Betaversjon av Google Analytics 360 (Universal Analytics-kontrakter)

Denne artikkelen er myntet på 360-brukere som har inngått Universal Analytics-kontrakter, og som bruker Google Analytics 4-områder i betaversjon. Hvis du er 360-bruker og har Google Analytics 4-kontrakt, kan du lese denne artikkelen i stedet.

Hvis du vil nedgradere Universal Analytics-områder og andre 360-produkter til standardnivå, kan du lese artikkelen Tjenestenivået nedgraderes fra 360-nivå til standardnivå.

Hvis du ønsker å nedgradere Google Analytics 4-områder til standardnivå, kan du lese delen om oppgradering til og nedgradering fra 360-nivå i denne artikkelen.

Gitt den nylige suspensjonen av Googles annonseringssystemer i Russland kan det inntil videre ikke opprettes nye 360-kontoer i Analytics eller Tag Manager i Russland. I tillegg setter vi annonser på pause globalt i Google-tjenester og -nettverk for annonsører basert i Russland.

Programmet

Frem til nå har Google gjort standard Google Analytics 4-områder (tidligere kalt «app og nett») tilgjengelig for både Google Analytics- og Google Analytics 360-brukere som har signert tillegget for app og nett, og som har signert en avtale om Universal Analytics 360. Vi har utviklet en mer avansert versjon av disse Google Analytics 4-områdene, og vi inviterer deg til å delta i dette betaprogrammet. Da får du se en forhåndsvisning av de fremtidige Google Analytics 360-områdene du kommer til å bruke.

I dette betaprogrammet kan du oppgradere de eksisterende Google Analytics 4-områdene dine til Google Analytics 360. Fra og med begynnelsen av september 2022 er antallet Google Analytics 4-områder du kan oppgradere til 360, det samme som antallet Universal Analytics 360-områder du har.

Denne betaversjonen og de utvidede Google Analytics 360-grensene gjelder for data i Google Analytics 4-områder. Dette programmet kommer ikke til å omfatte de nåværende Analytics 360-områdene dine.

Det tilbys ingen tjenesteavtaler med denne betaversjonen.

Planen er å tilby denne betaversjonen til og med 1. juli 2024, men Google forbeholder seg retten til når som helst å trekke tilbake eller på annen måte revidere programmet og de tilhørende funksjonene.

Grenser for funksjonene i 360-versjonen

I Google Analytics 360 får du høyere øvre grenser for innsamling, rapportering og oppbevaring av data om Google Analytics 4-områder og eksportering av slike data til BigQuery.

Funksjon Google Analytics 4-områder (standard) Google Analytics 4-områder i Analytics 360

Hendelsesparametere

25 hendelsesparametere per hendelse

50 egendefinerte dimensjoner med hendelsesomfang per område

50 egendefinerte beregninger med hendelsesomfang per område

100 hendelsesparametere per hendelse

125 egendefinerte dimensjoner med hendelsesomfang per område

125 egendefinerte beregninger med hendelsesomfang per område

Brukeregenskaper  25 per hendelse  25 per hendelse
Egendefinerte dimensjoner med brukeromfang

25 dimensjoner per område

100 dimensjoner per område

Konverteringer 30 50
Målgrupper 100 400
Utforskninger

200 opprettede analyser per bruker per område

500 delte analyser per område

200 opprettede analyser per bruker per område

1000 delte analyser per område

Utforsk samplingsgrenser 10 millioner hendelser per søk 1 milliard hendelser per søk
Fullstendige utforskninger Ikke tilgjengelig Fullstendige utforskningsresultater for opptil 50 milliarder hendelser per dag per område

API-kvoter

For de fleste forespørsler brukes det færre enn ti tokener.

25 000 tokener per dag

250 000 tokener per dag

Oppbevaring av data

Opptil 14 måneder

Alternativer: 2 og 14 måneder

Opptil 50 måneder

Alternativer: 2, 14, 26, 38 og 50 måneder

XL-områder: 2 måneder

BigQuery Export

Daglig eksportering: 1 million hendelser

Eksportering via strømming: ubegrenset

Daglig eksportering: milliarder av hendelser

Eksportering via strømming: ubegrenset

Hendelser per bruker per dag (for appdatastrømmer) 500 2000

Hendelser med unike navn

Det finnes ingen grense for antall hendelser med unike navn for nettdatastrømmer.

