[GA4] Configurar BigQuery Export

Contingut d'aquest article:

Pas 1: creeu un projecte a la Consola d'API de Google i activeu BigQuery

1. Inicieu la sessió a la consola de Google Cloud.
  2. Creeu un projecte nou a la consola de Google Cloud o seleccioneu-ne un d'existent.
  3. Navegueu fins a la taula d'API.

Obriu el menú Navigation (Navegació) que hi ha a l'extrem superior esquerre, feu clic a APIs & Services (API i serveis) i, tot seguit, a Library (Biblioteca).
  4. Activeu BigQuery.

A Google Cloud APIs (API de Google Cloud), feu clic a BigQuery API (API de BigQuery). A la pàgina següent, feu clic a Enable (Activa).
  5. Si se us demana, reviseu i accepteu les condicions del servei.

Pas 2: prepareu el projecte per a BigQuery Export

Podeu exportar les dades de Google Analytics a la zona de proves de BigQuery sense cost econòmic (s'apliquen límits de la zona de proves).

Obteniu més informació sobre com podeu fer l'actualització des de la zona de proves i sobre els preus de BigQuery.

Pas 3: enllaceu una propietat de Google Analytics 4 a BigQuery

Un cop completats els dos primers passos, podeu activar BigQuery Export des de la pàgina Administració d'Analytics.

BigQuery Export està subjecte als mateixos límits de recollida i de configuració que Google Analytics. Si necessiteu límits més alts, podeu actualitzar la propietat a la versió 360.

Quan inicieu la sessió a Analytics, utilitzeu una adreça electrònica que tingui l'accés d'OWNER (PROPIETARI) (vegeu Permisos a continuació per obtenir informació més detallada sobre els requisits d'accés) al projecte de BigQuery i també el rol d'editor per a la propietat d'Analytics que inclou el flux de dades que voleu enllaçar.

1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de BigQuery.
  2. Feu clic a Enllaça.
  3. Feu clic a Trieu un projecte de BigQuery perquè es mostri una llista dels projectes als quals teniu accés.

Si heu enllaçat Analytics i Firebase (o teniu pensat fer-ho), plantegeu-vos exportar les dades al mateix projecte de Cloud, cosa que us permetrà unir-les més fàcilment a altres dades de Firebase.
  4. Seleccioneu un projecte de la llista i, tot seguit, feu clic a Confirma.
  5. Seleccioneu una ubicació per a les dades. Si el projecte ja té un conjunt de dades per a la propietat d'Analytics, no podeu configurar aquesta opció.
  6. Feu clic a Següent.
  7. Seleccioneu Configura els fluxos de dades i els esdeveniments per seleccionar quins fluxos de dades voleu incloure a l'exportació, així com els esdeveniments concrets que voleu excloure. Podeu excloure esdeveniments fent clic a Afegeix per seleccionar entre una llista d'esdeveniments existents, o bé fent clic a Especifica l'esdeveniment pel nom a fi de triar esdeveniments existents pel nom o d'especificar noms d'esdeveniment que encara s'han de recollir a la propietat.
  8. Feu clic a Fet.
  9. Seleccioneu Inclou identificadors de publicitat per a fluxos de dades d'aplicacions mòbils si voleu incloure identificadors de publicitat.
  10. Seleccioneu una d'aquestes opcions per exportar dades o totes dues: Diària (una vegada al dia) o Contínua (de manera contínua).
  11. Feu clic a Següent.
  12. Reviseu la configuració i, tot seguit, feu clic a Envia.

Permisos

Drets getIamPolicy/setIamPolicy de projecte, drets get/enable de serveis

OWNER (PROPIETARI) és un superconjunt d'aquests permisos.

Per crear un enllaç a BigQuery, aquests són els permisos mínims que necessiteu:

• resourcemanager.projects.get
    • Per obtenir el projecte.
  • resourcemanager.projects.getIamPolicy
    • Per obtenir una llista de permisos.
  • resourcemanager.projects.setIamPolicy
    • Per comprovar si l'usuari té permís per crear l'enllaç en aquest projecte.
  • serviceusage.services.enable
    • Per activar l'API de BigQuery.
  • serviceusage.services.get
    • Per comprovar si l'API de BigQuery està activada.

Verificar el compte de servei

Quan enllaceu Analytics i BigQuery, aquest procés crea el compte de servei següent:

firebase-measurement@system.gserviceaccount.com

Verifiqueu que el compte s'hagi afegit com a membre del projecte i se li hagi assignat el rol d'usuari de BigQuery (roles/bigquery.user).

