad_storage='denied'

Web

Aplicacions mòbils

• No es poden escriure galetes noves relacionades amb la publicitat.
  • No es poden llegir galetes de publicitat pròpies existents.
  • Les sol·licituds s'envien mitjançant un domini diferent per evitar que, a les capçaleres de sol·licitud, s'enviïn galetes de tercers definides anteriorment.
  • Google Analytics no llegeix ni escriu galetes de Google Ads, i les funcions de Google signals no acumulen dades d'aquest trànsit.
  • Es recull l'URL complet de la pàgina, que pot contenir informació de clics en anuncis dels paràmetres d'URL (p. ex., GCLID o DCLID). La informació de clics en anuncis només s'utilitzarà per estimar de manera precisa el trànsit.
  • Les adreces IP es fan servir per determinar-ne el país, però mai no es registren als nostres sistemes de Google Ads ni de Floodlight, i se suprimeixen immediatament després que s'hagin recollit. Nota: Google Analytics recull adreces IP com a part de les comunicacions normals a Internet. Obteniu més informació sobre l'emmascarament d'adreces IP a Google Analytics.
  • No es pot recollir cap identificador de publicitat ni cap IDFA.
  • Les funcions de Google signals no acumularan dades d'aquest trànsit.
  • Les adreces IP es fan servir per determinar-ne el país, però mai no es registren als nostres sistemes de Google Ads ni de Floodlight, i se suprimeixen immediatament després que s'hagin recollit. Nota: Google Analytics recull adreces IP com a part de les comunicacions normals a Internet. Obteniu més informació sobre l'emmascarament d'adreces IP a Google Analytics.

ad_storage='denied' i ads_data_redaction='true'

Web

• No es poden escriure galetes noves relacionades amb la publicitat.
  • No es poden llegir galetes de publicitat existents.
  • Les sol·licituds s'envien mitjançant un domini diferent per evitar que, a les capçaleres de sol·licitud, s'enviïn galetes de tercers definides anteriorment.
  • Google Analytics no llegeix ni escriu galetes de Google Ads, i les funcions de Google signals no acumulen dades d'aquest trànsit.
  • A Google Analytics, es recull l'URL complet de la pàgina, que pot contenir informació de clics en anuncis dels paràmetres d'URL (p. ex., GCLID o DCLID). La informació de clics en anuncis només s'utilitzarà per estimar de manera precisa el trànsit. A Google Ads, els identificadors de clics en anuncis (p. ex., GCLID o DCLID) als pings de consentiment i de conversió s'emmascaren.
  • Les adreces IP es fan servir per determinar el país, però mai no es registren als nostres sistemes de Google Ads ni de Floodlight, i se suprimeixen immediatament després que s'han recollit. Nota: Google Analytics recull adreces IP com a part de les comunicacions normals a Internet. Obteniu més informació sobre l'emmascarament d'adreces IP a Google Analytics.

analytics_storage='denied'

Web

Aplicacions mòbils

• No es llegiran ni s'escriuran galetes d'Analytics pròpies.
  • Els pings sense galetes s'enviaran a Google Analytics per poder fer mesuraments en un futur. Google Analytics 4 els utilitzarà per a la modelització.
  • No es pot recollir cap identificador de proveïdor (IDFV).
  • Els esdeveniments sense identificadors d'usuari o de dispositiu s'enviaran a Google Analytics per poder fer mesuraments en un futur. Google Analytics 4 els utilitzarà per a la modelització.

Web i aplicacions mòbils

Amb analytics_storage='denied', els pings sense galetes s'envien a Google Analytics. No es defineixen galetes d'Analytics, no s'hi accedeix ni es llegeixen des del dispositiu. En conseqüència, els pings sense galetes són esdeveniments de Google Analytics anonimitzats i no identificables.

Els pings sense galetes, com a part de la comunicació habitual HTTP o del navegador, poden incloure la informació següent: agent d'usuari, resolució de pantalla i adreça IP. Tingueu present que Google Analytics 4 no emmagatzema ni registra adreces IP.

Si un anunciant defineix altres camps, com ara user_id i dimensions personalitzades, s'enviaran normalment. Les dades recollides al ping sense galetes s'utilitzen per a la modelització conductual i de conversions, a fi d'emplenar els buits de les dades.

Pràctiques recomanades per al mode de consentiment

Independentment de com activeu el mode de consentiment, heu de seguir aquestes pràctiques recomanades:

• Definiu un estat de consentiment inicial amb els valors predeterminats que determini la vostra organització. L'estat de consentiment predeterminat s'aplica la primera vegada que un visitant veu una pàgina del vostre lloc web.
  • Implementeu el mode de consentiment de manera que les etiquetes de pàgina es carreguin abans que s'obri el quadre de diàleg de consentiment.
  • Carregueu les etiquetes de Google en tots els casos, i no només si l'usuari dona el seu consentiment. Si es denega el consentiment, Google rep pings sense galetes. A les propietats de Google Analytics 4, els pings sense galetes permeten que la modelització de conversions i la modelització conductual emplenin els buits en les dades.
  • Les opcions de consentiment s'han de mostrar al visitant al més aviat possible. Actualitzeu l'estat de consentiment un cop que el visitant hagi fet la seva selecció.
  • Oferiu als usuaris l'opció de donar o denegar el consentiment per a cada tipus d'emmagatzematge utilitzat per les etiquetes en un lloc web. Per exemple, un usuari pot donar el seu consentiment per a les galetes d'Analytics i rebutjar les galetes de publicitat.
  • Com que la legislació vigent en matèria de privadesa és específica de cada regió, configureu un estat predeterminat per aplicar-lo a determinades regions i no a tots els visitants. Sobretot si la vostra organització requereix que l'estat predeterminat sigui "denegat", aplicar-lo només als visitants de la regió adequada evita perdre el mesurament precís en totes les altres regions.
Quan definiu un estat predeterminat per a una regió, el vostre mecanisme d'obtenció del consentiment, ja sigui personalitzat o una CMP, ha de donar als visitants d'aquesta regió l'oportunitat d'actualitzar el seu estat de consentiment.

