[GA4] Google Ad Manager-integrasjon

Hvis du knytter Ad Manager-nettverket ditt sammen med et Google Analytics 4-område, får du se Analytics-app- og nettdata fra dette området i Ad Manager-rapportene dine.

Når du knytter Ad Manager sammen med Google Analytics 4, begynner Analytics automatisk å samle inn disse hendelsene:

• ad_click
  • ad_impression
  • ad_query

Med Ad Manager-integreringen samler Analytics inn hver av disse hendelsene for hver annonse på en side. Dette kan føre til en økning i antallet fakturerbare hendelser for 360-områder.

Med innsamlingen av disse hendelsene for hver annonse fjerner Google Analytics 4 avvikene i rapporteringen mellom Analytics og Ad Manager som tidligere forekom i forbindelse med integreringen mellom Universal Analytics og Ad Manager.

I denne artikkelen:

Forutsetninger

Sjekk at du innfrir kravene nedenfor før du integrerer Google Ad Manager med Google Analytics 4.

Tillatelser

For å integrere Ad Manager med GA4 eller fjerne en slik tilknytning, må du være administrator i Ad Manager og ha rollen redigerer i Analytics.

Tagger

Nettstedet ditt må samle inn data via Google-taggen. For at du skal kunne se Google Ad Manager-rapporter i Analytics, må de fleste av taggene dine være Google Publisher-tagger.

Andre produktkonfigurasjoner

For å rapportere om appdata må appen din ha Google Mobile Ads SDK for Google Ad Manager.

Integrer Google Ad Manager med GA4

Knytt Google Analytics 4-området sammen med Ad Manager.

Når du har etablert tilknytningen, klikker du på Tilknyttede Ad Manager-kontoer under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.

Slik fungerer integrasjonen mellom rapporteringen i henholdsvis Google Ad Manager og GA4

Måten GA4 integreres med Google Ad Manager på, er avhengig av en rekke viktige prosesser, deriblant delte ID-er og sammenslåing av data. Nedenfor kan du se hvordan dette fungerer.

Delte ID-er

For at Ad Manager-integrering skal fungere effektivt, kommuniserer GA4- og Ad Manager-tagger med hverandre ved hjelp av delte ID-er, slik at hver annonsevisning kan matches med den tilsvarende GA4-hendelsen. GA4 og Ad Manager bruker tagger i hver app eller på hver nettside til å generere unike ID-er for hver hendelse eller annonsevisning. I nettområder kalles dette «»query_id», mens det i appområder kalles «ad_event_id».

Kommunikasjon mellom taggene sikrer at den loggførte ID-en er den samme i GA4 og Ad Manager for én enkelt hendelse og den tilhørende annonsevisningen. Kommunikasjonen mellom taggene er asynkron når hendelser sendes og annonser vises. ID-er som loggføres når Ad Manager og GA4 ikke er knyttet sammen, eller når et av disse systemene er utilgjengelig, deles ikke i denne integrasjonen.

Note: I nettområder kan HTML-elementet <iframe> forstyrre kommunikasjonen mellom taggene og forhindre at ID-er deles. Når Ad Manager-tagger kjøres i en <iframe>-ramme, holdes de atskilt fra resten av siden. Tagger for tilbakeførte visninger gjengis som regel i en < iframe>-ramme, og derfor kan de ikke sende data til GA4.

Automatisk innsamlede hendelser

Når Ad Manager-integrering er aktivert, samler den automatisk inn disse hendelsene fra app- og nettområder:

• nettområder – ad_impression og ad_click
  • appområder – ad_impression, ad_click, ad_query, ad_exposure, adunit_exposure

Hver av disse hendelsene er tilordnet sin egen query_id og ad_event_id.

