[GA4] Google Ad Managerin integraatio

Kun linkität Ad Manager ‑verkoston Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen, kyseiseen mittauskokonaisuuteen liittyvä sovellus- ja sivustodata tulee saataville Ad Managerin raportteihin.

Kun Ad Manager ja Google Analytics 4 on linkitetty toisiinsa, Analytics alkaa kerätä seuraavia tapahtumia automaattisesti:

• ad_click
  • ad_impression
  • ad_query

Ad Managerin integroinnin myötä Analytics kerää kunkin tapahtuman jokaisen sivulla näkyvän mainoksen osalta, mikä voi lisätä 360-mittauskokonaisuuksien laskutettavien tapahtumien määrää.

Tämän keräämisen ansiosta Google Analytics 4:ssä vältytään sellaisilta eroilta, joita ilmeni Analyticsin ja Ad Managerin raporteissa Universal Analyticsin ja Ad Managerin integrointien jälkeen.

Sisällys:

Vaatimukset

Tarkista, että seuraavat vaatimukset täyttyvät, ennen kuin integroit Google Ad Managerin Google Analytics 4:ään.

Luvat

Tarvitset Ad Manager ‐linkkien luomiseen ja poistamiseen GA4:ssä järjestelmänvalvojan roolin Ad Managerissa ja muokkaajan roolin Analyticsissa.

Tagit

Verkkosivustosi on kerättävä dataa Google-tagin avulla. Jos haluat nähdä Google Ad Manager ‐raportteja Analyticsissa, suurimman osan tageista on oltava Google Publisher ‐tageja.

Muut tuotemääritykset

Jos haluat kerätä sovellusdataa, sovelluksessasi on oltava käytössä Google Ad Managerin GMA SDK.

Google Ad Managerin integroinnin käyttöönotto GA4:ssä

Linkitä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus Ad Manageriin.

Kun linkki on luotu, klikkaa Järjestelmänvalvoja-osiosta Tuotelinkit-kohdasta Ad Manager ‐linkit.

Näin Google Ad Managerin ja GA4:n raportoinnin integrointi toimii

GA4:n ja Google Ad Managerin välinen integrointi perustuu useisiin keskeisiin prosesseihin, esimerkiksi jaettuihin tunnuksiin ja datan yhdistämiseen. Niistä kerrotaan tässä osiossa.

Jaetut tunnukset

Ad Managerin integroinnin tehokkuuden varmistamiseksi GA4:n ja Ad Managerin tagit viestivät keskenään käyttämällä jaettuja tunnuksia, joiden avulla kukin mainosimpressio yhdistetään sitä vastaavaan GA4-tapahtumaan. GA4 ja Ad Manager luovat kullekin tapahtumalle ja mainosimpressiolle yksilölliset tunnukset käyttämällä kunkin sovelluksen tai verkkosivun tageja. Kyseinen tunnus on sivustomittauskokonaisuuksissa query_id ja sovellusmittauskokonaisuuksissa ad_event_id.

Tagien välisellä viestinnällä varmistetaan, että GA4:ssä ja Ad Managerissa kirjataan samat tunnukset yksittäiselle tapahtumalle ja sitä vastaavalle mainosimpressiolle. Tagien välinen viestintä tapahtuu samanaikaisesti tapahtumien lähettämisen ja mainosten julkaisemisen kanssa. Jos tunnus kirjataan, kun Ad Manageria ja GA4:ää ei ole linkitetty tai jompikumpi järjestelmistä ei ole käytettävissä, tunnusta ei jaeta integroinnissa.

Huom. Sivustomittauskokonaisuuksissa <iframe>-HTML-elementti voi häiritä tagien välistä viestintää ja estää tunnusten jakamisen. Kun Ad Manager ‐tagit ovat <iframe>-elementin sisällä, ne erotetaan sivun muusta sisällöstä. Palautustagit renderöidään yleensä <iframe>-elementin sisällä, eivätkä ne siksi voi välittää dataa GA4:ään.

Automaattisesti kerättävät tapahtumat

Kun Ad Manager ‐integrointi on käytössä, se kerää automaattisesti seuraavat tapahtumat sivusto- ja sovellusmittauskokonaisuuksille.

• Sivustomittauskokonaisuudet: ad_impression ja ad_click
  • Sovellusmittauskokonaisuudet: ad_impression, ad_click, ad_query, ad_exposure ja adunit_exposure

Näille tapahtumille asetetaan omat query_id- ja ad_event_id-tunnukset.

