Google Analytics 360 Beta (Universal Analytics-avtal)

Den här artikeln vänder sig till 360-användare som har tecknat Universal Analytics-avtal och som använder betaversionen av Google Analytics 4-egendomar. Om du är 360-användare och har ett Google Analytics 4-avtal kan du läsa den här artikeln i stället.

Om du vill nedgradera Universal Analytics-egendomar och andra 360-produkter i allmänhet till standardversionen kan du läsa mer i Nedgradera från 360 till standard.

Information om hur du nedgraderar Google Analytics 4-egendomar till standardversionen finns i avsnittet Uppgradera eller nedgradera till och från 360 i den här artikeln.

På grund av avstängningen av Googles annonseringssystem i Ryssland pausas möjligheten att skapa nya ryska 360-konton i Analytics och Taggstyrning. Vi pausar även annonsering för annonsörer baserade i Ryssland i Googles tjänster och nätverk i hela världen.

Programmet

Hittills har Google tillhandahållit Google Analytics 4-standardegendomar (kallades tidigare app- och webbegendomar) för både Google Analytics- och Google Analytics 360-användare som har undertecknat tillägget för App och webb och har ett Universal Analytics 360-avtal. Vi har arbetat på en premiumversion av dessa Google Analytics 4-egendomar och bjuder nu in dig att delta i betaprogrammet och prova vår kommande produkt Google Analytics 360.

I betaprogrammet får du möjlighet att uppgradera dina befintliga Google Analytics 4-egendomar till Google Analytics 360. Antalet Google Analytics 4-egendomar som du kan uppgradera till 360 motsvarar antalet Universal Analytics 360-egendomar från början av september 2022.

Denna betaversion och de utökade maxgränserna för Google Analytics 360 gäller data från Google Analytics 4-egendomar. Programmet innefattar i övrigt inga av dina befintliga Analytics 360-egendomar.

Det finns inga servicenivåavtal med denna betaversion.

Vi räknar med att erbjuda betaprogrammet fram till den 1 juli 2024, men Google förbehåller sig rätten att dra tillbaka eller på annat sätt ändra programmet och dess innehåll.

Funktionsgränser för 360

Google Analytics 360 har högre gränser för insamling, rapportering, lagring och export av data från Google Analytics 4-egendomar till BigQuery.

Funktion Google Analytics 4-egendomar (standard) Google Analytics 4-egendomar under Analytics 360

Händelseparametrar

25 per händelse

50 anpassade dimensioner med händelseomfattning per egendom

50 anpassade mätvärden med händelseomfattning per egendom

100 per händelse

125 anpassade dimensioner med händelseomfattning per egendom

125 anpassade mätvärden med händelseomfattning per egendom

Användarattribut   25 per händelse  25 per händelse
Användarbaserade anpassade dimensioner

25 per egendom

100 per egendom

Konverteringar 30 50
Målgrupper 100 400
Utforskningar

200 skapade per användare och egendom

500 delade per egendom

200 skapade per användare och egendom

1 000 delade per egendom

Samplingsgränser i Utforska 10 miljoner händelser per sökfråga 1 miljard händelser per sökfråga
Utforskningar utan urval Inte tillgängligt Resultat utan urval upp till 50 miljarder händelser per dag och egendom

API-kvoter

De flesta förfrågningar förbrukar färre än tio token.

25 000 token per dag

250 000 token per dag

Datalagring

Upp till 14 månader

Alternativ: 2, 14 månader

Upp till 50 månader

Alternativ: 2, 14, 26, 38 och 50 månader

Extra stora egendomar: 2 månader

BigQuery Export

Daglig export: en miljon händelser

Löpande export: obegränsad

Daglig export: flera miljarder händelser

Löpande export: obegränsad

Händelser per användare och dag (för appdataflöden) 500 2000

Händelser med distinkta namn

Det finns ingen övre gräns för antalet tillåtna händelser med distinkta namn för webbdataflöden.

