[GA4] Konfiguration af BigQuery Export

I denne artikel kan du læse om følgende:

Trin 1: Opret et projekt i Google APIs Console, og aktivér BigQuery

1. Log ind på Google Cloud Console.
  2. Opret et nyt Google Cloud Console-projekt, eller vælg et eksisterende projekt.
  3. Gå til tabellen over API'er.

Åbn menuen Navigation øverst til venstre, klik på APIs & Services, og klik derefter på Library.
  4. Aktivér BigQuery.

Klik på BigQuery API under Google Cloud APIs. Klik på Enable på den følgende side.
  5. Læs og acceptér servicevilkårene, hvis du bliver bedt om det.

Trin 2: Forbered dit projekt til BigQuery Export

Du kan eksportere Google Analytics-data til BigQuery-sandbox'en uden beregning (sandbox'en er underlagt begrænsninger).

Få flere oplysninger om opgradering fra sandbox'en og BigQuery-priser.

Trin 3: Knyt en Google Analytics 4-ejendom til BigQuery

Når du har udført de første to trin, kan du aktivere BigQuery Export fra fanen Administrator i Analytics.

BigQuery Export er underlagt de samme grænser for indsamling og konfiguration som Google Analytics. Hvis du har brug for højere grænser, kan du opgradere din ejendom til 360.

Når du logger ind på Analytics, skal du bruge en mailadresse, der har adgangsniveauet EJER (se Tilladelser nedenfor for at se mere detaljerede adgangskrav) til BigQuery-projektet og har rollen Redaktør for den Analytics-ejendom, der indeholder den datastrøm, du vil tilknytte.

1. Klik på BigQuery-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator.
  2. Klik på Tilknyt.
  3. Klik på Vælg et BigQuery-projekt for at se en liste over de projekter, som du har adgang til.

Hvis du har knyttet Analytics til Firebase (eller har planer om at gøre det), kan du overveje at eksportere til det samme Cloud-projekt, da det vil gøre det lettere at flette med andre Firebase-data.
  4. Vælg et projekt på listen, og klik derefter på Bekræft.
  5. Vælg, hvor dataene skal placeres. (Hvis dit projekt allerede har et datasæt til Analytics-ejendommen, kan du ikke konfigurere denne mulighed).
  6. Klik på Næste.
  7. Vælg Konfigurer datastrømme og hændelser for at vælge, hvilke datastrømme der skal inkluderes i eksporten, og hvilke hændelser der skal ekskluderes fra eksporten. Du kan ekskludere hændelser ved at klikke på Tilføj for at vælge dem på en liste over allerede oprettede hændelser eller ved at klikke på Angiv hændelse efter navn for at vælge allerede oprettede hændelser efter navn eller for at angive hændelsesnavne, der endnu ikke indsamles data for på ejendommen.
  8. Klik på Udfør.
  9. Vælg Inkluder annoncerings-id'er til mobilappstrømme, hvis du vil medtage annoncerings-id'er.
  10. Vælg enten Dagligt (én gang om dagen) eller Streaming (løbende) eksport af data.
  11. Klik på Næste.
  12. Gennemgå dine indstillinger, og klik derefter på Send.

Tilladelser

getIamPolicy/setIamPolicy-rettigheder for projekt, get/enable-rettigheder for tjeneste

EJER er et supersæt af disse tilladelser.

Du skal som minimum have følgende tilladelser for at oprette en BigQuery-tilknytning:

• resourcemanager.projects.get
    • For at hente projektet
  • resourcemanager.projects.getIamPolicy
    • For at få en liste over tilladelser
  • resourcemanager.projects.setIamPolicy
    • For at tjekke, om brugeren har tilladelse til at oprette tilknytningen for dette projekt
  • serviceusage.services.enable
    • For at aktivere BigQuery API'en
  • serviceusage.services.get
    • For at tjekke, om BigQuery API'en er aktiveret

Verificer tjenestekontoen

Når du knytter Analytics til BigQuery, opretter processen følgende tjenestekonto:

firebase-measurement@system.gserviceaccount.com

Verificer, at kontoen er blevet tilføjet som medlem af projektet og har fået rollen BigQuery-bruger (roles/bigquery.user).