Datan yhdistäminen

GA4-data yhdistetään Ad Managerin lokitiedostoihin käyttämällä jaettuja tunnuksia, jotka hakevat vastaavuuksia Ad Managerin ja Analyticsin datan väliltä. Tässä integroinnissa käytetään niitä tietoja ja määritysasetuksia, jotka ovat saatavilla kunkin yksittäisen tapahtuman toteutuessa. Ad Managerin Hinta-kenttään ja GA4:n taggausmäärityksiin tai sivun ulottuvuuksiin tehdyt muutokset eivät vaikuta GA4:ssä näkyvään aiempaan raportointidataan. Myöskään Ad Managerin laskutus- ja täsmäytysprosessit eivät vaikuta GA4:ssä raportoituihin tuloihin.

Esimerkiksi tulot lasketaan Ad Managerissa tapahtuman rekisteröintihetkellä näkyneen arvon mukaan. Arvon muuttaminen mainostapahtuman toteutumisen jälkeen ei vaikuta tapahtuman tulodataan GA4:ssä.

Huom. Ad Managerin Hinta-kentän arvoa käytetään tulojen laskemiseen GA4:ssä.

Google Ad Managerin datan katsominen GA4:ssä

Kun olet ottanut Ad Managerin raportoinnin integroinnin käyttöön, voit nähdä Ad Manager ‑datasi GA4:ssä. Näet Ad Managerin tulodatan Kaupallistaminen > Julkaisijan mainokset ‑raporteissa sekä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden Kartoitusten päävalikossa.

Ad Managerin ulottuvuudet ja mittarit

Kun olet linkittänyt Ad Manager ‐verkoston Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, Google Ad Manager ‐liikenne näkyy Analytics-raporteissasi seuraavina ulottuvuuksina ja mittareina.

Ulottuvuudet

• Mainosmuoto (käyttää Ad Managerin Mainosinventaarin muoto ‑ulottuvuuden arvoa)
  • Mainoslähde (käyttää Ad Manager ‐verkoston nimeä ja tunnusta)

• Mainosyksikkö (käyttää Ad Managerin Mainosyksikkö (kaikki tasot) ‐ulottuvuuden arvoa)

• Sivun polku + kyselymerkkijono ja näkymän luokka (käyttää Ad Managerin mainosyksiköiden sijoittelua)

Mittarit

• Mainosyksikön näkyvyys (aika, jonka mainokset ovat näkyneet käyttäjälle)

• Julkaisijan mainoksen klikkaukset (Ad Manager ‑klikkaukset)

• Julkaisijan mainosimpressiot (Ad Manager ‑impressiot)

• Mainostulot yhteensä (kaikkien mainostulojen kokonaismäärä eli Ad Manager ‑tulot + muut mainostulot)

Yleisöjen vienti

Näin voit kopioida yleisöjä Analyticsista:

Kun Google-signaalit on aktivoitu ja personoitu mainonta otettu käyttöön linkitysasetuksista, yleisöt kopioituvat automaattisesti Ad Manageriin.

Huom. Ota mainosten personointi käyttöön ‑asetus on valittava aluksi linkitysprosessin aikana Ad Managerissa. Kun asetus on päällä, sitä voi muuttaa joko Ad Managerissa tai Google Analyticsissa.

Yleisöjä, joissa on demografista tai kiinnostuksen kohteisiin liittyvää dataa, ei viedä.

Kun yleisöt kopioidaan jatkuvan yleisön jakamisen kautta, ne näkyvät linkitetyllä Ad Manager ‐tilillä. Voit käyttää yleisöjä kohdistamiseen sellaisenaan tai yhdistää niitä muihin yleisöihin. Voit myös tehdä niistä analyyseja.

Datan laatu ja erot

Käyttöönottoon liittyvät ongelmat voivat johtaa eroihin Ad Managerin ja Google Analyticsin datan välillä. Jos huomaat tällaisia eroja, tarkista seuraavat asiat.

Voit ratkaista useimmat taggaukseen liittyvät ongelmat näin:

1. Käytä Google-tagia.
  2. Käytä Google Publisher ‐tageja (GPT).
  3. Huolehdi siitä, että Ad Manager ‑tagit eivät ole <iframe>-elementin sisällä. Muista, että palautustagit renderöidään yleensä <iframe>-elementin sisällä, eikä niitä sen vuoksi sisällytetä integrointiin.

Näin varmistat, että eri raportit vastaavat datan osalta toisiaan:

1. Tarkista, että haet vain Ad Managerin Display-mainosten tapahtumia.
  2. Varmista, että sisällytät raportteihin vain sellaisten sivujen tai sovellusten Ad Manager ‑dataa, joita mitataan linkittämässäsi GA4-mittauskokonaisuudessa.

Tämä integrointi tuo näkyviin vain sellaista Ad Manager ‑dataa, joka koskee Ad Manager ‑verkostoon linkitetyn GA4-mittauskokonaisuuden tapahtumia.