[GA4] Anmodninger om sletning af data

Hvis du vil slette data, der er knyttet til bruger-id'er eller pseudonymiserede id'er, kan du få flere oplysninger under Brugeroplysninger.
Du skal have rollen Redaktør for at kunne foretage anmodninger om sletning af data for en Google Analytics-ejendom.

Hvis du af en eller anden grund har behov for at få data slettet på Analytics-serverne, kan du anmode om det ved at oprette en anmodning om sletning af data.

En anmodning om at slette data bruges til at slette tekst, der er indsamlet af hændelsesparametre. De specifikke tekstdata vil blive slettet og erstattet med "(dataene er slettet)", men hændelsen vil stadig blive talt med i de samlede metrics i dine rapporter.

Du kan ikke bruge denne funktion sammen med en Google Analytics til Firebase-ejendom. Hvis du vil bruge denne funktion, skal du først opgradere den pågældende ejendom til en Google Analytics 4-ejendom.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Opret en anmodning om sletning af data

1. Klik på Anmodning om sletning af data under Dataindsamling og ændring i Administrator.
  2. Tabellen viser dine seneste anmodninger. Hvis du vil sende en ny anmodning, skal du klikke på Planlæg anmodning om sletning af data.
  3. Vælg type af sletning:
Slet alle parametre for alle hændelser Denne mulighed sletter alle registrerede og automatisk indsamlede hændelser.
Slet alle registrerede parametre for de valgte hændelser Denne mulighed sletter alle registrerede parametre, der er indsamlet i en liste over hændelser, som du vælger i næste trin.
Slet de valgte parametre for alle hændelser Denne mulighed sletter registrerede parametre, som du vælger i det næste trin, i alle indsamlede hændelser.
Slet de valgte parametre for de valgte hændelser Denne mulighed sletter registrerede parametre, som du vælger i det næste trin, på en liste over hændelser, som du også vælger i det næste trin.
Slet de valgte brugeregenskaber Denne mulighed sletter brugeregenskaber, som du vælger i det næste trin.

1. Vælg start- og slutdatoer.

Vær opmærksom på, at sletningsprocessen bruger din ejendoms tidszone, når data slettes.
  2. Vælg det eller de specifikke datafelter, du vil slette.
  • Hændelser
    Vælg op til 100 hændelser på listen over hændelser (hvor det er relevant). Listen viser de nyeste hændelser, du har indsamlet, og er muligvis ikke en komplet historik. Du kan også indtaste et eventuelt hændelsesnavne og trykke på Enter for at føje et tilpasset hændelsnavn til listen. Du kan tilføje op til 100 hændelser til en enkelt anmodning.
  • Parametre
    Vælg op til 100 parametre på listen over parametre (hvor det er relevant). Listen viser en komplet oversigt over alle historisk registrerede og automatiske parametre, som du har indsamlet. (Automatiske parametre vises kun, hvis du vælger Slet de valgte parametre for alle hændelser i trin 5).
  • Brugeregenskaber
    Vælg op til 100 brugeregenskaber på listen over brugeregenskaber (hvor det er relevant). Listen viser en komplet oversigt over alle historisk registrerede brugeregenskaber, du har indsamlet.
  1. Indtast en værdi for at angive, hvilke data der skal slettes.

Vælg eventuelt Slet kun de parameterværdier, der indeholder nedenstående tekst.

Indtast en værdi i tekstfeltet. Analytics sletter kun dimensionsværdier for de angivne hændelser/parametre/brugerdimensioner, som indeholder den værdi, du angiver her. I Analytics behandles dette som en contains-operator, og der er ingen forskel på store og små bogstaver ved matchning af værdier, der skal slettes.

Der kan ikke angives en reserveret værdi såsom "(ikke angivet)". Reserverede værdier slettes ikke i Analytics.
  2. Klik på Send.

Når anmodningen er oprettet

Brugere med rollen Redaktør bliver underrettet om anmodningen via mail. Der er en prøveperiode, som begynder kort efter, du har indsendt anmodningen.

De første 7 dage i prøveperioden er der også en forlænget frist, hvor brugere med rollen Redaktør kan annullere anmodningen på siden med oplysninger om anmodningen. Fra dag 8 i prøveperioden til sletningsanmodningen gennemføres, har din anmodning status som Forhåndsvisning er aktiveret (sletning er i gang).

Annullering/sletning

Du kan annullere enhver anmodning inden for 7 dage fra det tidspunkt, hvor den blev oprettet. Brug siden med oplysninger om anmodninger. I løbet af de første 7 dage kan du også se en forhåndsvisning af effekterne af sletningen i dine rapporter og i Udforskninger.