Si ja heu configurat BigQuery Export per assignar al compte de servei el rol d'editor per al projecte de Google Cloud, podeu reduir aquest rol al d'usuari de BigQuery. Per canviar el rol del compte de servei, heu de desenllaçar Analytics i tornar-lo a enllaçar al projecte de BigQuery. El primer pas és desenllaçar Analytics i BigQuery i treure el compte de servei amb el rol d'editor. A continuació, torneu a enllaçar Analytics i BigQuery seguint les instruccions anteriors per crear el compte de servei nou amb el permís adequat per al projecte.

Un cop els hàgiu tornat a enllaçar, assegureu-vos que el compte de servei tingui el rol de propietari (bigquery.dataOwner) al conjunt de dades d'exportació existent. Per fer-ho, consulteu la política d'accés de visualització del conjunt de dades.

Canviar les regions

Si trieu la regió incorrecta i heu de canviar-la després d'haver creat l'enllaç:

1. Suprimiu l'enllaç a BigQuery (consulteu la informació corresponent més avall).
  2. Feu una còpia de seguretat de les dades en un altre conjunt de dades de BigQuery (mou o copia).
  3. Suprimiu el conjunt de dades original. Anoteu el nom, ja que el necessitareu al pas següent.
  4. Creeu un conjunt de dades nou amb el mateix nom que el conjunt de dades que acabeu de suprimir i seleccioneu la ubicació de les dades.
  5. Compartiu el conjunt de dades nou amb firebase-measurement@system.gserviceaccount.com i assigneu al compte de servei el rol de propietari de dades de BigQuery.
  6. Copieu les dades de la còpia de seguretat al conjunt de dades nou.
  7. Repetiu el procediment anterior per crear un enllaç nou a BigQuery.

Després de canviar la ubicació, tindreu un buit a les dades: les exportacions diàries o en continu de dades no es processaran durant el període de temps comprès entre la supressió de l'enllaç i la creació del nou.

Suprimir un enllaç a BigQuery

1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de BigQuery.
  2. Feu clic a la fila de l'enllaç.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més > Suprimeix.

Límits de BigQuery Export

Les propietats estàndard de GA4 tenen un límit d'un milió d'esdeveniments per a exportacions diàries (per lots) a BigQuery Export. No hi ha cap límit pel que fa al nombre d'esdeveniments de l'exportació en continu. Si la propietat supera constantment el límit d'exportació, l'exportació diària de BigQuery es posarà en pausa i les exportacions dels dies anteriors no es tornaran a processar.

Els editors i els administradors de la propietat rebran una notificació per correu electrònic cada vegada que una propietat que gestionen superi el límit diari. Aquesta notificació indicarà quan es posarà en pausa la seva exportació si no es duu a terme cap acció. A més, si una propietat estàndard supera significativament el límit diari d'un milió d'esdeveniments, és possible que Analytics posi en pausa les exportacions diàries de manera immediata. Si rebeu una notificació, utilitzeu les opcions de filtratge de dades (exportació de fluxos de dades i exclusió d'esdeveniments) per reduir el volum d'esdeveniments que s'exporten cada dia i assegurar-vos que l'exportació diària continuï funcionant.

Obteniu més informació sobre els límits més alts disponibles amb les propietats de 360.

Filtratge de dades

Podeu excloure fluxos de dades i esdeveniments concrets de l'exportació, ja sigui per limitar-ne la mida o per assegurar-vos que exporteu només els esdeveniments que vulgueu a BigQuery.

Excloure fluxos de dades i esdeveniments durant el procés d'enllaçament

Durant el procés d'enllaçament, quan seleccioneu els fluxos de dades que voleu exportar, també teniu l'opció de seleccionar esdeveniments que vulgueu excloure de l'exportació. Vegeu el pas 9 del procés d'enllaçament.

Afegir o treure fluxos de dades o esdeveniments després d'haver configurat l'enllaçament

Podeu afegir fluxos de dades o treure'n, així com afegir esdeveniments a la llista d'exclusions o treure'n, després d'haver configurat l'enllaç a BigQuery.

Nota: en iniciar la sessió, utilitzeu una adreça electrònica que tingui accés d'OWNER (PROPIETARI) al projecte de BigQuery i el rol d'editor a la propietat d'Analytics que inclou el flux de dades que voleu enllaçar.
  1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de BigQuery.
  2. Feu clic a la fila del projecte l'enllaç del qual vulgueu modificar.
  3. A Fluxos de dades i esdeveniments, feu clic a Mostra els fluxos de dades i esdeveniments.
  4. A Fluxos de dades per exportar, podeu seleccionar fluxos de dades addicionals per exportar o treure fluxos de dades existents de la llista.
  5. A la llista Esdeveniments que cal excloure, feu clic a Afegeix per seleccionar entre una llista d'esdeveniments existents o feu clic a Especifica l'esdeveniment pel nom per triar esdeveniments existents pel nom o per especificar noms d'esdeveniment que encara s'han de recollir a la propietat.
  6. Per treure un esdeveniment de la llista, feu clic al signe menys que hi ha al final de la fila corresponent.

Preus i facturació

L'ús de BigQuery es cobra per dos conceptes: emmagatzematge i processament de consultes. Podeu revisar la taula de preus i obtenir informació sobre les diferències entre les consultes per lots i les interactives.

Perquè es dugui a terme l'exportació, heu de tenir una forma de pagament vàlida registrada a Cloud. Si l'exportació s'interromp perquè la forma de pagament no és vàlida, no podrem tornar a exportar les dades del període en qüestió.

També podeu exportar les dades d'Analytics a la zona de proves de BigQuery sense cost econòmic, però tingueu en compte que s'apliquen límits de la zona de proves.

En quin moment comenceu a veure dades

Un cop completat l'enllaç, les dades comencen a fluir al vostre projecte de BigQuery en un termini de 24 hores. Si activeu l'exportació diària, cada dia s'exportarà un fitxer que contindrà les dades del dia anterior (normalment, durant les primeres hores de la tarda de la zona horària que definiu per als informes).

Motius dels errors d'enllaçament

La creació de l'enllaç a BigQuery pot fallar per qualsevol dels dos motius següents:

• La política de l'organització prohibeix l'exportació als Estats Units. Si heu triat els Estats Units com a ubicació de les dades, trieu una altra ubicació.
  • La política de l'organització prohibeix els comptes de servei del domini des del qual voleu exportar les dades. En aquest cas, haureu de modificar la política de l'organització.

Motius dels errors d'exportació

Error Causa Resultat
Cap compte de servei No hi ha cap compte de servei al projecte de Cloud amb el rol d'usuari. Analytics no pot crear taules. No es pot fer l'exportació.
El compte robot se suprimeix després de la instal·lació. Un usuari del compte de Cloud ha tret el compte de servei robot instal·lat per Google Analytics. Analytics ja no pot crear taules. S'aturen totes les exportacions.
La política de l'organització entra en conflicte amb BigQuery Export Un usuari del projecte de Cloud ha creat una política d'organització que impedeix que Analytics exporti dades. La política podria impedir la creació de taules de BigQuery o l'escriptura en taules. També podria posar objeccions a la regió d'emmagatzematge de dades. La taula no s'ha creat o s'ha creat i s'ha suprimit ràpidament (al voltant de 30 min).
L'usuari canvia la configuració de facturació. Un usuari del projecte de Cloud canvia de la versió de franc de BigQuery a la de pagament. Tot i que això normalment funciona, es poden produir errors, com ara si el projecte ja supera els 10 GB (límit de la zona de proves). A la pràctica, l'exportació pot començar a fallar. Les taules no s'emplenen.
El projecte de Cloud supera la quota Cloud té recursos finits per a la majoria de projectes. El fet de superar la quota d'emmagatzematge de BigQuery us pot impedir escriure més dades. Tingueu en compte que aquesta quota és petita per als projectes gratuïts (10 GB). Les taules no s'emplenen.
L'usuari canvia la zona horària de la propietat. L'exportació fa una instantània de 24 hores d'una propietat en funció de la zona horària de la propietat. Si la zona horària canvia, el període d'exportació es pot escurçar o allargar en un dia concret (per exemple, es pot escurçar 3 hores si la zona horària es canvia de l'hora estàndard de l'est dels EUA a la zona horària del Pacífic dels EUA). En tots dos casos, l'usuari veurà un recompte d'esdeveniments poc habitual. Un dia es mostra un recompte d'esdeveniments poc habitual. Això genera confusió a l'usuari.

Servei d'assistència

Si teniu problemes amb BigQuery, com ara problemes relatius a la facturació, contacteu amb l'assistència de Google Cloud.

BigQuery Export

Per obtenir informació sobre com podeu exportar un conjunt de dades de mostra i accedir-hi, consulteu la documentació de BigQuery Export.

Integració dels proveïdors de Business Intelligence amb BigQuery

Aquesta llista no és exhaustiva i pot ser que l'actualitzem a mesura que hi hagi disponibles diferents integracions.