Implementació avançada vs. implementació bàsica

Si decidiu implementar el mode de consentiment bloquejant les etiquetes de Google fins que es mostri el quadre de diàleg de consentiment i els usuaris donin el seu consentiment, no aprofitareu tots els avantatges del mode de consentiment. Per exemple, no obtindreu dades modelitzades a la propietat de GA4 per emplenar els buits de les dades observades que falten quan els usuaris rebutgin el consentiment. Tant si decidiu bloquejar les etiquetes (implementació bàsica) com si voleu desbloquejar-les (implementació avançada), les etiquetes de Google ajusten el seu comportament segons l'estat de consentiment dels usuaris.

Aquestes són les diferències entre la implementació avançada i la bàsica per al mode de consentiment:

Implementació avançada Implementació bàsica
Comportament de les etiquetes
  • Les etiquetes de Google es carreguen abans que es mostri el quadre de diàleg de consentiment.
  • Les etiquetes envien pings sense galetes quan es rebutja el consentiment de galetes.
  • Les etiquetes de Google estan bloquejades fins que es dona el consentiment.
Modelització conductual a GA4

Check

Modelització de conversions a GA4

Check

Check*

Modelització de conversions a Google Ads

Check

Check*

* Quan les etiquetes estan bloquejades a causa de les opcions de consentiment, no es recullen dades i la modelització de conversions a Google Ads es basa en un model general. Els models utilitzen funcions com ara el tipus de navegador, el tipus d'acció de conversió, l'hora del dia i altres variables d'alt nivell no identificatives. Obteniu més informació sobre el mode de consentiment i la modelització de conversions per a Google Ads.

El Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'Interactive Advertising Bureau Europe (IAB Europe) és una manera alternativa d'obtenir l'estat de consentiment i de fer-ne un seguiment. Quan els usuaris deneguen el consentiment amb una solució de consentiment que utilitza el TCF, les propietats de GA4 no poden modelitzar les dades per emplenar la informació que falta.

Com es pot activar el mode de consentiment

La manera com s'activa el mode de consentiment és diferent per als llocs web i per a les aplicacions. També depèn de la vostra implementació per obtenir el consentiment i de la plataforma d'etiquetatge que utilitzeu.

Activar el mode de consentiment per a llocs web

Podeu activar el mode de consentiment per a llocs web amb una programació mínima mitjançant Tag Manager i una CMP amb una plantilla de la comunitat. Els partners de CMP proporcionen plantilles de Tag Manager i instruccions per activar el mode de consentiment a través de la seva integració:

Els desenvolupadors de llocs web poden activar el mode de consentiment mitjançant ordres de consentiment de gtag.js o una etiqueta creada a partir d'una plantilla del mode de consentiment de Tag Manager:

Activar el mode de consentiment per a aplicacions

Els desenvolupadors d'aplicacions poden activar el mode de consentiment mitjançant l'SDK de Google Analytics for Firebase:

Integracions amb plataformes de gestió del consentiment

Les plataformes de gestió del consentiment (CMP) poden integrar-se amb el mode i la configuració de consentiment de Google Tag Manager (GTM). Les CMP destacades de Tag Manager tenen plantilles disponibles a la galeria de plantilles de la comunitat de Tag Manager que estan integrades amb les nostres API Consent.

Per capturar estadístiques valuoses i alhora protegir la privadesa de l'usuari, heu d'obtenir el consentiment dels usuaris del vostre lloc web. Us recomanem que utilitzeu una plataforma de gestió del consentiment (CMP) o que treballeu amb el vostre sistema de gestió de continguts (CMS) per obtenir el consentiment i enviar-lo a Google.

Consulteu la taula següent per obtenir més informació sobre com s'han integrat les CMP amb el mode de consentiment:

Eina de consentiment Tipus de consentiment admesos Plantilla
de la comunitat
de Tag Manager
disponible
Integrada amb crides d'actualització de consentiment Integrada amb crides predeterminades de consentiment
Commanders Act ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + plantilla de TrustCommander)
Complianz ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + plantilla de TrustCommander)
Consentmanager ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Cookie First ad_personalization
ad_storage
ad_user_data analytics_storage functionality_storage personalization_storage security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Cookie Information
A/S

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Cookiebot (Cybot) ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
CookieScript ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
CookieYes ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Didomi

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Integració completa de GTM + integració no de GTM)
iubenda ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
OneTrust

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Osano ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Secure Privacy

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Sirdata ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Termly ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)
Usercentrics

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Plantilla de GTM integrada + exemple de codi per a gtag.js)

Mode de consentiment per a proveïdors de CMP

Els proveïdors de CMP poden integrar-se amb el mode de consentiment per oferir una experiència millor als clients que utilitzen productes de Google. Per obtenir més informació, consulteu la guia Mode de consentiment per a proveïdors de CMP.

Recursos addicionals

El mode de consentiment té capacitats addicionals, com ara la d'ajustar el comportament de manera específica segons la regió, la d'emmascarar informació que s'ha emmagatzemat anteriorment i la de transferir informació en URL quan es denega el consentiment. Per obtenir informació sobre com podeu utilitzar el mode de consentiment i aquestes funcions addicionals, consulteu:

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!