[GA4] Integració de Google Ad Manager

En enllaçar la xarxa d'Ad Manager a una propietat de Google Analytics 4, les dades web i d'aplicació d'Analytics provinents d'aquesta propietat passen a estar disponibles als informes d'Ad Manager.

En enllaçar Ad Manager i Google Analytics 4, Analytics comença a recollir automàticament els esdeveniments següents:

• ad_click
  • ad_impression
  • ad_query

Amb la integració d'Ad Manager, Analytics recull cadascun d'aquests esdeveniments per a cada anunci d'una pàgina, la qual cosa pot provocar un augment del nombre d'esdeveniments facturables de les propietats de 360.

Amb la recollida d'aquests esdeveniments per a cada anunci, Google Analytics 4 elimina les discrepàncies entre els informes d'Analytics i d'Ad Manager que s'havien produït anteriorment amb la integració entre Universal Analytics i Ad Manager.

Contingut d'aquest article:

Requisits previs

Comproveu que s'hagin complert els requisits previs següents abans de configurar la integració de Google Ad Manager per a Google Analytics 4.

Permisos

Per crear o suprimir enllaços d'Ad Manager a GA4, heu de ser administrador d'Ad Manager i tenir el rol d'editor a Analytics.

Etiquetes

El vostre lloc web ha de recollir dades mitjançant l'etiqueta de Google. Per veure els informes de Google Ad Manager a Analytics, la majoria de les vostres etiquetes han de ser etiquetes de Google Publisher Tag.

Altres configuracions de producte

Per generar informes sobre les dades de la vostra aplicació, ha d'incloure l'SDK d'anuncis de Google per a mòbils (GMA SDK) de Google Ad Manager.

Configurar la integració de Google Ad Manager per a GA4

Enllaceu la propietat de Google Analytics 4 a Ad Manager.

Un cop hàgiu establert l'enllaç, a Administració, aneu a Enllaços de productes i feu clic a Enllaços d'Ad Manager.

Com funciona la integració d'informes de Google Ad Manager i GA4

La integració de GA4 amb Google Ad Manager depèn de diversos processos clau, com ara els identificadors compartits i la unió de dades. Aquí teniu els detalls sobre com funcionen.

Identificadors compartits

Perquè la integració d'Ad Manager funcioni de manera efectiva, les etiquetes de GA4 i Ad Manager es comuniquen entre si mitjançant identificadors compartits a fi que cada impressió d'anunci coincideixi amb l'esdeveniment de GA4 corresponent. GA4 i Ad Manager utilitzen etiquetes dins de cada aplicació o pàgina web per generar identificadors únics per a cada esdeveniment o impressió d'anunci. A les propietats web, aquest identificador s'anomena query_id. A les propietats d'aplicacions, s'anomena ad_event_id.

La comunicació entre etiquetes garanteix que els identificadors registrats siguin els mateixos a GA4 i Ad Manager per a un sol esdeveniment i la impressió d'anunci corresponent. La comunicació entre etiquetes es produeix de manera síncrona a mesura que s'envien esdeveniments i es difonen anuncis. Els identificadors que es registren quan Ad Manager i GA4 no estan enllaçats o quan cap dels dos sistemes no està disponible no es compartiran en aquesta integració.

Nota: a les propietats web, l'element HTML <iframe> pot interferir en la comunicació entre etiquetes i impedir que es comparteixin identificadors. Quan les etiquetes d'Ad Manager es difonen dins d'un <iframe>, estan separades de la resta de la pàgina. Les etiquetes de passback se solen renderitzar en un <iframe> i, per tant, no poden transferir dades a GA4.

Esdeveniments recollits automàticament

Quan la integració d'Ad Manager està activada, recull automàticament els esdeveniments següents per a les propietats web i d'aplicació.

• Propietats web: ad_impression i ad_click.
  • Propietats d'aplicació: ad_impression, ad_click, ad_query, ad_exposure i adunit_exposure.

A aquests esdeveniments se'ls assignen els seus propis identificadors query_id i ad_event_id.