500 per appinstans

(för appdataflöden)

2 000 per appinstans

(för appdataflöden)

Konvertera din egendom från den kostnadsfria versionen till 360-betaversionen

Kontakta din Google- eller partnerrepresentant om du vill inkludera befintliga Google Analytics 4-egendomar i betaversionen av Google Analytics 360.

Uppgraderingen utförs av Googles tekniker. Egendomarna förblir uppgraderade under hela betaprogrammet. I slutet av betaprogrammet kan du välja att ingå avtal om att behålla 360-servicenivån för egendomarna eller att nedgradera dem från 360 tillbaka till standardversionen. Om du väljer att nedgradera återställs egendomen till de ursprungliga standardgränserna.

Uppgradera eller nedgradera till och från 360

Alternativet uppgradering/nedgradering av Analytics 360 med självbetjäning är endast tillgängligt för Analytics-egendomar som är länkade till en Google Marketing Platform-organisation med en aktiv 360-beställning (läs mer om beställningar). Om du har köpt Analytics via en Google-försäljningspartner måste partnern utföra uppgraderingen/nedgraderingen på servicenivå.

Användare som är organisations- eller faktureringsadministratörer för organisationen som Analytics-kontot är länkat till kan uppgradera Google Analytics 4-egendomar till eller nedgradera dem från 360-servicenivå.

Försäljningspartner kan ange servicenivån för sina kunders egendomar. Försäljningspartner- och direktkunder kan ange servicenivåerna för sina egna egendomar. Så här anger du servicenivån för en egendom:

1. Logga in på Google Marketing Platform.
  2. Klicka på Administration > Organisationer.
  3. Klicka på den aktuella organisationen.
  4. Försäljningspartner: Klicka på Kunder och klicka sedan på ett kundnamn. Välj först Analytics under Länkade konton och sedan det specifika kontot.
    Kund: Välj först Analytics under Länkade konton och sedan det specifika kontot.
  5. Markera kryssrutan vid den Google Analytics 4-egendom som du vill uppgradera eller nedgradera.
  6. Klicka på Mer och sedan på Uppgradera valda egendomar eller Nedgradera valda egendomar.

När du uppgraderar en egendom ändras servicenivån till 360. När du nedgraderar en egendom ändras servicenivån till standard. Om du har den behörighet som krävs för att ändra servicenivån för en egendom men gränssnittskontrollerna för uppgradering eller nedgradering inte är tillgängliga kan det bero på att det inte finns någon beställning för kontot, att slutdatumet för beställningen har passerat eller att startdatumet är ett framtida datum.

Effekter av uppgradering

När du uppgraderar en Google Analytics 4-egendom till 360 drar egendomen direkt fördel av de höjda gränserna som beskrivs ovan. I vissa fall kan det ta upp till fyra timmar innan uppgraderingen börjar gälla.

När du uppgraderar en Google Analytics 4-egendom till 360 påverkas inte faktureringen av ditt Analytics-konto förrän kontot har flyttats över till ett Analytics 360-avtal för Google Analytics 4-egendomar. Servicenivåavtal blir inte heller tillgängliga för uppgraderade egendomar förrän kontot har flyttats över till ett Analytics 360-avtal för Google Analytics 4-egendomar.

Effekter av nedgradering

När du nedgraderar en Google Analytics 4-egendom från 360 till standard omfattas egendomen omedelbart av de standardgränser som beskrivs ovan.

Om egendomen för närvarande överskrider dessa gränser på grund av den tidigare uppgraderingen till 360 måste du justera egendomen så att den ligger inom standardgränserna innan du kan skapa objekt eller ändra inställningar som skulle göra att egendomen överskrider standardgränserna. Om du till exempel har märkt fler än 30 händelser som konverteringar under tiden som egendomen var en 360-egendom och nu vill märka en ny händelse som konvertering måste du först avmarkera händelser tills du understiger maxgränsen på 30.