500 per appforekomst

(for appdatastrømmer)

2000 per appforekomst

(for appdatastrømmer)

Slik kan du konvertere gratisområder til betaversjonen av 360-områder

Snakk med Google- eller partnerrepresentanten din hvis du vil ha med eksisterende Google Analytics 4-områder i denne betaversjonen av Google Analytics 360.

Oppgraderingsprosessen blir utført av Googles ingeniørteam. Områdene forblir oppgradert så lenge betaprogrammet kjøres. Når betaprogrammet avsluttes, kan du inngå en kontrakt for å opprettholde 360-tjenestenivået for de aktuelle områdene. Du kan også nedgradere områdene fra 360-versjonen tilbake til standardversjonen. Hvis du nedgraderer områdene, gjenopprettes de opprinnelige standardgrensene.

Oppgradering til eller nedgradering fra 360-versjonen

Alternativet for selvbetjent oppgradering eller nedgradering er bare tilgjengelig for Analytics-områder som er tilknyttet Google Marketing Platform-organisasjoner som har aktive bestillinger på 360-versjonen (finn ut mer om bestillinger). Hvis du kjøpte Analytics via en Google-salgspartner, må partneren utføre oppgraderingen eller nedgraderingen av tjenestenivået.

Brukere som enten er organisasjonsadministratorer eller faktureringsadministratorer i organisasjonen som Analytics-kontoen er tilknyttet, kan oppgradere Google Analytics 4-områder til eller nedgradere dem fra 360-tjenestenivået.

Salgspartnere kan angi tjenestenivåene for områder på vegne av kundene sine. Kunder av salgspartnere og direktekunder kan selv endre tjenestenivået for områdene sine. Slik kan du angi tjenestenivå for områder:

1. Logg på Google Marketing Platform.
  2. Klikk på Administrasjon > Organisasjoner.
  3. Klikk på den aktuelle organisasjonen.
  4. Salgspartner: Klikk på Kunder og så på navnet på den aktuelle kunden. Velg Analytics under «Tilknyttede kontoer», og velg så den aktuelle kontoen.
    Kunde: Velg Analytics under Tilknyttede kontoer, og velg så den aktuelle kontoen.
  5. Merk av for Google Analytics 4-området du ønsker å oppgradere eller nedgradere tjenestenivå for.
  6. Klikk på Mer og så på Oppgrader områdene som er valgt eller Nedgrader områdene som er valgt.

Når du oppgraderer et område, endres tjenestenivået til 360-versjonen. Ved nedgradering endres tjenestenivået til standardversjonen. Hvis du har tillatelsene som kreves for å endre tjenestenivået for et område, men du ikke har tilgang til kontrollene for oppgradering eller nedgradering i grensesnittet, kan det hende at det ikke ligger inne noen bestilling på kontoen, at bestillingens sluttdato er i fortiden, eller at bestillingens startdato er i fremtiden.

Virkningen av oppgraderingen

Når du oppgraderer et Google Analytics 4-område til 360-versjonen, blir de økte grensene som er beskrevet ovenfor, umiddelbart aktivert for området. I enkelte tilfeller kan det ta opptil fire timer før oppgraderingen er fullført.

Hvis du oppgraderer et Google Analytics 4-område til 360-versjonen, får det ikke følger for faktureringen av Analytics-kontoen din før kontoen er bundet av Analytics 360-kontrakten for Google Analytics 4-områder. I tillegg blir ikke tjenesteavtaler tilgjengelige for de oppgraderte områdene før kontoen er bundet av Analytics 360-kontrakten for Google Analytics 4-områder.

Virkningen av nedgraderingen

Når du nedgraderer et Google Analytics 4-område fra 360-versjonen til standardversjonen, blir det aktuelle området umiddelbart underlagt standardgrensene, som er beskrevet ovenfor.

Hvis disse grensene per nå overskrides i området på grunn av den forrige oppgraderingen til 360-versjonen, må du få området innenfor standardgrensene før du kan opprette objekter eller endre innstillinger som fører til at standardgrensene overskrides i området. Hvis du for eksempel merket flere enn 30 hendelser som konverteringer mens området var i 360-versjon, og du ønsker å merke en ny hendelse som en konvertering, må du fjerne avmerkede hendelser til du er innenfor grensen på 30.