Unió de dades

GA4 uneix les seves dades amb els fitxers de registre d'Ad Manager mitjançant identificadors compartits que troben coincidències entre les dades d'Ad Manager i les d'Analytics. Aquesta integració utilitza la informació i les opcions de configuració que hi ha disponibles quan es produeix cada esdeveniment. Els canvis en el camp de percentatge d'Ad Manager, les configuracions d'etiquetatge o les dimensions de pàgina de GA4 no afectaran les dades que es mostren als informes de GA4 en relació amb dades anteriors. De la mateixa manera, el procés de facturació i conciliació d'Ad Manager no afectarà les xifres d'ingressos incloses als informes de GA4.

Per exemple, els ingressos es calculen a partir del valor present a Ad Manager quan es va registrar l'esdeveniment. Canviar el valor després que es produeixi l'esdeveniment d'anunci no afectarà les dades d'ingressos que es mostren per a l'esdeveniment a GA4.

Nota: el valor del camp "Percentatge" d'Ad Manager s'utilitza per calcular els ingressos a GA4.

Veure les dades de Google Ad Manager a GA4

Un cop hàgiu configurat la integració d'informes d'Ad Manager, podreu veure les dades d'Ad Manager a GA4. Les dades d'ingressos d'Ad Manager estaran disponibles als informes Monetització > Anuncis de l'editor i al menú principal Exploracions de la propietat de Google Analytics 4.

Dimensions i mètriques d'Ad Manager

Un cop hàgiu enllaçat la xarxa d'Ad Manager a la propietat de Google Analytics 4, el trànsit de Google Ad Manager es representarà a les dimensions i les mètriques següents dels informes d'Analytics.

Dimensions

• Format d'anunci (utilitza el valor de la dimensió Format d'inventari d'Ad Manager).
  • Font de l'anunci (utilitza el nom i l'identificador de la xarxa d'Ad Manager).

• Bloc d'anuncis (utilitza el valor de la dimensió Bloc d'anuncis (tots els nivells) d'Ad Manager).

• Camí de la pàgina + cadena de consulta i classe de pantalla (utilitza l'emplaçament de blocs d'anuncis d'Ad Manager).

Mètriques

• Visibilitat del bloc d'anuncis (quantitat de temps que un usuari està exposat als anuncis).

• Clics en anuncis de l'editor (clics d'Ad Manager).

• Impressions d'anunci de l'editor (impressions d'Ad Manager).

• Total d'ingressos per publicitat (suma de tots els ingressos per publicitat, és a dir, els ingressos d'Ad Manager + altres ingressos per publicitat).

Exportar públics

Per exportar públics des d’Analytics, heu de fer el següent:

Si teniu activats Google signals i la publicitat personalitzada a la configuració d'enllaços, els públics s'exporten automàticament a Ad Manager.

Nota: el commutador Activa per a la personalització d'anuncis s'ha d'activar inicialment durant el procés d'enllaçament a Ad Manager. Un cop activada, aquesta opció de configuració es pot canviar tant a Ad Manager com a Google Analytics.

Els públics que continguin dades demogràfiques o d'interessos no s'exportaran.

Quan exporteu públics mitjançant la funció de compartició continuada de públics, es mostren al compte d'Ad Manager enllaçat. Podeu utilitzar els públics tal com estan per a la segmentació, o bé combinar-los amb altres públics. També podeu fer-hi anàlisis.

Qualitat de les dades i discrepàncies

Els problemes d'implementació poden provocar discrepàncies entre les dades d'Ad Manager i les de Google Analytics. Si veieu discrepàncies de dades, hi ha certes coses que podeu comprovar.

Podeu resoldre la majoria dels problemes d'etiquetatge en tres passos:

1. Utilitzeu l'etiqueta de Google.
  2. Utilitzeu etiquetes de Google Publisher Tag (GPT).
  3. Eviteu difondre etiquetes d'Ad Manager dins d'un <iframe>. Recordeu que els passbacks se solen renderitzar en un <iframe> i, per tant, no s'inclouran a la integració.

Per garantir que els informes coincideixin:

1. Verifiqueu que només extraieu esdeveniments d'anuncis de display a Ad Manager.
  2. Assegureu-vos d'incloure només les dades d'Ad Manager corresponents a pàgines o aplicacions mesurades per la propietat de GA4 que heu enllaçat.

Aquesta integració només mostrarà dades d'Ad Manager provinents d'esdeveniments de la propietat de GA4 que estigui enllaçada a la xarxa d'Ad Manager.