Du kan højst have 12 (forlænget frist/afventer sletning) aktive anmodninger pr. ejendom ad gangen.

I den forlængede frist, og mens sletningen afventer eller er i gang, udelukker dine rapporter og analyser de data, der er identificeret i anmodningen, som om de allerede var slettet. Denne udelukkelse af data giver dig mulighed for at få forhåndsvist effekten af sletningen og bekræfte, at det er det, du forventer.

Det kan tage mellem 7 og 63 dage at behandle en anmodning om sletning af data. Det afhænger af den mængde data, der skal slettes, og dataene skal være mere end 12 dage gamle, før de kan slettes.

Du kan se en liste over de seneste anmodninger for hver ejendom under kolonnen Ejendom > Anmodninger om datasletning. Når anmodningen er gennemført, kan sletningen af data ikke fortrydes.

Brugere med rollen Redaktør får besked igen, når datasletningen starter, og igen når sletningen er fuldført.

Parametre, der kan slettes

Analytics understøtter sletning af automatisk indsamlede parametre og tilpassede parametre , som er registreret som tilpassede dimensioner.

Analytics sletter ikke numeriske parametre, tekstparametre, der er afledt fra interne pålidelige id'er eller de reserverede værdier "", "(ikke angivet)" og "(dataene er slettet)".

Automatisk indsamlede parametre

Automatisk indsamlede parametre kan kun slettes, når du vælger Slet alle parametre for alle hændelser.

Liste over automatisk indsamlede parametre, som ikke slettes i Analytics
  • age
  • app_instance_id
  • audience
  • browser
  • browser_version
  • city
  • continent_name
  • country
  • gender
  • hour
  • latitude
  • longitude
  • platform
  • platform_version
  • region
  • stream_name
  • sub_continent_region
  • user_property_name

Tilpassede parametre

Analytics sletter tilpassede parametre, som er registreret som tilpassede dimensioner. Hvis du ikke kan se den parameter, du vil slette, på listen, er det muligt, at parameteren aldrig er blevet registreret. Du skal bekræfte navnet på og registreringen af den parameter, du forsøger at slette.

Hvis du har oprettet en tilpasset dimension, som får sin værdi fra en automatisk indsamlet parameter, slettes den automatisk indsamlede parameter ikke, selvom den tilpassede parameter slettes.

Før juli 2022 understøttede Analytics ikke sletning af arkiverede parametre. Hvis du har arkiveret en tilpasset dimension før juli 2022, og du har brug for at slette denne hændelsesparameter, kan du gøre én af følgende ting:
  • Slette alle parametre for alle hændelser eller
  • Slette alle parametre for et sæt hændelser.

Sådan påvirker sletning af data andre GA4-funktioner

Kampagnetilskrivning

Når en sletning er fuldført, er tilskrivning ikke længere muligt for alle historiske kampagneoplysninger − disse oplysninger er slettet. Tilskrivningskredit kan fremover gå til andre kampagner (hvis der er nogen tilgængelige fra førstepartsannonceklik eller nye kampagneoplysninger, der er indsamlet efter sletningen), eller den vil blive anset for at være "Direkte".

Samtykketilstand

Hvis du bruger Samtykketilstand for din ejendom, skal du muligvis føje syv kalenderdage til slutdatoen for din anmodning om datasletning for at sikre, at alle de værdier, du specifikt målretter for sletning, slettes fra adfærdsmodellering. Dette skyldes, at Analytics oplærer maskinlæringsmodeller for data fra brugere, der har givet samtykke (dvs. de data, du forsøger at slette), og tilnærmer den fremtidige brugeradfærd baseret på disse træningsdata.

Data om samtykke kan bruges til at modellere data for op til syv dage efter det tidspunkt, hvor samtykkedataene blev inkluderet i rapporteringen, og du skal derfor muligvis føje syv dage til din anmodning om sletning. Hvis den oprindelige slutdato for din anmodning om sletning af data f.eks. er den 1. januar, skal du i stedet ændre den til 8. januar.

Underejendomme

Data, som du sletter fra en kildeejendom, slettes også fra dens underejendomme. Data, som du sletter fra en underejendom, slettes dog kun fra den pågældende underejendom. Få flere oplysninger om underejendomme

Oprulningsejendomme

Når du anmoder om en datasletning for en kildeejendom, slettes de samme data også fra oprulningsejendommen. Når du anmoder om en datasletning for en oprulningsejendom, slettes de kun fra oprulningsejendommen. Få flere oplysninger om oprulningsejendomme