Sammenslåing av data

GA4-data slås sammen med Ad Manager-loggfiler ut fra delte ID-er som matcher Ad Manager-data med Analytics-data. Denne integrasjonen bruker informasjonen og konfigurasjonsinnstillingene som foreligger på det tidspunktet de enkelte hendelsene skjer. Hvis du gjør endringer i Pris-feltet i Ad Manager, konfigurasjonen av tagger eller sidedimensjoner i GA4, har det ingen innvirkning på eldre data som vises i GA4-rapporteringen. Tilsvarende påvirker ikke fakturerings- og avstemmingsprosessen i Ad Manager inntektene som rapporteres i GA4.

Inntekten beregnes for eksempel ut fra verdien oppgitt i Ad Manager da hendelsen ble registrert. At du endrer verdien etter at annonsehendelsen skjer, har ingen innvirkning på inntektsdataene som vises for hendelsen i GA4.

Merk: Verdien i Pris-feltet i Ad Manager brukes til å beregne inntekten i GA4.

Se Google Ad Manager-data i GA4

Når du har integrert Ad Manager-rapporteringen, får du se Ad Manager-dataene i GA4. Du finner Ad Manager-inntektsdataene i rapportene under Inntektsgenerering > Publisistannonser og i Utforskninger-hovedmenyen i Google Analytics 4-området ditt.

Ad Manager-dimensjoner og -beregninger

Når du har knyttet Ad Manager-nettverket sammen med Google Analytics 4-området, representeres Google Ad Manager-trafikken i form av dimensjonene og beregningene nedenfor i Analytics-rapportene.

Dimensjoner

• Annonseformat (bruker verdien for dimensjonen for beholdningsformat i Ad Manager)
  • Annonsekilde (bruker navnet på eller nettverks-ID-en for Ad Manager)

• Annonseenhet (bruker verdien for Ad Manager-annonseenhet (alle nivåer)-dimensjonen)

• Sidebane, søkestreng og skjermklasse (bruker plasseringen av Ad Manager-annonseenheter)

Beregninger

• Eksponering av annonseenheten (prosentandelen av tiden en bruker ser annonser)

• Publisistens annonseklikk (Ad Manager-klikk)

• Publisistens annonsevisninger (Ad Manager-visninger)

• Total annonseinntekt (summen av alle annonseinntekter, dvs. Ad Manager-inntekter + andre annonseinntekter)

Eksport av målgrupper

Slik kan du eksportere målgrupper fra Analytics:

Når Google-signaler er aktivert og personlig tilpasset annonsering er slått på i tilknytningsinnstillingene, blir målgrupper automatisk eksportert til Ad Manager.

Merk: Av/på-knappen for Slå på for personlig tilpasning av annonser må velges innledningsvis under tilknytningsprosessen i Ad Manager. Når denne innstillingen er slått på, kan du endre den i Ad Manager eller Google Analytics.

Målgrupper som inneholder data om demografisk informasjon eller interesser, blir ikke eksportert.

Når du eksporterer målgrupper via funksjonen for kontinuerlig deling av målgrupper, vises de i den tilknyttede Ad Manager-kontoen. Du kan bruke målgruppene som de er, i forbindelse med målretting, eller du kan kombinere dem med andre målgrupper. Du kan også analysere dem.

Datakvalitet og avvik

Implementeringsproblemer kan føre til avvik mellom dataene i henholdsvis Ad Manager og Google Analytics. Hvis du ser dataavvik, bør du sjekke et par ting.

De fleste taggingsproblemene kan løses ved å følge disse tre trinnene:

1. Bruk Google-taggen.
  2. Bruk Google Publisher-tagger (GPT).
  3. Ikke plasser Ad Manager-tagger på innsiden av en <iframe>-ramme. Husk at tagger for tilbakeførte visninger som regel gjengis i en <iframe>, og at de derfor ikke blir en del av integrasjonen.

Slik påser du at informasjonen i rapporter er samsvarende:

1. Få bekreftet at du bare henter inn data om hendelser forbundet med bannerannonser i Ad Manager.
  2. Sørg for at du bare tar med Ad Manager-data om apper/sider som måles av GA4-området du har tilknyttet.

Med denne integreringen vises det bare Ad Manager-data om hendelser i GA4-området som er knyttet sammen med Ad Manager-nettverket.