Hvis du tidligere har konfigureret BigQuery Export til at give din tjenestekonto rollen Redaktør for Google Cloud-projektet, kan du reducere denne rolle til BigQuery-brugeren. Hvis du vil ændre rollen for tjenestekontoen, skal du fjerne tilknytningen og derefter genetablere tilknytningen mellem Analytics og dit BigQuery-projekt. Det første trin er at fjerne tilknytningen mellem Analytics og BigQuery og fjerne tjenestekontoen med rollen Redaktør. Genetabler derefter tilknytningen mellem Analytics og BigQuery som beskrevet i vejledningen ovenfor for at oprette den nye tjenestekonto med den korrekte tilladelse til projektet.

Når tilknytningen er genetableret, skal du sørge for, at tjenestekontoen har rollen Ejer (bigquery.dataOwner) i det eksisterende eksportdatasæt. Du kan gøre dette ved at se datasættets adgangspolitik.

Skift region

Hvis du vælger en forkert region og har brug for at ændre den, efter at du har oprettet tilknytningen:

1. Slet tilknytningen til BigQuery (se nedenfor).
  2. Sikkerhedskopiér dataene til et andet datasæt i BigQuery (flyt eller kopiér).
  3. Slet det oprindelige datasæt. Notér navnet: Du skal bruge det i næste trin.
  4. Opret et nyt datasæt med det samme navn som det datasæt, du lige har slettet, og vælg placeringen for dataene.
  5. Del det nye datasæt med firebase-measurement@system.gserviceaccount.com, og giv tjenestekontoen rollen BigQuery-dataejer.
  6. Kopiér sikkerhedskopieringsdataene til det nye datasæt.
  7. Gentag ovenstående procedure for at oprette et nyt link til BigQuery.

Når du har ændret placeringen, vil der mangle data: Streaming og daglige eksporter af data behandles ikke mellem sletning af det eksisterende link og oprettelse af det nye link.

Slet et link til BigQuery

1. Klik på BigQuery-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator.
  2. Kik på rækken med tilknytningen.
  3. Klik på Mere > Slet øverst til højre.

Begrænsninger for BigQuery Export

Standard-GA4-ejendomme har en daglig BigQuery Export-grænse på 1 million hændelser (batch). Der er ingen maksimumgrænse med hensyn til antallet af hændelser for streamingeksport. Hvis eksportgrænsen konsekvent overskrides på din ejendom, bliver den daglige BigQuery-eksport sat på pause, og eksporterne fra de forrige dage bliver ikke genbehandlet.

Brugere med rollen redaktør eller administrator på ejendommen modtager en mailnotifikation, hver gang den daglige grænse overskrides på en ejendom, de administrerer. Denne notifikation angiver, hvornår deres eksport bliver sat på pause, hvis der ikke foretages nogen handling. Hvis den daglige grænse på én million hændelser overskrides væsentligt på en standardejendom, bliver de daglige eksporter muligvis sat på pause med det samme i Analytics. Hvis du modtager en notifikation, kan du bruge datafiltreringsmulighederne (eksport af datastrømme og ekskludering af hændelser) til at reducere det antal hændelser, der eksporteres pr. dag, for at sikre dig, at den daglige eksport opretholdes.

Få flere oplysninger om de højere grænser, der er tilgængelige for 360-ejendomme.

Datafiltrering

Du kan ekskludere bestemte datastrømme og hændelser fra din eksport, enten for at begrænse eksportens størrelse eller for at sikre dig, at du kun eksporterer relevante hændelser i BigQuery.

Ekskluder datastrømme og hændelser i forbindelse med tilknytningsprocessen

Når du i forbindelse med tilknytningsprocessen vælger de datastrømme, der skal eksporteres, har du også mulighed for at vælge hændelser, der skal ekskluderes fra eksporten. Se trin 9 i tilknytningsprocessen.

Tilføj eller fjern datastrømme eller hændelser efter konfiguration af tilknytning

Når du har konfigureret BigQuery-tilknytningen, kan du tilføje eller fjerne datastrømme og føje hændelser til eller fjerne hændelser fra ekskluderingslisten.

Bemærk! Når du logger ind, skal du bruge en mailadresse, via hvilken der er adgang til BigQuery-projektet som EJER, og som er knyttet til rollen Redaktør på den Analytics-ejendom, der indeholder den datastrøm, du vil tilknytte.
  1. Klik på BigQuery-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator.
  2. Klik på rækken med det projekt, hvis tilknytning skal ændres.
  3. Klik på Se datastrømme og hændelser under Datastrømme og hændelser.
  4. Vælg eventuelt flere datastrømme, der skal eksporteres, under Datastrømme, der skal eksporteres, eller fjern allerede valgte datastrømme fra listen.
  5. Klik på Tilføj på listen Hændelser, der skal ekskluderes for at vælge hændelser på en liste over allerede oprettede hændelser, eller klik på Angiv hændelse efter navn for at vælge allerede oprettede hændelser efter navn eller for at angive hændelsesnavne, der endnu ikke indsamles data for på ejendommen.
  6. Klik på minustegnet for enden af rækken med en hændelse for at fjerne den pågældende hændelse fra listen.

