[GA4] Avancerade inställningar för personliga annonspreferenser

Den här artikeln gäller både Google Analytics 4 och Universal Analytics.

Använd de avancerade inställningarna för att tillåta annonsanpassning (i egendomsinställningarna) för att aktivera eller inaktivera annonsanpassning för användare från alla länder som stöds och/eller delstater i USA. Inställningen träder i kraft för datainsamling framöver och gäller inte retroaktivt för data som har samlats in tidigare. Om du inaktiverar annonsanpassning påverkas inte din möjlighet att använda analysdata från egendomen för mätning och innehållsanpassning (till exempel A/B-tester i Firebase).

Om du inaktiverar annonsanpassning för en viss region märks alla händelser som samlas in från denna plats som ej avsedda för annonsanpassning – icke-anpassade annonser (IAA). Det innebär att alla konverteringar från dessa regioner märks som ej avsedda för annonsanpassning även när de exporteras till dina länkade annonskonton. Slutanvändare som kommer från en inaktiverad plats läggs inte till på några listor som kan exporteras till dina länkade annonskonton. Listor som redan har exporterats påverkas däremot inte.

Alla händelser som samlas in för egendomen och alla målgrupper som baseras på denna data är fortfarande tillgängliga i Analytics för användning i rapporter, utforskningar och för att bygga upp målgrupper. De kan dessutom exporteras till andra produkter än marknadsföringsprodukter.

Den här inställningen gäller även när du har konfigurerat följande:

• Analytics-integreringar som underlättar import/export av målgrupper och konverteringar med annonsering och andra produkter
  • inkludering/uteslutning av händelser och användarattribut i samband med annonsanpassning
  • identifiering av en specifik händelse som IAA, manuellt eller bortsett från effekterna av denna kontroll, under insamlingen

Utesluta egendomsdata från att användas för att anpassa annonser

Du måste ha rollen Redigerare för att kunna hantera dessa inställningar för en Google Analytics-egendom.

I en Google Analytics 4-egendom

1. Gå till Administratör. Under Insamling och modifiering av data klickar du på Datainsamling.
  2. Utöka panelen under Avancerade inställningar för att tillåta annonsanpassning.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Slå av reglaget för varje geografisk region som du vill utesluta och klicka på Använd.

I en Universal Analytics-egendom

1. Logga in på Analytics.
  2. Klicka på Administratör.
  3. Klicka på Spårningsinformation > Datainsamling i kolumnen Egendom.
  4. Utöka panelen under Avancerade inställningar för att tillåta annonsanpassning.
  5. Klicka på Inställningar.
  6. Slå av reglaget för varje geografisk region som du vill utesluta och klicka på Använd.

Tillåta att egendomsdata används för att anpassa annonser

Följ anvisningarna ovan men slå på reglaget.

1. Gå till Administratör. Under Produktlänkar klickar du på Google Ads-länkar.
  2. Välj det länkade Google Ads-konto du vill redigera.
  3. Slå på eller av reglaget under Aktivera anpassade annonser.
  4. Klicka på Spara.

Andra kontroller för annonsanpassning

Om du vill inaktivera annonsanpassning för en enskild händelse eller ett enskilt användarattribut och inte för alla händelser i en egendom, finns det andra kontroller som du bör överväga: