[GA4] Sol·licituds de supressió de dades

Per suprimir dades associades a identificadors d'usuari o identificadors pseudonimitzats, consulteu l'article Explorador d'usuaris.
Cal tenir el rol d'editor per fer sol·licituds de supressió de dades d'una propietat de Google Analytics.

Si heu de suprimir dades dels servidors d'Analytics per qualsevol motiu, podeu fer una sol·licitud de supressió de dades per demanar que es treguin.

Una sol·licitud de supressió de dades s'utilitza per suprimir text recollit per paràmetres d'esdeveniment. Les dades de text concretes s'esborraran i se substituiran per "(data deleted)", però l'esdeveniment es continuarà comptant a les mètriques generals dels informes.

No podeu utilitzar aquesta funció amb una propietat de Google Analytics for Firebase. Per utilitzar-la, primer heu d'actualitzar la propietat en qüestió a una propietat de Google Analytics 4.
Contingut d'aquest article:

Crear una sol·licitud de supressió de dades

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, feu clic a Sol·licitud de supressió de dades.
  2. A la taula es mostren les sol·licituds més recents. Per fer una sol·licitud nova, feu clic a Programa una sol·licitud de supressió de dades.
  3. Seleccioneu el tipus de supressió:
Suprimeix tots els paràmetres de tots els esdeveniments Aquesta opció suprimeix tots els paràmetres registrats i recollits automàticament de tots els esdeveniments recollits.
Suprimeix tots els paràmetres registrats dels esdeveniments seleccionats Aquesta opció suprimeix tots els paràmetres registrats i recollits d'una llista d'esdeveniments que seleccioneu al pas següent.
Suprimeix els paràmetres seleccionats de tots els esdeveniments Aquesta opció suprimeix tots els paràmetres registrats que seleccioneu al pas següent de tots els esdeveniments recollits.
Suprimeix els paràmetres seleccionats dels esdeveniments seleccionats Aquesta opció suprimeix els paràmetres registrats que seleccioneu al pas següent d'una llista d'esdeveniments que també seleccioneu al pas següent.
Suprimeix les propietats d'usuari seleccionades Aquesta opció suprimeix les propietats d'usuari que seleccioneu al pas següent.

1. Seleccioneu les dates d'inici i de finalització.

Tingueu en compte que el procés de supressió utilitza la zona horària de la vostra propietat a l'hora de suprimir les dades.
  2. Seleccioneu els camps de dades concrets que voleu suprimir:
  • Esdeveniments
    Seleccioneu fins a 100 esdeveniments de la llista d'esdeveniments (si escau). La llista mostra els esdeveniments més recents que heu recollit; és possible que no es tracti d'un historial complet. També podeu introduir qualsevol nom d'esdeveniment i prémer Retorn per afegir qualsevol nom d'esdeveniment personalitzat a la llista. Podeu afegir fins a 100 esdeveniments a una única sol·licitud.
  • Paràmetres
    Seleccioneu fins a 100 paràmetres de la llista de paràmetres (si escau). La llista mostra un conjunt complet de tots els paràmetres registrats a l'historial i els automàtics que heu recollit. Els paràmetres automàtics només es mostren si seleccioneu Suprimeix els paràmetres seleccionats de tots els esdeveniments al pas 5.
  • Propietats d'usuari
    Seleccioneu fins a 100 propietats d'usuari de la llista de propietats d'usuari (si escau). La llista mostra un conjunt complet de totes les propietats d'usuari registrades a l'historial que heu recollit.
  1. Introduïu un valor per identificar quines dades voleu suprimir.

També podeu seleccionar Suprimeix només els valors de paràmetre que continguin el text següent.

Introduïu un valor al quadre de text. Analytics només suprimirà els valors de dimensió dels esdeveniments, de les dimensions d'usuari o dels paràmetres especificats que continguin el valor que introduïu aquí. Analytics considera aquest valor com un operador conté i fa servir una cerca de coincidències que no distingeix entre majúscules i minúscules quan aplica els valors per suprimir.

No podeu especificar un valor reservat com ara "(not set)": Analytics no suprimeix els valors reservats.
  2. Feu clic a Envia.

Després de crear la sol·licitud

Als usuaris amb el rol d'editor se'ls notifica la sol·licitud per correu electrònic. Hi ha un període de previsualització que comença poc després que envieu la sol·licitud.

Els 7 primers dies del període de previsualització també són un període de gràcia durant el qual els usuaris amb el rol d'editor poden cancel·lar la sol·licitud des de la pàgina de detalls de la sol·licitud. Des del dia 8 del període de previsualització fins que es completi la sol·licitud de supressió, la sol·licitud tindrà l'estat Previsualització activa (supressió en curs).

Cancel·lació o supressió

Podeu cancel·lar qualsevol sol·licitud en un termini de 7 dies a partir del moment en què s'ha creat. Utilitzeu la pàgina de detalls de la sol·licitud. Durant els 7 primers dies, també podeu veure una previsualització dels efectes de la supressió als informes i a Exploracions.

Podeu tenir un màxim de 12 sol·licituds actives (en període de gràcia o pendents de supressió) per propietat alhora.

Durant el període de gràcia i mentre la supressió estigui pendent o en curs, els informes i les anàlisis ometran les dades identificades a la sol·licitud com si ja s'haguessin suprimit. Aquesta omissió de dades us dona l'oportunitat de previsualitzar l'efecte de la supressió i de confirmar que és el que espereu.

Una sol·licitud de supressió de dades pot tardar entre 7 i 63 dies a processar-se, en funció de la quantitat de dades que calgui suprimir. Les dades han de tenir més de 12 dies d'antiguitat abans que no es puguin suprimir.

Podeu consultar una llista de les sol·licituds més recents de cada propietat a la columna Propietat > Sol·licituds de supressió de dades. Un cop completada la sol·licitud, la supressió de les dades no es pot desfer.

Els usuaris amb el rol d'editor tornen a rebre una notificació quan s'inicia la supressió de dades i una altra quan finalitza.

Paràmetres disponibles per suprimir

Analytics admet la supressió de paràmetres recollits automàticament i de paràmetres personalitzats registrats com a dimensions personalitzades.

Analytics no suprimeix els paràmetres numèrics, els paràmetres de text derivats dels identificadors de confiança interns ni els valors reservats "", "(not set)" i "(data deleted)".

Paràmetres recollits automàticament

Els paràmetres recollits automàticament només es poden suprimir quan seleccioneu Suprimeix tots els paràmetres de tots els esdeveniments.

Llista de paràmetres recollits automàticament que Analytics no suprimeix
  • age
  • app_instance_id
  • audience
  • browser
  • browser_version
  • city
  • continent_name
  • country
  • gender
  • hour
  • latitude
  • longitude
  • platform
  • platform_version
  • region
  • stream_name
  • sub_continent_region
  • user_property_name

Paràmetres personalitzats

Analytics suprimeix els paràmetres personalitzats que s'han registrat com a dimensions personalitzades. Si el paràmetre que voleu suprimir no es mostra a la llista, és possible que no s'hagi registrat mai. Heu de confirmar el nom i el registre del paràmetre que esteu provant de suprimir.

Si heu creat una dimensió personalitzada que obté el seu valor d'un paràmetre recollit automàticament, la supressió del paràmetre personalitzat no suprimirà el paràmetre recollit automàticament.

Abans del juliol de 2022, Analytics no admetia la supressió de paràmetres arxivats. Si vau arxivar una dimensió personalitzada abans del juliol de 2022 i heu de suprimir aquest paràmetre d'esdeveniment, podeu fer una de les accions següents:
  • Suprimir tots els paràmetres de tots els esdeveniments.
  • Suprimir tots els paràmetres d'un conjunt d'esdeveniments.

Com afecta la supressió de dades altres funcions de GA4

Atribució de campanyes

Quan es completa una supressió, la informació de l'historial de la campanya deixarà d'estar disponible per a l'atribució a partir de llavors. Aquesta informació s'haurà suprimit. En endavant, el mèrit d'atribució pot assignar-se a altres campanyes (si n'hi ha cap de disponible de clics en anuncis propis, o bé si s'ha recollit informació nova sobre les campanyes després de la supressió) o es considerarà "Directe".

Mode de consentiment

Si utilitzeu el mode de consentiment per a la vostra propietat, és possible que hàgiu d'afegir 7 dies naturals a la data de finalització de la sol·licitud de supressió de dades per assegurar-vos que tots els valors específics que voleu suprimir se suprimeixin dels models conductuals. Això passa perquè Analytics entrena els models d'aprenentatge automàtic basant-se en les dades dels usuaris que han donat el seu consentiment (és a dir, les dades que potser esteu provant de suprimir), i fa una aproximació del comportament futur dels usuaris en funció d'aquestes dades d'entrenament.

Les dades consentides es poden utilitzar per modelitzar dades durant un màxim de 7 dies després d'incloure-les als informes i, per tant, és possible que hàgiu d'afegir 7 dies addicionals a la sol·licitud de supressió. Per exemple, si la data de finalització original de la vostra sol·licitud de supressió de dades és l'1 de gener, canvieu-la pel 8 de gener.

Subpropietats

Les dades que suprimiu d'una propietat font també se suprimeixen de les seves subpropietats. Ara bé, les dades que suprimiu d'una subpropietat només se suprimeixen d'aquesta subpropietat. Més informació sobre les subpropietats

Propietats d'agrupació

Quan feu una sol·licitud de supressió de dades d'una propietat font, aquestes dades també se suprimeixen de la propietat d'agrupació. Quan feu una sol·licitud de supressió de dades d'una propietat d'agrupació, aquestes dades només se suprimeixen de la propietat d'agrupació. Més informació sobre les propietats d'agrupació