Priser og fakturering

BigQuery debiterer for brug ud fra to priskomponenter: Lagerplads og behandling af forespørgsler. Du kan gennemgå pristabellen for at få oplysninger om forskellene på interaktive forespørgsler og gruppeforespørgsler.

Eksporten kan kun gennemføres, hvis du har registreret en gyldig betalingsform i Cloud. Hvis eksporten afbrydes på grund af en ugyldig betalingsmetode, kan vi ikke geneksportere dataene for det pågældende tidspunkt.

Du kan også eksportere Analytics-data til BigQuery-sandbox'en uden beregning, men vær opmærksom på, at sandbox'en er underlagt begrænsninger.

Når du begynder at se data

Når tilknytningen er gennemført, begynder datastrømmen til dit BigQuery-projekt inden for 24 timer. Hvis du aktiverer daglig eksport, eksporteres 1 fil hver dag, der indeholder data fra den foregående dag (som regel først på eftermiddagen i den tidszone, du har angivet for rapportering).

Årsager til tilknytningsfejl

Der kan være følgende årsager til, at tilknytningen til BigQuery oprettes:

• Din organisationspolitik forbyder eksport til USA. Hvis du har valgt USA som lokation for dine data, skal du vælge en anden lokation.
  • Din organisationspolitik forbyder tjenestekonti fra det domæne, du vil eksportere data fra. I dette tilfælde skal du ændre din organisationspolitik.

Årsager til eksportfejl

Fejl Årsag Resultat
Ingen tjenestekonto Ingen tjenestekonto på dit Cloud-projekt med rollen Bruger. Analytics kan ikke oprette tabeller. Eksporten mislykkedes.
Robotkontoen slettes efter installation En bruger på Cloud-kontoen har fjernet den robotkonto, der blev installeret af Google Analytics. Analytics kan ikke længere oprette tabeller. Al eksport stopper.
Organisationspolitikken er i konflikt med BigQuery Export En bruger i Cloud-projektet har oprettet en organisationspolitik, der forhindrer Analytics i at eksportere data. Politikken kan forhindre oprettelse af BigQuery-tabeller eller skrivning til tabeller. Det kan også være, at den region, hvor dataene lagres, er i strid med en betingelse i politikken. Tabellen er enten ikke oprettet, eller den er blevet oprettet og derefter hurtigt slettet (efter ca. 30 min.).
Brugeren ændrer faktureringsindstillinger En bruger på Cloud-projektet skifter fra gratis til betalt version af BigQuery. Selvom dette normalt virker, kan der opstå fejl, f.eks. hvis projektet allerede er på over 10 GB (grænsen for sandbox). I praksis kan eksporten begynde at mislykkes. Tabeller udfyldes ikke.
Cloud-projektet overstiger kvoten Cloud har kun begrænsede ressourcer til de fleste projekter. Hvis du overstiger lagerkvoten for BigQuery, bliver du forhindret i at skrive flere data. Bemærk, at denne kvote er lille for gratis projekter (10 GB). Tabeller udfyldes ikke.
Brugeren ændrer tidszonen for ejendommen Eksporten tager et 24-timers øjebliksbillede af en ejendom baseret på tidszonen for ejendommen. Hvis tidszonen ændres, kan tidsperioden for eksporten blive kortere eller længere for en bestemt dag (f.eks. 3 timer kortere, hvis tidszonen ændres fra US Eastern Standard Time til US Pacific Time). I begge tilfælde vil brugeren se et usædvanligt antal hændelser. Én dag med usædvanlige hændelser. Generel brugerforvirring.

Support

Hvis du oplever problemer med BigQuery, f.eks. fakturering, kan du kontakte Google Cloud-support.

BigQuery Export

Du kan få flere oplysninger om eksporten og få adgang til et eksempel på et datasæt i dokumentationen til BigQuery Export.

BI-leverandørintegration med BigQuery

Denne liste er ikke udtømmende og kan blive opdateret, efterhånden som flere integrationer bliver tilgængelige.