[GA4] Google Ad Manager-integratie

Koppel Google Analytics 4-property's aan Google Ad Manager.

Als u uw Ad Manager-netwerk aan een Google Analytics 4-property koppelt, komen de app- en webgegevens van Analytics van die property beschikbaar in uw Ad Manager-rapporten.

Uw Ad Manager-opbrengstgegevens zijn beschikbaar in de rapporten onder Inkomsten genereren > Advertenties van uitgever en in de Werkruimte voor verkenningen in uw Google Analytics 4-property.

U stelt de koppeling vanuit Ad Manager in. Meer informatie

Nadat u de koppeling heeft gemaakt, wordt deze in Analytics getoond onder Beheerder > kolom Property > PRODUCTKOPPELINGEN > Ad Manager-koppelingen. Analytics-gebruikers met de rol Bewerker kunnen de koppeling verwijderen.

Ad Manager-dimensies en -statistieken

Nadat u uw Ad Manager-netwerk aan uw Google Analytics 4-property heeft gekoppeld, ziet u de volgende Ad Manager-dimensies en -statistieken in uw Analytics-rapporten.

Dimensies

Advertentie-indeling (gebruikt de waarde van de Ad Manager-dimensie Voorraadindeling)

Advertentiebron (gebruikt de netwerknaam en -ID van Ad Manager)

Advertentieblok (gebruikt de waarde van de Ad Manager-dimensie Advertentieblok (alle niveaus))

Paginapad + querytekenreeks en schermklasse (gebruikt de plaatsing van Ad Manager-advertentieblokken)

Statistieken

Advertentieblokbereik (het aantal keren dat een gebruiker advertenties heeft gezien, uitgedrukt als percentage)

Advertentieklikken van uitgever (Ad Manager-klikken)

Advertentievertoningen van uitgever (Ad Manager-vertoningen)

Totale advertentieopbrengst (de som van alle advertentieopbrengsten, dus Ad Manager-opbrengst + andere advertentieopbrengst)

Vereisten

Rechten

Als u de koppeling wilt maken, moet u de rol Beheerder in Ad Manager hebben en de rol Bewerker in Analytics.

Tags

Uw website moet gegevens verzamelen via de algemene sitetag van Analytics.

Als u Google Ad Manager-rapporten wilt bekijken in Analytics, moeten de meeste tags Google-uitgeverstags zijn.

Andere productinstellingen

Google Ad Manager

Uw app moet de SDK voor mobiele advertenties van Google bevatten.

Firebase

U heeft het volgende nodig:

Voeg uw apps toe aan het Firebase-project en voeg de Google Analytics voor Firebase-SDK toe aan uw apps.

Koppel uw Google Analytics 4-property aan dat Firebase-project, zodat uw app-gegevens in Analytics worden weergegeven.